Nespečnost in tesnoba-avtogeni trening

alsi

Zelenc'
8. mar 2013
2
0
1
Imam težave z nespečnostjo in tesnobo. Zdravnica mi je svetovala naj poskusim z avtogenim treningom. Ima kdo izkušnje s to tehniko? Jo, kdo izvaja že dalj časa? Šla bi na tečaj, ker sem sam nekaj poskušala, pa mi ne gre...

Car

POSTman
4. avg 2007
8.496
1.647
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
S tesnobo? A si Hilda?
shocked-1.gif

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
Citat:
Uporabnik alsi pravi:
Imam težave z nespečnostjo in tesnobo. Zdravnica mi je svetovala naj poskusim z avtogenim treningom. Ima kdo izkušnje s to tehniko? Jo, kdo izvaja že dalj časa? Šla bi na tečaj, ker sem sam nekaj poskušala, pa mi ne gre...

Lahko greš na tečaj, lahko se sama naučiš, ker ni nobena umetnost:) malo si poglej po youtubu...
Za prvič pa vem, da ti bo težko, ker misli begajo, moraš vztrajati...

bimbim

Pripravnik
26. avg 2011
87
0
6
kaj pa je sploh razlog za tvojo nespečnost? mogoče bi ti pomagalo tudi, če bi poiskala koga, s komer bi se lahko pogovorila in bi ti pomagal 'predelati' stvari, ki ti povzročajo nespečnost?

alsi

Zelenc'
8. mar 2013
2
0
1
Sem se že zmenila za tečaj. Ja, problem je v bistvu stresna služba, drugače nimam težav, enostavno premalo časa zase terja svoj davek očitno...:( Ampak se že veselim tečaja. Bom poročala, kako je šlo:)

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Če nima pol ure pred spanjem za rekreacijo (ali kaj drugega sproščujočega, kar bi pomagalo spancu), bolje, da si ga najde. Če ne, ne bo več dolgo tako funkcionirala. Burn-out kliče.

Vsaj zase vem, da najlepše spim če se tisti dan pošteno izšvicam na kakem kolesu, hribu ali kaj podobnega.

Nazadnje urejeno:

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Če nima pol ure pred spanjem za rekreacijo (ali kaj drugega sproščujočega, kar bi pomagalo spancu), bolje, da si ga najde. Če ne, ne bo več dolgo tako funkcionirala. Burn-out kliče.

Vsaj zase vem, da najlepše spim če se tisti dan pošteno izšvicam na kakem kolesu, hribu ali kaj podobnega.

tak kot si reko.. če nima cajta za sebe, pol pa je kriza.. zlaufat se naj gre nekam pa bo spala ko froc.. najboljše ke k dohtari gre

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Lahko je kritizirat, a v današnjih časih se najdejo ljudje, ki res nimajo časa za sebe, da bi le preživeli družino, otroke...

burn out ali ne, so pač druge prioritete.

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
daj ne ti meni.. pol pa se bo zgarala pa zbolela al na psihi al pa kako resno bolezn.. pa saj ne dela celi dan, otroke pa lahko za uro pr možu/fantu/staršem/kolegici pusti..

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Lahko je kritizirat, a v današnjih časih se najdejo ljudje, ki res nimajo časa za sebe, da bi le preživeli družino, otroke...

burn out ali ne, so pač druge prioritete.

Ni zdravo. Potem pa menjat šiht. Sem že doživel burnout in ni fajn. Nikol več.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Poslušaj malo zgodbe iz val202 "oddaje" botrstvo, pa boš videl s čim vse se ljudje/starši srečujejo.

baba s 50kg ma 3 šihte, da lahko preživi deco.

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
pomoč za nespečnost in tesnobo ne išči pri zdravnikih, bioenergetikih in kakšnih homeopatih....išči stopničko ali dve na višjem nivoju
wink-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

al niis doživel burn outa, al ne znaš opisat, al je pa neki tretjega.

tvoja zadeva je ok, v mogoče 50% primerov.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Mene je šport rešil...30-60min na dan, pa da sem še tako živčen,nervozen,izmozgan po šihtu...sem po športanju čisto ok, spim dobro...zjutraj odlično....vse je v glavi...