Neprimerno obnašanje vodje

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
sarcasm_detector.jpg
Detektor je ok.

Sarkazem v nekatere odgovore ne paše... glede nato kako je avtor opisal situacijo.

Verjetno bi lahko tudi njegov šef na ta način zbanaliziral zadevo.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Dokler ni, po že nekaj nasvetih, začel z mobingom res ni bilo mestu sarkazmu.

Je pa tudi res, da dobim pike, ko se začne z jamranjem zaradi mobinga.

Pri nam je bil mobing, ker ni bilo "nagrad". Potem je bil mobing, ker so se postavili cilji (v dogovoru s skupino) in nagrade. Na koncu je bil mobing, ker ni bilo polne nagrade tudi ko se ni doseglo ciljev.
stupid-1.gif

Cilji v stopnjah in na več področjih. 30% nagrade se je dalo doseči samo s tem, da se ni delalo bedarij. Ampak vse kar smo/je vodstvo naredilo je bil mobing.
crazy1.gif

Aja - pa ko so bili cilji in smer dela dogovorjeno, bi vsaki potem še malo po svoje cilje in kaj naj bi se delalo.

Vsaka podobnost z avtorjevo situacijo je zgolj slučajna.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Mobing gor ali dol, cilji in plani firme gor ali dol. Dret se nima kej. Naj se doma na babo dere čemu da samo enkrat na pol leta. Vsaj kako položnico za kršitev ZJRM bi mu zrihtal.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
Citat:
Uporabnik alien_alien pravi:
Pozdravljeni

Že dalj časa opažam, da se vodja neprimerno obnaša v službi. Se zadira nate, je aroganten, povzdiguje glas, vpije....

obstajata dva pravila :

prvo pravilo : šef ima vedno prav
drugo pravilo : če slučajno šef nima prav, velja prvo pravilo

v kolikor ti to ne gre v glavo zamenjaj službo, odpri svoj biznis....

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Drži - dreti se nima kaj. S tem, da je spet vprašanje kaj je "dretje".

Je pa zanimivo, da je avtor spremenil svoj prvi prispevek. Kakšno mnenje si bo kdo na osnovi tega ustvaril o njem prepuščam vsakemu zase - pri meni je samo potrdilo moje mnenje, ki ni ravno najboljše.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Zadeva je statistično taka:
Svetovni razlog številka ena, da si ljudje iščejo drugo službo in jo tudi zamenjajo, je njihov šef. Dokazano. Ni plača ali kaj podobnega, ampak šef. Z menjavo službe večina ljudi v resnici menjuje svojega šefa.

Zadiranje, povzdigovanje glasu in vpitje, je pa številka ena simptom, ki kaže, da dotični šef v resnici ne verjame sam vase, psihološko podzavestno ima sebe markiranega kot nesposobnega in je ves v resnici prestrašen.

Tukaj je seveda zadeva takšna, da iti v odprte spopade s takšnimi ljudi, ponavadi ne prinaša rezultatov. Lahko se probaš sam pogovoriti z njim kot človek, ki razume njegovo psihološko stisko, pri čemer poiskušaš biti umirjen in ga s svojo umirjenostjo prepričati, da si mu lahko učinkovito sredstvo, ki mu pomagaš pri uresničitvi njegovih poslovnih ciljev s tem ko izpolnjuješ tudi svoje osebne cilje.

Če vidiš, da ne bo šlo, pač iščeš priložnost drugje v podjetju. Obenem si pa odpreš um, in iščeš tudi izven podjetja. Sploh če vidiš, da se par nesposobnih šefov skupaj daje in da ti tam dolgoročno ni za biti. Življenje je prekratko, da bi ga zapravljal v podjetju, kjer si v resnici ne želiš biti in tudi vidiš, da realno ne moreš nič več spremeniti, da bi si želel tam še biti.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
ksz

Ponizen bodi, kot vecina. Sefu nimas kaj ugovarjat. Ce se dere nate, si pac nesposoben. Zamisli se.

Po večini je ravno obratno. Dretje je znak nesposobnosti tistega, ki se dere. Dretje je namreč kompenzacija notranjega občutka manjvrednosti. In ponavadi ne rešuje nobenega problema temveč samo povečuje komunikacijske bariere.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
ni nujno, mogoče jim je že 10x rekel kako pa kaj, pa ker se raje nič ne prime, je na koncu še samo da se zdere.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.261
152
63
Glede na stanje SLO družbe, tudi zaposleni (podrejeni) niso (niste) neke perle. Bit šef ni za vsakega, podjebavat šefa zna pa slej ko prej vsak.

Dretje zafrustrirancev je pa itak del vsakdana marsikje. Zdej ali menjaš službo, ali pa mu poveš v ksiht kar te moti in te on zamenja.

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Dere se ker mu to dovoliš! Lahko ti predava kaj si vse narobe naredil, ampak v normalnem tonu. Ampak verjemi, da so delavci v sloveniji v veliki meri zanič, vsaj na nek način, če ne komplet in da tudi šefom ni lahko imeti opravka z eedioti, dan na dan...Vsekakor si išči novo službo, šefu lahko poveš da ne prenašaš dretja, to je pa tudi vse. Če pa si tolko samozavesten pa se lahko pritožiš še njegovemu šefu in potem vidiš ali si naredil več škode kot koristi. Ni tle nekega poštenja, pa kolk si ti sposoben al pa ne. Tip je tam šef in gotovo.
crazy1.gif

Še malo heca: takega premijeja imamo, pa če je meni prav al pa ne! Če mi kaj ni prav moram menjat državo. Gotovo.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
menjaj službo!
ja iz izkušenj govorim...

Enako. Iz prikritega podhebavanja na službeni ravni, je preko zdiranja prišlo na podhebavanje na osebni ravni... tu sem si pa jaz pošteno preluftal pljuča in dal odpoved. Zdaj delam delo, ki mi je všeč in imam veliko boljšega šefa.