Neprimerno obnašanje vodje

alien_alien

Pripravnik
7. dec 2014
77
0
6
Pozdravljeni

Že dalj časa opažam, da se vodja neprimerno obnaša v službi. Se zadira nate, je aroganten, povzdiguje glas, vpije....

Nazadnje urejeno:

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Zamenjaj si šefa.
Če ne gre drugače, da se premakneš kam drugam znotraj podjetja, pa pač z zamenjavo službe.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Zamenjaj si šefa.
Če ne gre drugače, da se premakneš kam drugam znotraj podjetja, pa pač z zamenjavo službe.
467716-post_slo.gif

In kaj te veže na sluzbo da si bos sedaj delal sive lase(si delničar) ? Začni iskati drugje in imej spisano odpoved. Saj praviš da imaš znanje, si inovativen.... Torej, obrni nov list v knjigi življenja. Na stari list naj pa drugi ceckajo. Ti si ga že prebral. Pokaži jim pogum in da imas hrbtenico.
zmaga.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Ne dojemaš dejstva, da si na dnu hierarhije. Vodja ima zagotovo podporo nad sabo, se pa res ogromno krat dogaja, da so vodje nastavljeni razni bebčki, s katerimi šefi z lahkoto upravljajo, delavci pa izgubljajo živce.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ce si upas, ga poklici nekam v eno pisarno na razgovor na 4 oci in mu na zelo miren nacin povej vse, kar te moti. Ce ga bos napadel, ali stisnil v kot, se bo tudi on nazaj tako obnasal, ce pa bos pri pogovoru zelo miren, zna tudi ob morda spredvideti situacijo, saj se je morda niti ne zaveda.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik alien_alien pravi:
Pozdravljeni
Ne vem, na koga se naj obrnem za nasvet, pa sem težavo opisal tule.
Že dalj časa opažam, da se vodja neprimerno obnaša v službi. In sicer pokliče in se zadira nate, je aroganten, po nepotrebnem povzdiguje glas, vpije, mi prepoveduje, da se pogovarjam s sodelavci na upravi, grozi, da če ne bom delal tako, kot on hoče, da me bo poslal delat drugam. Pri nobeni stvari se ne smem sam odlocat, pa čeprav so to zgolj nepomembne stvari. Me omejuje na način, da mi ne omogoča, da bi se udeležil dodatnih izobrazevanj v službi, kot se jih lahko ostali sodelavci. Ignorantski odnos do mojega znanja, ki ga imam precej več kot ostali, saj se v prostem času sam dosti učim. Ima pa dobre veze s sindikati, pa si zaradi tega se več upa. Tak ignorantski odnos do mene. Prosim, če ima kdo kakšen pameten nasvet, na koga se naj obrnem, da se se ta neprimerna zadeva nekako začne reševati. Ker sodelavci me pri tem ne bodo podprli, ker se bojijo za svoj položaj. Morem reči, da zadeva me zares otežuje, saj sem človek, ki zna razmišljat s svojo glavo, sem inovativen, imam znanje, sem vedno pripravljen sodelovat in tudi poslušat druge, a na nek normalen, človeški in kulturen način. Vodja pa je pravo nasprotje tega, skrajno aroganten, ne upošteva kulture obnašanja, ki bi bila primerna za službo.
Lep pozdrav,

pametuješ v službi
sprasujem se.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Verjetno je še zelo mlad in se še ni naučil, da boljše imeti mir kot imeti prav. So pa tudi karakterji, ki tega nikoli ne dojamejo ...

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Imam občutek, da si na napačnem delovnem mestu. Obstajajo delovna mesta, kjer se pričakuje in je dobrodošlo, da razmišljaš s svojo glavo, daješ pripombe itd. in obstajajo mesta, kjer to niti približno ni zaželjeno, prej moteče.

Verjemi, da je šlo tudi meni na živce, ko je neko preprosto delo, ki je bilo nekomu naloženo, postala doktorska dizertacija s 1000 vprašanji, mnenji in idejami.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Sem bil po daljši odsotnosti tudi sam v podobni situaciji. Sem si rekel "sef ima vedno prav". Cez eno leto je bilo xyz ljudi na borzi. Mi je kar zal da nisem takrat prosil da bi me odpustili in bi sel na zavod z odpravnino. Saj so stalno govorili da sem jim samo strosek. Tako pa smo po enem letu dobili prst v rit.

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Še moj prispevek.

Naj ti bo jasno, da ti nekajletna situacija (taka, kot si jo opisal), lahko pusti resne psihične posledice. Torej (p)okvari zdravje.

V najslabšem primeru (pa ne tako redkem) pa ti lahko sproži raka, ki ti ga v neki drugi, nestresni situaciji zelo verjetno ne bi...

Si že slišal za pregovor: pametnejši odneha?
Odneha, če želi ostati v tem, sicer precej norem svetu duševno probližno uravnovešen...

Ker tak šef, kot je, ne bo znorel. Poznam take iz prve roke. Bo prej kdo drug... Znorel sam, ali šefa ustavil z kroglo.

Sistem, pravosodje takega žal nI sposoben zaustaviti. Pa bi ga bilo treba. Nujno... Čimprej.

Nazadnje urejeno:

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Očitno si delo želiš opravljati še naprej vendar ne pod tem šefom. Razmisli ali želiš sam prevzeti njegovo delo.
Poišči njegovo šibko točko, in ga počasi žagaj, tudi visoka drevesa enkrat padejo.. , ali poišči osebo ki ga bo odžagala namesto tebe, v nekaterih podjetjih so šefi najbolj nadomestljiv kader, mogoče je pri vas tudi tako. Pošči kazalnik v podjetju ki kaže šefa v slabi luči in skušaj z svojim delom vplivati na ta kazalnik, če je možno na neviden način.

