neumorno zvonjenje cerkve

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Imam to "sreco", da imam cerkev 100m od svoje hise. Nic taksnega, ce ne bi vsako jutro neumorno zvonili, tako da te zbudijo tako v ponedeljek pa vse tja do nedelje. in to ob 07.00 zjutraj, ko zvoni vsaj 5 minut.

Ali obstaja kaksen pravilnik, koliko smejo zvoniti? sem preprican, da ce se zapeljem pred cerkev in nabijam musko iz avta, ko bo masa, da me bodo policaji kaznovali, tole ubijajoce zvonjenje pa zagotovo nima sankcij
frown-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Zdaj te bodo napadli razni verski fanatiki in ti govorili, kako je bila cerkev tam pred teboj... zakaj si se priselil tja... in podobne oslarije.

Moji sokrajani še zdaj niso preboleli, da sem jih steral stran, ko so prišli po keš za obnovo zvonov.. zarad mene če vsi dol padejo in jih prvi cigo zategne na dinos.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Danes je praznik zato zvoni vsepovprek, sicer pa ja, pomojem je bila cerkev, ki te moti kaksne pol stoletja tam pred tvojo bajto? A nisi vedel, da zvoni?
evil.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Imam to "sreco", da imam cerkev 100m od svoje hise. Nic taksnega, ce ne bi vsako jutro neumorno zvonili, tako da te zbudijo tako v ponedeljek pa vse tja do nedelje. in to ob 07.00 zjutraj, ko zvoni vsaj 5 minut.

Ali obstaja kaksen pravilnik, koliko smejo zvoniti? sem preprican, da ce se zapeljem pred cerkev in nabijam musko iz avta, ko bo masa, da me bodo policaji kaznovali, tole ubijajoce zvonjenje pa zagotovo nima sankcij
frown-1.gif
kolkor razumem glasba nima omejitve glasnosti in ker so zvonovi glasba takisto nima omejitve glasnosti. razen ponoči... torej če jim ti pripelješ pred cerkev pa začneš muziko nabijat po tej logiki nebi smel dobiti kazni.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Hecno, jaz sem se pa pred dvema mesecema k cerkvi z res dolgimi in glasnimi zvonjenji, pa še s prometno cesto pod oknom. Pa sem se hitro navadil. Se pač ne sekiram, ker to precej bolj škodi.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.121
1.901
113
Emona / Carnium
To zvonenje je neke sorte primitivizem. Primitiven način zganjanja hrupa. Lahko bi naredili elektronsko...pa Android / iOS / WM aplikacijo in naj si cerkvenarji namestijo "personal mobile zvonik app".
smile-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
sam zvonenje čez dan še nekako odobravam,ampak ponoči da odbije na četrt ure in potem ob polni uri
stupid-1.gif

wtf a ne morjo naštimat da od 22-7 ne zbija
bonk.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Saj to moti 99% folka, samo žal je od teh 90% rev, ki si to ne upajo reči na glas, da se ja komu ne bi zamerili. Potem pa vsi skupaj poslušamo kako ti stari piskri udarjajo skup, po možnosti se to še avtomatizira.
Najbolj je pa čoravo, ko polk pride potrkavat, naj si raje kupijo sintetajzer in to drkajo doma, ker če smo odkriti, tu ni nobene muzike, samo udarjanje nekih pastirjev po zvonovih. Isto kot če bi dal otroku se igrati s policijsko sireno.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Cerkev si je lepo zlobirala, da zvonjenje ni uvrščeno v pravilnik o hrupu in ti lahko cel dan nabijajo brez posledic

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik shift pravi:
sam zvonenje čez dan še nekako odobravam,ampak ponoči da odbije na četrt ure in potem ob polni uri
stupid-1.gif

wtf a ne morjo naštimat da od 22-7 ne zbija
bonk.gif

Ampak to ima vendar koristno funkcijo, sploh na dolenjskem! Ponoči bije na vsake pol ure zato, da se jim virštaje enakomerno po želodcu porazporedi.
grims-1.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.743
6.639
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Ampak to ima vendar koristno funkcijo, sploh na dolenjskem! Ponoči bije na vsake pol ure zato, da se jim virštaje enakomerno po želodcu porazporedi.
grims-1.gif

Na dolenjskem zvoni na 15 minut. Če obmolkne je okolica takoj opozorjena na prisotnost zbiralcev barvnih kovin.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Kaj si to glogov cvek na tajno zabil skozi getribe?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.951
6.028
113
Rpg to the rescue
evil.gif
.
Ali tona tnt-ja.

Resno, kdaj mislijo to bedarijo odpraviti
stupid-1.gif
?

Včlani se v Čezvesoljsko Zombi Cerkev blaženega zvonjenja in skupaj zaigrajte vsako jutro ob 6 podoknico po vasi.
Če ti ne moreš spati tudi drugim ni treba.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
mater ste tecni, za obrezance ste pa z veseljem privolili. pa vas njihovo zgolj dodatno tuljenje ne bo motilo?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ooo, to pa ne!
ne-ne-1.gif
Tisto pa ni avtohtono.

Recimo, da je bilo nekoč mnogo bolj moteče, ker mi gre ajzenpon 50 m mimo hiše. Še v rdečih časih so šli vlaki mimo na tri minute. Vsak tovorni je nabijal z elipsastimi kolesi tako, da so vrata v podbojih šklebetala in se je po hiši čutilo kot manjši potres. Zvonenje iz turna par sto metrov stran je tako izgledalo "kot božja glasba".

Sedaj je SŽ seveda tista razlajana kolesa uredila. Morda bi se nekako (prijazno) vprašalo župnika, če bi dal na turnu glasnost za par dB nazaj?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Misija nemogoče... Evo, danes Sv. Rešeno telo, pa je 'božje muzike' v izobilju. Pred sedmo smo naredili auf... Tko da tisto tiho bitje ure (to pa se je dalo dogovoriti) ponoči sploh ni moteče... Zvonik imam nekih 100m stran, okno spalnice direktno nanj in poleti vseskozi odprto... Pa razen pritrkavanja nni moteče...