Nestabilni Amis

moteey

Pripravnik
23. feb 2009
111
0
16
Imam amisov trojček in moram povedat, da mam z njim že od priključitve non-stop neke probleme.

Ko sem se odločal za paket (in je bila pri amisu akcija - 5 mesecev za pol cene) sem izbral 10mbps, ker so mi na Amisu zatrdili, da bo glede na oddaljenost od centrale možno dobit hitrosti vsaj do 8mbps.

Situacija je taka, da že od samega začetka linija kr izpade (zadnje 3 dni dosti pogosteje kot ponavadi). Sem klical tja, in sem povedal kak je na stvari. Rekli so mi, da mam preveč aktivnih povezav (omenjala je št. 300) pa da jih 300 še čaka in da je normalno do 200 povezav (blage veze nimam o čem točno je govorila). Vem samo da sem v tistem trenutku mel izklopljeni obe televiziji + na računalniku je laufal samo firefox in MSN.
No gospodična je rekla, naj probam izklopit računalnik in en čas samo gledat TV, da vidim če bo kaj boljše. Sem se zaj pogovarjal z mamo in vprašal, če se je dogajalo isto, ko mene ni bilo doma - je rekla, da se je. Torej, ko je bla vklopljena samo ena televizija. (Se meni samo zdi, ali pač hočejo neko njihovo napako naprtit mojemu računalniku?)

Meni je tu zmanjkalo argumentov, ker pač ne vem kak te stvari potekajo, pa raje vas vprašam, da bom drugič malo bolj pripravljen.

Potem sem jo še vprašal kak je z mojo hitrostjo - ker ob izklopljeni televiziji dobim komaj 6mbps. To sem opazil od dne, ko sem mel malo večji problem z linijo - po 24 urah nedelovanja so ga odpravli s centrale, čeprav so rekli, da bo moral nekdo prit sem. Prej sem dobil hitrosti nad 8mbps. Spet je rekla, da majo oni zdaj na 7 nastavljeno, ampak, da meni linija ne pusti skozi več kot 6mbps - ni pa znala povedat zakaj točno, čeprav sem ji reko, da je do tistega resnejšega popravila delalo hitreje. Nekaj je govorila, da so lahko stare 3pin vtičnice krive, ali pa da ni vklopljen v glavni šteker pa nevem kaj. Kakorkoli že, prej sem dobival 8mbps, pa nisem doma nič spreminjal ali preklapljal...

Se mi zdi, da nonstop ko nastopi problem hočejo dokazat, da je krivda na strani uporabnika in da oni nimajo nič s tem. Morm priznat, da mi začenjajo it že pošteno na kura*.
rolleyes-1.gif

Vaše mnenje?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Možno je, da so po tvojem priklopu še nove uporabnike priklopili.
Novi DSL signali na sosednjih kablih pa bolj motijo, kot so prej navadne telefonske.
Če je prej bilo 8 Mbps na meji, zdaj pa je 6 je to čist verjetna razlaga.

Kako pa imaš TV?
Ko TV laufa, gre internet počasneje?
Ali gre internet vedno 6-7 Mbps?

A oni Thomson ali kaj je že deluje kot ruter ali bridge?
Z drugimi besedami: A imaš na PC-ju ikono za internet, s katero poženeš in prekineš povezavo? (nekje bi morala biti besedica PPPoE in tudi uporabniško ime in geslo)
Ko deluje, kaj izpiše ukaz ipconfig? (Start / Run.../ cmd OK, pol vpišeš ipconfig in tipko ENTER)

Maš kaki dodaten ruter?
PC je povezan z žici ali brez?

moteey

Pripravnik
23. feb 2009
111
0
16
Mam 2 TV-ja. Ko TV laufa, net laufa počasneje - kr konkretno.