Ker je zadeva verjetno že v takšni fazi začni pisati mobing dnevnik... nikoli ne veš kdaj pride prav.

Če bo prišlo do faze ko boš začel razmišljati o zamenjavi službe, razmisli o načinu kako greniti delo šefu.
Če si tak karakter ga začni nazaj javno jebat v glavo, ali pa se nauči mirno odzvati na njegove opazke. Očitno je da se šef počuti ogroženega ker komuniciraš z upravo, mislim da je vzrok in ključ rešitve tukaj. Očitno je da z situacijo nisi zadovoljen, začni delati proaktivno. Tudi tale nasvet o razgovoru na 4 oči je za razmislit in ga analizirat.

Vse napisano uporabljaj na lastno odgovornost in oceno.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Seveda. Vsakič ko ti vodja dodeli kakšno nalogo ali delo je mobing. Enako je mobing tudi, ko ti pove, da si slabo opravil delo. Najhujši mobing pa je, ko ti pove, da nimaš prav. S tem se edino še lahko primerja, ko ti dodeli rok do kdaj je treba nalogo opraviti.

Zdaj zadovoljen?

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
To seveda ni mobing.. Je pa mobing v primeru da ti delaš korektno, šef se pa norčuje iz tebe ... poglej si definicijo na spletu.

Nazadnje urejeno:

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
KSZ

Mi je pravil švoger štorijo na šihtu:

Šef popizdeva, se peni, skače do stropa pred delavcem, kriči kaj vse je delavec kriv itd... Delavec mirno stoji, čaka, da šef pove svoje, in ko je prišlo na vrsto, da on ponižno reče v stilu "ja, se bom poboljšal, ne bo se več zgodilo... itd", tip pa čisto mirno reče šefu: "Jože, pa drugač? Kako si kej?" Šefa je skor fršlok od jeze, hehehe.

Druga varianta pa je bla, ko je šef začel kričat, ga je delavec prijazno ustavil z besedami: "Poslušaj, name ni treba kričat. Če imaš probleme doma, se ne znašaj nad mano, ampak raje babi povej, kar ji gre." :) Je bil takoj normalen ton.

Nazadnje urejeno:

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Citat:
Uporabnik alien_alien pravi:
Pozdravljeni

Že dalj časa opažam, da se vodja neprimerno obnaša v službi. In sicer pokliče in se zadira nate, je aroganten, po nepotrebnem povzdiguje glas, vpije, mi prepoveduje, da se pogovarjam s sodelavci na upravi, grozi, da če ne bom delal tako kot on narekuje, da me bo poslal delat drugam. Pri nobeni stvari se ne smem sam odločat, pa čeprav so to zgolj manjpomembne stvari. Omejuje me na način, da mi ne omogoča, da bi se udeležil dodatnih izobraževanj v službi, kot se jih lahko ostali sodelavci. Ignorantski odnos do mojega znanja, ki ga imam precej več kot ostali, saj se v prostem času sam dosti učim. Ima pa dobre veze s sindikati, pa si zaradi tega se več upa. Na koga se naj obrnem, da se se ta neprijetna zadeva nekako začne reševati. Ker sodelavci me pri tem ne bodo podprli, ker se bojijo za svoj položaj. Sem vedno pripravljen sodelovat in tudi poslušat mnenje drugih, a na nek normalen, človeški in kulturen način.

Lep pozdrav,

Bebavi šef. Pogovori se z njim odkrito in mirno, pripravi konkretne situacije, tvoj vidik in argumente. Če ne bo poslušal, mu že naznani, da boš govoril z njegovim vodjo. V normalnih službah takih šefov ne potrebujejo. Še nikoli ni tak način - kot si ga opisal - pripeljal k boljši storilnosti in motivaciji zaposlenega, no morda v galejah, kjer so z bičem preganjali veslaške sužnje.

Je pa seveda samo ena plat zgodbe, ne glede na netolerantno obnašanje (šef je pač kmet), me zanima kaj bi on povedal na:
.
" Pri nobeni stvari se ne smem sam odločat" - odvisno od delavnega mesta seveda. Če recimo zlagaš palete je obseg odločanja omejen morda na pot po kateri jih boš zložil, vse ostalo je kar določeno.

"Omejuje me na način, da mi ne omogoča, da bi se udeležil dodatnih izobraževanj v službi, kot se jih lahko ostali sodelavci." - Kaj pa pravi, zakaj ti ne dovoli, ima šef kak argument? Morda pa jih ne rabiš čisto enakih, ker praviš, da si itak boljši. Morda imaš zaradi tega večjo plačo od ostalih, ker so hoteli boljšega?

"Ignorantski odnos do mojega znanja, ki ga imam precej več kot ostali, " - A šef pozna vse tvoje znanje in ve, da se v prostem času izobražuješ? Po čem pa sklepaš, da si boljši od drugih, ter da se oni enako ne izobražujejo v prostem času?

"Ima pa dobre veze s sindikati, pa si zaradi tega se več upa." - po čem to sklepaš, je on tako rekel? Dejansko tega ne moreš vedet.

" Ker sodelavci me pri tem ne bodo podprli, ker se bojijo za svoj položaj." Enako, kako veš? Si vprašal sodelavce?

P.S. Govorim iz izkušnje šefa (kjer so podrejeni tudi šefi).