Nesreča v tunelu - KONTROLOR ne prižge opozoril

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
http://24ur.com/novice/crna-kronika/video-nesreca-v-predoru.html

V slabi minuti in pol jim ni uspelo prižgati opozorilnih luci za nesrečo oziroma oviro na voznem pasu.
A se niso hvalili kako imajo povsod neke super sisteme ?

Kje je bil pa "majster" za kameram ki naj bi spremljal vse to?

EDIT: Popravljeno zaradi moje napake in upoštevanja enega izmed komentarjev.

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
A ni to hrvaški tunel?
smirk-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
My mistake, sem res preletel naslov, pa spodaj komentar prebral in sklepal da je slovenija.

Napaka popravljena, vseeno dosti nevarna zadevscina.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.981
113
Glede na to, da se zgodilo na hrvaškem..me niti ne preseneča. Balkan pač.

sass

Guru
1. sep 2007
5.213
851
113
pri nas imajo sistem, ki spremlja kamere v predorih in išče vzorce, ki se ne premikajo ali se premikajo počasi. bil sem v nadzornem centru na vranskem in ko se je peljal tovornjak skozi predor ločica, se je iz njega nekaj pokadilo, nastal je manjši oblak dima. sistem je to prepoznal kot oviro na cestišču, saj se je premikal počasi. prižgal se je poseben monitor, gor se je pokazala slika dimnega oblačka, okoli se je narisal kvadratek, pa zvočni signal se je oglasil. skratka, takrat je sistem očitno deloval

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kar se Hrvatov tiče, sem par stvari videl včeraj na poti po Dalmatini:

Je bil zaprt en pas, zacahnajo, da se zapira levi, dejansko se zapre desni.
bonk.gif

Nekje drugje nesreča, nekdo popleše ob cesti in pobunka odbojne ograje in razmeče zemljo po asfaltu. Vse kar so tam prisotni gasilci naredili za označitev, je varnostni trikotnik na prehitevalnem pasu.
Skozi tunel gre izredni prevoz s 60 km/h, ki zapre vzporedno dva pasova. Razen kombija za njim, ki sveti z ubogo rotirajočo oranžno lučko, kakega drugega opozorila ni, kljub množici portalov in lasvegaški osvetlitvi tunelov.
Omejitve so silno blesave, malo vetra in je omejitev kar 80, ob burji pod Velebitom 40 (zastopim, ampak tudi pri 80 km/h se da lepo peljati). Za delo na cesti, zaprt vozni pas, so dali omejitev 40 km/h.
Najbolj blesava je pa ta, da ob dežju (magari samo malo pršenja) spustijo omejitev na 100 km/h. Seveda avtocesta popolnoma prazna (za naše razmere). Seveda omejitve nihče ne upošteva.

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Danes na slovenskih avtocestah: Izredni prevoz stoji na odstavnem in voznem pasu, označen samo z avtomobilom z rumeno lučjo, ki pa je stal direktno za tovornjakoma
crazy1.gif

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Stal bi lahko recimo 100m za tovornjakoma pa še kakšen drug opozorilni znak bi lahko uporabili (trikotnik, vse štiri smernike...) Glede na to, da ni najbolje se zaleteti s 130 km/h v stoječ kombi ali tovornjak.