Na net se NE POVEZUJEM preko PPPoE - ko vklopiš mrežni kabl oz. računalnik se sam poveže.
Ipconfig izpis: http://www.shrani.si/f/1D/e9/2fCYT7qk/ip.jpg

Dodatnega rutera ni. Laptopa mam pa na wireless. Ampak na stacionarnem hitrosti niso nič večje.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Stevilo povezav ... izklopi si torrente ali p2p programe, pa jih bos imel manj
wink-1.gif

Verjetno je govorila o sessionih
smile-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Aha.
No ja, ona škatla ni sposobna delovat kot spodoben ruter. Meni crkuje že, če mu grem web strani za nastavitve odpret...
Ali na vsak PC PPPoE narihtat (mislim, da gre do 3 ali 4 povezave naenkrat; če gre preko WLAN ne vem), ali pa dodaten ruter.

moteey

Pripravnik
23. feb 2009
111
0
16
Vse je blo izklopljeno razn Firefoxa, MSNja, Dropboxa pa 2eh gadgetov na namizju, ki uporablajo povezavo.

Nič p2p...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, saj. Crkne že ko ga pogledaš...

Vsaj na stacionarcu probaj PPPoE, da vidiš če je kaj razlike.
(pa na LAN kartici začasno izklopi TCP/IP protokol (odstrani kljukico), da ne bo motil)

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Citat:
Uporabnik moteey pravi:
...ker so mi na Amisu zatrdili, da bo glede na oddaljenost od centrale možno dobit hitrosti vsaj do 8mbps.

Da ne bo pomote...tega ne morejo vedeti dokler te ne priklopijo. Tovrstne zadeve tudi zamerim Amisu. Zelo radi obljubljajo kaj vse se da, potem pa upajo na najboljše
rolleyes-1.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.245
324
83
Jaz sem imel na cca. 4km podobno sranje s 4mbit povezavo. So mi obljubili 10mbit, potem ob priklopu so me dali na 4mbit (da ne govorim o sranju da so mi začeli zaračunavati tiste 4mbite namesto 10mbit (itak nisem hotel vzeti 4mbit ker je bila 10mbit na mesec takrat 10.000 sit, 4mbit pa 9.000SIT). Potem mi je pa 2-3krat na teden ob cca. 19ih dol padla linija do sredine noči. No, po ene 20tih prijavah (po katerih so me zjutraj vsakič prijazno obvestili po SMSu da je napaka odpravljena - se je itaq odpravila sama od sebe sredi noči ko je število folka padlo) in ko sem 1x do pravega prišel me je naslednje jutro poklical telekomovec in mi rekel da sem predaleč in naj grem na 2mbit pa bo ok ([censored]), no ampak ta [censored] je zgleda vseeno nekaj pošaril po centrali (verjetno dovolil večji noise ali nekaj takega) in sedaj se obeša zelo redko - beri manj kot 1x na dva meseca.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.388
5.669
113
meni delal recimo amis ok ve kot pol leta od 10mb linije je šlo med 7-10.
3 tedne nazaj je telekom poškodoval nek kabl. od takrat mam linijo 2-3 mega, e nastavijo več kot 3 se modem ne sinronizira več.. amis na telekom prijavi napako in naj opravijo meritev. telekomovci me kliččejo kaj je problem povem to pa to, rečejo ja to je blo popravleno. sporočijo dalje na amis da so nardili meritve (jih niso ker takrat celi dan nisem videl žive duše od telekoma okoli omarice...) in je stanje kot je blo prej in da smo mi itak stranka ki nenehno povzroča probleme. no me kličejo iz amisa povejo da je telekom nardil meritve in je vse ok in da realno nad 2mb linija na moji lokaciji itak ni mogoča (čeprav je več kot pol leta delalo me 7-10). na amisu so se še opravičli da pravno nemorejo nič, ker imajo pogodbo s telekomom, da jim morejo zagotoviti vsaj 2mb hitrost da ne kršijo pogodbe.

tak da.... človek po 4 letih greod siola k amisu, ker ma pun k nenehnih problemov z netom in telefonom. amis dela pol leta brez najmanjšega problema potem pa od enega popoldneva dalje vse skupaj komaj še dela.
valda če greš stran od telekoma bojo že poskrbeli da ti tut pri konkurenci nebo lepo šlo.

zakaj sem to napisal. zaradi jeze

Nazadnje urejeno:

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Včasih je treba zarjavele kontakte očistiti
wink-1.gif

Drugače pa je najboljše, če imaš SFTP kabel direkt iz omarice v modem.

moteey

Pripravnik
23. feb 2009
111
0
16
Če nadaljujem zgodbo... po kar nekaj klicih na AMIS sem že skoraj obupal.

