Nesreča na Tržaški

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
No ja. Vedi da otroski sedezi niso tako varni kot sedezi za odrasle.

Pa recmo da pridobs 100 minut na mesec
smile-1.gif
(jih ne):
30 x 24 ur = 720 ur = 43200 minut.
Tvoj dan je dalsi za dobra 2 promila v nasprotju z nekom, ki pocaka v vrsti.

In kot pravim. Ne izide se vedno. Samo enkrat se ne bo in bo tale statistika kazala cisto drugacno sliko. Pa se kaki druzini bos unicil zivljenje.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik slvn pravi:
Pa se kaki druzini bos unicil zivljenje.
Daj še malo bolj dramatiziraj
rolleyes-1.gif

Da pri 20km/h (več itak ne peljem mimo kolone)+da bremzam če vidim da se ne bi izšlo lahko ubijem nekoga, ki je v avtu pripasan potem pa tudi ne vem.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Tako. Avtomatsko kriv voznik avta. Mulo z neregistriranim motorjem pa samo obdolžilni predlog, revež je gotovo peljal 53 namesto 50. (glede na sliko je verjetno še eden od tistih, ki misli, da so hoste njegova last)

Če bi pripeljal namesto tega kawasakija skuterist z registriranim motorjem, bi ga voznik gotovo opazil
smirk-1.gif

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Pravzaprav bi tegale moral prej slišat, kot opazit...
crazy1.gif

Skuterista bi videl zaradi luči, tale pa luči nima, auspuha pa tut ne.
tongue-1.gif

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
20 tvojih (si preprican? to je prva prestava) + 50 nasproti = 70 celnega trcenja. Ves kaksna sila je to? Saj ti pravim. Sem ze videl. Tud tisti ni ravno 100 priletel mimo. Mogoce 50.

No zavedaj s takimi potezami ogrozas druge. In ce se ne motim, si ravno ti pisal koliko ti pomeni druzina. Za druge se ti pa jebe?
crazy1.gif

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Citat:
Uporabnik slvn pravi:
Pa se kaki druzini bos unicil zivljenje.
rolleyes-1.gif

Da pri 20km/h (več itak ne peljem mimo kolone)+da bremzam če vidim da se ne bi izšlo lahko ubijem nekoga, ki je v avtu pripasan potem pa tudi ne vem.
Ni izgovora, situacije nikoli ne moreš 100% predvideti. Poznam tragičen primer nekoga, ki je iz malomarnosti povzročil nesrečo, nasproti vozeč voznik je umrl, povzročitelj nesreče pa očitno ni prenesel pritiska ter se obesil nekaj dni kasneje. Že tako se prehitro kaj zgodi, res ni potrebe da tako izzivaš usodo.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.122
3.175
113
Citat:
Uporabnik predator pravi:
rolleyes-1.gif

en dober primer ki ga večina voznikov ne razume....če ti pelješ 50 in zabremzaš ustaviš pred oviro...če pelješ 70km/h in zabremzaš v istem času ...po kmečki logiki bi tistega zadel z 20km/h kar ni veliko ampak to ni res.....tistega zadaneš z 58km/h kar pa sploh ni malo

vir: zveza združenj šoferjev

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
1. ni prva prestava je pa druga z minimalnimi obrati
2. to počnem samo v križiščih kjer vem kako poteka promet in je možnost da bo nekdo nasproti zapeljal mogoče 1 promil
3. res je, družina mi veliko pomeni
4. če bi se mi za vse druge jebal bi se šel direkt v nekoga zabit, ker se mi pač jebe za use skupaj
5. še naprej bom vozil tako in dol mi visi za vaša mnenja......pač še en norec na cesti

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
en dober primer ki ga večina voznikov ne razume....če ti pelješ 50 in zabremzaš ustaviš pred oviro...če pelješ 70km/h in zabremzaš v istem času ...po kmečki logiki bi tistega zadel z 20km/h kar ni veliko ampak to ni res.....tistega zadaneš z 58km/h kar pa sploh ni malo

vir: zveza združenj šoferjev
peljem 20km/h
wink-1.gif

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Ko ti nekdo rece jebem ti mater, ti to vzames kot napad na mamo in bi ga/jo prebutal?

Ko pa namerno zivljensko ogrozas druge, ti pa dol visi?

Mama te je res lepo vzgojila. Cestitke njej
bonk.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik slvn pravi:
Mama te je res lepo vzgojila. Cestitke njej
Hvala vem. Ji bom sporočil naprej
smile-1.gif

Aja btw pri tem početju nikogar ne ogrožam, če ne verjameš se greva lahko enkrat zapeljat pa boš videl
cheer.gif

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Si isti
bonk.gif
kot Domen Kumer. On tudi vozi 220 ali koliko ze, ampak samo takrat ko nikogar ne ogroza.

In to bo veljalo dokler ne bo imel kdo podobne ideje in skocil iz kolone ali pa pripeljal nasproti. Ali pa kaksen pesec, kolesar,... ki bo nepravilno preckal cesto med avtomobili, ko bo videl, da kolona stoji... in se bo zanasal na to, da saj ostali spostujejo pravila tako kot se ti.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.419
3.807
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
No ja, tisti Audi ni bil direktno udeležen.

Baje se je zgodilo:
Kombi je vozil od Viča proti centru, Astra od centra proti Viču, Audi pa za Astro.
Pri prehodi za pešce pri FRI je verjetno voznik v Astri hotel po levi prehiteti kolono in se
100 metrov naprej postaviti na pas za levo zavijat. Ni imel ravno sreče in je
kombi zahaklal, Astro je zavrtelo za 180°, Audi se je pa ustavil
čisto pred Astro in se jo samo dotaknil. Kolikor sem videl, malo zvit odbijač.

Upam, da je izučilo voznika Astre.
wink-1.gif
Predatorja bo pa kot kaže še moralo.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Sam kot da to počnem na vsakem križišču
rolleyes-1.gif

Drugje si pa tudi jaz ne upam brezglavo rinit, ker ne poznam križišč.

Pri takem početju veliko pomeni predvidevanje in če vi tega niste zmožni v taki meri kot jaz, vaš problem.

Še naprej bom to z veseljem počel pa, če se vsi na trepalnice postavite.

Pa lep dan še naprej
smile-1.gif

over&out

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.206
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
ksz

Me zanima kaj bi bilo če bi se voznik avta izgovarjal na 2 člen ZVCP 1 .
Nima veze. Tud če se drugi udeleženci ne ravnajo v skladu s predpisi, mu to še ne da pravice, da sam krši predpise.
Sodna praksa kaže, da bi voznika avta oprostili, če je voznik motorja oren prekoračil dovoljeno hitrost. Kar je, kolikor poznam primere, za cca več kot polovico. Se pravi 75+ na omejitvi 50, pa zna zelo verjetno biti motorist sam kriv. Kar je tudi logično, po 2. členu ZVCP ti namreč ni treba gruntat, kje bo sredi naselja priletel izstrelek s stotko. Za vsakogar, ki ga vidiš, smeš mirno predvidevat, da se vsaj približno drži predpisov.