Netgear mreža pada?

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
V centru Ljubljane ga že skoraj teden dni sere nezaklenjeno omrežje Netgear (wi-fi). Zvezo prekinja na nekaj sekund, nato jo spet vzpostavi, ali pa se sploh ne konekta. Jakost signala je sicer 5 od 5.
Testirano z tremi notesniki...

Bi kdo vedel, zakaj gre? Nadgradnja omrežja, odganjanje porabnikov- zastonjkarjev, ali kaj tretjega?

Vnaprej hvala za kredibilno informacijo!
nahrung002.gif

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Pojdi v netgear usmerjevalnik noter pa poglej koliko jih je conectanih gor ? 192.168.1.1 ali routerlogin.net , admin - passwords ,ali pa cmd-enter ipconfig poglej ip številko pa pojdi v njega .Naj nekdo pogleda nastavitve ali pa reset modema - usmerjevalnika .

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
To je tvoje omrežje?
Možno da so prisotne kakšne motnje, ki motijo WIFI signal. Lahko pa da je tudi z routerjem kaj narobe - recimo defekten napajalnik ali kaj podobnega.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Mogoče se nisva razumela. Netgear je javna nekriptirana wi-fi mreža v centru Ljubljane, kjer seveda ne morem na njihovem modemu prav nič nastavljati. Signal pa je očitno zelo močan, saj imam na Cankarjevi ulici 5 od 5.

Da bi pa bila včeraj okrog kosila na wi-fi omrežju kakšna posebna gužva, pa ne verjamem.
Netgear mreža je delala brezhibno vsaj dve leti.

Hvala za pomoč.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik philips pravi:
To je tvoje omrežje?
Možno da so prisotne kakšne motnje, ki motijo WIFI signal. Lahko pa da je tudi z routerjem kaj narobe - recimo defekten napajalnik ali kaj podobnega.

Ne, ni moje omrežje.
Kot rečeno, gre zelo verjetno za javno omrežje (mogoče je pionudnik fizična oseba, kar pa ne verjamem) z zelo močnim signalom, kar pa seveda prav nič ne pomaga, če se povezava sesuva na nekaj sekund.
Pravzaprav niti ne vem, kdo je lastnik, da bi ga kontaktiral direktno.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Vem vem . Sem razumel je odprta javna wifi točka . Zato pa reset mogoče obe zadeve povej lastniku naj naredi , tako modem kot usmerjevalnik . Če je odprto omrežje greš lahko tudi v njega pogledat mogoče nastavitve , sej ne bo noben vidu da gledaš noter .

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Če je odprto omrežje greš lahko tudi v njega pogledat mogoče nastavitve , sej ne bo noben vidu da gledaš noter .

Ne znam...
redface-1.gif
Bom rekel nekomu, ki zna. Hvala.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:

Ne, ni moje omrežje.
Kot rečeno, gre zelo verjetno za javno omrežje (mogoče je pionudnik fizična oseba, kar pa ne verjamem) z zelo močnim signalom, kar pa seveda prav nič ne pomaga, če se povezava sesuva na nekaj sekund.
Pravzaprav niti ne vem, kdo je lastnik, da bi ga kontaktiral direktno.

Hmmm... jaz bi prej rekel, da je to od nekoga domaci (ali sluzbeni) WiFi router proizvajalca Netgear... ki ga ni nic zascitil
smile-1.gif
... Ce bi bilo javno omrezje, pomoje ne bi bimelo privzeto ime... ampak bi ga spremenili v kaj drugega ...