Router se še vedno resetira vsake toliko časa (ampak samo ko je na internet priključen računalnik). Zadnjič so rekli, naj ga priklopim router na drug vir elektrike - na samostojno vtičnico,...
Sem vprašal, kaj naj naredim, če nič od tega ne bo pomagalo in so mi rekli naj pokličem, pa mi bojo zamenjali router. Danes sem to tudi storil, ker se res nič ni izboljšalo in mi je tip spet začel nakladat z odprtimi povezavami.

Reko je da je max. dovoljeno 1024 in, da se na 90% nekje router samodejno izklopi. Ko sem se pogovarjal z njim sem probal izklopit laptopa z omrežja in je reko, da je takrat bilo število povezav 5-15 (vklopljena je bila samo ena televizija). Ko sem ponovno priklopil laptopa na net, je reko, da mi je št. povezav skočilo na 400 in, da še narašča. Reko je, da tudi, če mi zdaj menjajo routera, da bo isto. A bo res?
smile-1.gif

Laptop laufa na Win7, utorrenta nisem niti inštaliral gor, kaj šele, da bi mel vklopljenega. Ko mi router prekine mam vklopljen samo Firefox, Messenger, Dropbox in Twitter gadget na desktopu. To so vsi programi, ki bi naj uporabljali internetno povezavo, ki jih mam vklopljene.

Kaj je torej narobe? Windowse mam šele kak mesec gor, antivirus nič ne najde, tak da je laptop še dokaj čist.

Mate kak predlog, kaj naj naredim? Naj še dalje vztrajam pri zamenjavi routerja, nastavim kaj v windowsih? Mogoče kak program, ki bo tudi meni izpisal število aktivnih povezav, da bom imel pregled nad tem?

Res nimam več pojma
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Če so težave zgolj, ko je vklopljen računalnik in ti omenjajo veliko število aktivnih povezav, bo verjetno res nekaj na tem. 1000 aktivnih povezav je velika cifra. Preveri stanje povezav z ukazom netstat. Lahko poskusiš še z vzpostavitvijo ročne PPPoE seje na računalniku ali pa pač kupiš en spodoben router.

moteey

Pripravnik
23. feb 2009
111
0
16
Torej bi drug (boljši) router lahko bil rešitev za težavo?

Smešno je, da mi prekine povezavo na laptopu, zdaj sem pa na stacionarnem pa dela vse normalno še zaenkrat - nič še ni prekinlo. Čim se na laptopu povežem prekine.

Drugače pa za PPPoE rabiš username pa password ne? To naštimam ki v nastavitvah routerja?

moteey

Pripravnik
23. feb 2009
111
0
16
Mislim, da sem odkirl težavo.

Se opravičujem Amisu, niso bli oni krivi
smile-1.gif
Čeprav malo hitrejšo povezavo bi mi lahko zagotovili, tak da tukaj so še vedno zanič :D

Sem se spomnil, da je kolega govoril o podobni težavi z internetom po namestitvi WIN7. Ker win7 sami namestijo drivere, se s tem nisem kaj preveč ubadal. V windows updateu pa so bili pod "optional" update-i za drivere od mrežne kartice, ki jih je bilo potrebno inštalirat.

Zdaj sem to naredo in zaenkrat vse laufa tak kot mora. Upam da bo tak tudi ostalo
wink-1.gif

Hvala vsem za odgovore
wink-1.gif