Nesreča z CANON 50mm 1.8

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
No ta plastičen objektiv mi je nesrečno med menjavo objektiva padel iz roke in je razpadel na 2 dela. Sedaj pa teh dveh delov nikakor ne morem spraviti več skupaj. En del je tisti v katerem je motorček, ki se še vedno vrti.Drugi pa je tisti del kateri ostri. Ko držim oba dela skupaj mi aparat ostri oziroma lahko ročno ostrim in še nekako spravim sliko skupaj. Vendar objektiva več ne morem sestavit v prvotno stanje saj ne drži skupaj. Bom vse dele po fotografiral in naložil fotografije. Zanima me ideja na kakšen način ga sestavit skupaj, ga nest na servis ali se sploh ne splača.

lp

Nazadnje urejeno:

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.884
626
113
Po moje najboljš, da ga neseš na fotomehaniko in jih vprašaš kolk € bi bilo popravilo.

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Pismo, sem objektiv razstavil in sestavil nazaj skupaj kot je potrebno, vendar se mi je čisto na koncu preden sem ga stisnil skupaj precvikal flat kabel na sredini. A se da to kako zalotat oziroma menjat kabel ? Pismo zdaj je objektiv v celotnem prvotnem stanju a kabel je pretrgan. sranje

lp

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.884
626
113
Če maš še kak fotkič, potem z njim pofotki kabel in mesta kjer je prilotan. Če niso ravno mikroskopski loti potem nebi smelo biti težav za nekoga ki obvlada smd lotanje.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
A boš omenil nezgodo v oglasu?
grin1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
pa saj dejansko stane 100€ ... meni je mojega edino škoda zato, ker sva veliko dala skozi. zato se mi je težko poslovit od njega, če ne bi dejansko samo novega šel nabavit in voila. je pa meni tudi enkrat že padel po tleh, se celo kotalil kakšne tri stopnice niže, ampak ni bilo nobene škode, hvala bogu ...
redface-1.gif

tako da premišljujem, če ne bi kupil še enega, ker če ga dam očistit prahu, ki se je v treh letih, kar ga mam, nabral not, stane 50€ novega dobim pa za še enkrat toliko.
grin1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
vsaj polovico mojih best fotk (koncertnih oz. bolj statičnih, za šport je žal prepočasen, čeprav sem tud športno kakšno ustvaril že - bolj zaradi sreče kot zaradi česa drugega), sem naredil s tem objektivom. včasih, ko mi kaj ne gre, ga dam gor in po parih posnetkih sem že v feelingu in vse šiba kot mora.
grin1.gif

ko je moja začela fotkat, sem ji najprej 50 mm gor dal. šele ko je znala zgledne fotografije delat s pedesetko, sem ji dal nekaj drugega gor - zdaj že veselo fotka ples z mano in dela odlične fotografije - zadnjič je celo serijo celo s 50-ko naredila, čeprav ne vem, kako, ampak - glavno, da je.
grin1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Res je fajn objektiv za tako malo denarja.
zmaga.gif

zmaga.gif

Tudi sam sem ga vedno koval v zvezde (pač glede na ceno). "A must have". Pred leti sem ga (okrog obrnjenega) uporabljal za pregledovanje diasov. Nobena povečevalna lupa ni bila tako poceni in tako optično čista.

Sedaj pa - na 5Dmk2 mi dela v redu, na 1D pa nekako čudno (nezanesljivo) fokusira. Ampak v splošnem - nujni nakup.

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
No jaz sem ga že prodal, tako sem mislil napisat. Za 30€ sem ga dal.

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Jebemtiš... za tak dnar, bi ga pa še jst probal poštimat, če je res samo flat kabl precvikan.
grin1.gif

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
verjetno ga je kupil kak servis za rezervne dele ...
wink-1.gif

Nevem videl sem da ma en na slo-foto napisano da kopuje tak pokvarjen objektiv pa sem se zmenil in poslal. Doma bi mi itak brezveze stal. Verjetno bi ga pa težko prodal pa sem kar izkoristil priliko. Na fotomehaniki mi je rekel da je lahko stroška tudi do 100€

Jah težava je da je kabel precvikan na sredini in ne na lotih. Zato bi še moral nekje tak kabel najt. Potem nekomu dat, ki ima prave aparature in mi tudi pod 20 30 € verjetno nebi nihče tega delal.

lp

Nazadnje urejeno: