Tako je. Če vsi začnemo opravljati nevidno delo do nesreč pri delu ne bo prišloČe bi rudnik zapri, do tega nebi prišlo!
Tako je. Če vsi začnemo opravljati nevidno delo do nesreč pri delu ne bo prišloČe bi rudnik zapri, do tega nebi prišlo!
Tale masovka, ki se sedaj dogaja s podporo krvi in senzacij željnih medijev in politike je šla čez vse meje dobrega okusa.K razmišljanju me je spodbudila tragična nesreča in smrt treh rudarjev v Velenju. Tri življenja so veliko za neko območje. Imeli bomo dan žalovanja.
Ampak, a je življenje rudarja več vredno kot je življenje gozdarja, kjer je vsako leto kak mrtev? Ali prometne nesreče ljudi, ki so bili v službi. Profesionalni vozniki? Nesreče (običajno tujih) delavcev v gradbeništvu. Imeli smo železniško nesrečo, kjer sta dva delavca takoj umrla.
Kaj točno je meja, da je delovna nesreča dan žalovanja v državi in večja tragedija od druge delovne nesreče?
Vsekakor je spodbuda, da poskušamo svoja delovna mesta narediti varnejša zase in za ljudi okrog nas.
Pozornost javnosti. Bolj zanimivo je ko se zgodi nesreča v rudniku kot ko roka pumpe za beton pokoplje delavce.
Ampak novinarji in politiki so odločili katera katastrofa je bolj katastrofalna kot druge...
Ker je lignit malo boljsi les je teznja po zaprtju dokaj normalna. Pri tem da si rudniki rjavega premoga pozaprti (tam 2 desetletji)? Ali se motim glede smotrnosti rudarjenja?Ko bo težnja, da se beton ukine (govorim hipoteticno), bomo tudi za vsako nesrečo slišali. Zdaj je pa pac težnja k čimprejšnjemu zaprtju rudnika.
Verjamem, da varnost je. Kot ponavadi je ključen problem človeški faktor. Lahko po nesreči, lahko iz neumnosti na katero je bilo 1000x opozorjeno... Ne bomo vedeli... Vsak bo naredil svoj zaključek...Ključen problem najverjetneje je, da za CO2 kupone €€€ ni problem. Kako je z opremo, varnostjo v jami pa???
Nimam pojma, predvidevam, ker fizični primar je vedno najbolj na finančnem udaru zadnjih 200+ let in že prej v zgodovini.
Žuljava desnica tudi šteje pod poškodbo...?Tako je. Če vsi začnemo opravljati nevidno delo do nesreč pri delu ne bo prišlo
Ni v zapiranju... to le vsake toliko vržejo kost mediji... oziroma ustvarijo paniko. Kolna je še dovolj, le oni ''zeleni prehod'' forsirajo... butli bi radi kompletno šoštanjsko jezero prekrili s sončnimi paneli...A ni rudnik v zapiranju? Torej ne zapreš vrat, zakleneš in vržeš ključ v smeti.
Materjala je v rudniku še veliko, odjemalec pa je kilometer stran. Zato se splača.Ker je lignit malo boljsi les je teznja po zaprtju dokaj normalna. Pri tem da si rudniki rjavega premoga pozaprti (tam 2 desetletji)? Ali se motim glede smotrnosti rudarjenja?
Točn oto zdi se mi da radio 1 prednjači... zaradi njih so se mi tudi vse dobrodelne akcije zagravžale vse prisiljeno in zaigrano in če se mene vpraša vse samo za ku.rčevo poslušanostDanes sem bil prisiljen poslušati radio1. OMG kakšna ceramonija cel dan, to je slo pa res cez mejo dobrega okusa. Zdelo se mi je vse tako zaigrano, v ozadju zmontirana glasba, ne vem nisem čutil nobene spontanosti od voditejev. Potem so pa to še parkrat čez dan isto zavrteli.
Kot ste že zgoraj omenili… vse lepo in prav ampak zgodilo se je veliko hujših nesreč, tragedij, pa ni noben nič pomagal.