Nepravilno postavljen prometni znak

peka

Zelenc'
10. jun 2011
14
-3
3
Želel bi mnenje še od vas, če gre res za nepravilno postavljen prometni znak. Zaenkrat še ne bi razkrival, kje ta stoji. Gre za znak omejitev hitrosti na 40 km/h, ki stoji v križišču pred prehodom za pešce. Tega zagledaš šele. ko zaviješ desno v krožišče iz glavne ceste. Seveda imaš takrat vso pozornost usmerjeno na to, da ni na prehodu kakšnega pešca in z lahkoto kaj spregledaš . Potem se pelješ naprej in za ovinkom te čaka radar.
Po mojem mnenju, se konec križišča šteje šele za prehodom za pešce, znak pa velja do križišča. Na slošno je pri nas, upal bi si trditi, nepravilno postavljenih okoli 30% vseh znakov. Je pa to priložnost, da se znebiš kazni, če uspeš dokazati, da je znak postavljen v nasprotju s pravilnikom. Bil sem tudi priča, kako je policaj veselo kaznoval voznike, znak za prepoved vožnje je bil pa skrit med vejami.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.224
498
83
Glede tvojega primera ne vem. Se pa strinjam, da imamo en kup narobe postavljenih znakov.
Od tega kot praviš, da ga ne moreš videt, ker zavijaš, do tega, da so v grmovju, da so par metrov stran od ceste ali previsoko. Se tudi sam sprašujem, če res nimamo zakona, ki bi narekoval postavitev znakov in potem nekoga, ki bi preprečeval take neumnosti...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.923
6.836
113
pri taščici
Želel bi mnenje še od vas, če gre res za nepravilno postavljen prometni znak. Zaenkrat še ne bi razkrival, kje ta stoji. Gre za znak omejitev hitrosti na 40 km/h, ki stoji v križišču pred prehodom za pešce. Tega zagledaš šele. ko zaviješ desno v krožišče iz glavne ceste. Seveda imaš takrat vso pozornost usmerjeno na to, da ni na prehodu kakšnega pešca in z lahkoto kaj spregledaš . Potem se pelješ naprej in za ovinkom te čaka radar.
Po mojem mnenju, se konec križišča šteje šele za prehodom za pešce, znak pa velja do križišča. Na slošno je pri nas, upal bi si trditi, nepravilno postavljenih okoli 30% vseh znakov. Je pa to priložnost, da se znebiš kazni, če uspeš dokazati, da je znak postavljen v nasprotju s pravilnikom. Bil sem tudi priča, kako je policaj veselo kaznoval voznike, znak za prepoved vožnje je bil pa skrit med vejami.
Pa daj street view. V čem je tezava?
Zakaj binkonec križišča bilo za prehodom za pesce?
Zato ker pesci tudi avtom "krizajo" pot.
Bi bilo zanimivo dobit odgovor od pristojnih.
Ali pa člen zakona.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.923
6.836
113
pri taščici
O pravilnosti postavitve prometbih znakov talnih oznacb in drugega v prometu se pa popolnoma strinjam.
Vecina neumnosti ima podlago v zakonih, pravilnikih...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.923
6.836
113
pri taščici
Nafaljevanje prejsnje objave
cestarji, policaji, inšpektorji.... Se ze 7 let vozijo mimo znaka vec zaporednih ovinkov, prvi na desno, ovinek je pa dejansko na levo.
In nikogar to ne moti.
Kot nikogar ne moti da je na 400m dolgo ravni cesti preko travnika omejitev 60 in polna crta, mimo his pa po ovinkih 90.
Odgovor je bil da je ravnina ponpravilniku prekratka da bi omogocala prehitevanje pri projektirani hitrosti (60kmh).
To ie res, ce moras prehiteti traktor z dolgo prikolico ki gre 50 na uro in ne smes prehitevati z vec kot 60kmh. Vse ostalo je pa velik bullshit.

peka

Zelenc'
10. jun 2011
14
-3
3
To zadevo ureja : "Pravilnik o prometni signalizaciji in prometni opremi na cestah", kjer so napisane vse mere, ki morajo biti upoštevane pri postavitvi in ne tako kot delajo, ko namontirajo znake previskoko, prenizko, predaleč od roba, na cestne svetilke itd itd. Če ti dajo kazen, najprej premeriš znak in se pritožiš.
Opisan primer se nahaja v Pijavi gorici, pri cerkvi. Iz smeri Turjaka še gre, iz smeri Ljubljane je zelo neviden, ker je za ovinkom, pa še v križišču stoji. Malo naprej, na koncu vasi v smeri proti Želimljam stoji radar na klancu, kjer se cesta razširi in malo pritisneš na plin, ali tudi ne, ker sem že plačal kazen za vožnjo v lerlaufu. Zelo zahrbtno, tudi če misliš da je omejitev 50, si še vedno 10 km/h prehiter. Tudi ko sem tam hodil peš, sem znak komaj opazil.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.923
6.836
113
pri taščici
luka51 lepil bom rako dolgo dokler ne bodo dali usteznega znaka ;)
Peka
A radar v pijavi gorici meri tudi tiste po klancu navzdol? Tisto je šele tezko 50.
Teta je pri 75 letih z Marutijem spodaj na pumpi naletela na radar. Je skoraj brez izpita ostala ;)

krko

Guru
5. sep 2010
2.730
1.407
113

Ne vem, jaz tam nisem imel nikoli težav (ok, res sem se peljal samo 3x tam mimo).

Za znakom 40, je čez par 10m Cona 30, ki velja še nekaj metrov po tabli za konec naselja.

Je pa tole brezvezna zmešnjava z znaki. Glede na google maps je bila pred leti omejitev 40 skozi celotno naselje.....ne vem zakaj so potem na začetku, ko zaviješ iz glavne ceste pustili znak 40 in malo za tem dali znak za Cono 30.

Če se že greš nižanje hitrosti iz 40 na 30 bi bilo logično, da daš na začetku, ko zaviješ v naselje znak Cona 30 in to je to....enotna omejitev skozi celotno naselje, brez dilem, vprašanj, tožarjenj, pisanj raznim inštitucijam, objavljanjem youtube posnetkov, ipd..

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in Gonzo

krko

Guru
5. sep 2010
2.730
1.407
113
Na lokaciji kjer je označen GATSO135@40, je potreben popravek v 30km/h, ker tam je Cona 30.

Zwergschnauzer

gat.PNG

fada.PNG

• Všeč mi je
Reactions: KrNeki99

krko

Guru
5. sep 2010
2.730
1.407
113
Sem našel info, da je tam radar....se pravi je potrebno v bazi spremeniti hitrost iz 40 na 30km/h.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.571
2.545
113
Tistle radar o katerm je govora še ni spremenjen.
TXT prispevek je od: Objavljeno: 9 novembra, 2023
Kje je???

Mam sam tudi eno sliko lokacije radarja. Noben je še nima! Še šnecer ne :)