a ne me smejat.
cenilc je ocenil kmetijo na 700k in kaj. men je bajto ocenil gradbeno na 360k, kje je tržna in parcela. sam dejstvo je, da ta kmetija, ali ta hiša nista bogastvo, ampak sredstvo za življenje. ker cenilec je tudi našo firmo ocenil na mio evrov. pa kaj.
glede crkvanja pa dragi moji, dokler niste zmožni prehraniti vsaj 30% naroda, ste tu samo za okras. ker vas je pač treba imeti. če se svet zaroti proti nam, kot s eje recimo proti srbiji, lahko samo vsi skupaj pocrkamo. z vašim mlekom vred. kmet je za državo vreden, da nekaj dan. vreden je pa več, če cel ceh več daje. za tistih par tisoč ton pšenice in krompirja, ki ga je na pretek v okolici nben ne bo crknu.
ne vem, zakaj se kmetom ne da to dopovedat. mel bi 60 krav in bili bi cari. pol pa pade cena mleku, pa subvencije. isto je s petim svinjam, al pa ha krompirja.
koliko firm, z izjemo revoza..ali bolje..koliko sp-jev in komercilanih firm dobi subvencije, ker je njihov izdelek ratal netržen.
spominjaš me na soseda, ki pravi, d anikoli ne bo prodajal bajnih kvadratov odličnih, dragih zazidljivih parcel. zakaj ne. ker mu je dala država mio evrov za odprtje kmečkega turizma, od katerega danes ni več kot dve sobici. bilo pa naj bi 50 ležišč. če bi bil podjetnik, bi iz zemlje naredil sam, ali pa obdeloval zemljo.