Želel bi mnenje še od vas, če gre res za nepravilno postavljen prometni znak. Zaenkrat še ne bi razkrival, kje ta stoji. Gre za znak omejitev hitrosti na 40 km/h, ki stoji v križišču pred prehodom za pešce. Tega zagledaš šele. ko zaviješ desno v krožišče iz glavne ceste. Seveda imaš takrat vso pozornost usmerjeno na to, da ni na prehodu kakšnega pešca in z lahkoto kaj spregledaš . Potem se pelješ naprej in za ovinkom te čaka radar.
Po mojem mnenju, se konec križišča šteje šele za prehodom za pešce, znak pa velja do križišča. Na slošno je pri nas, upal bi si trditi, nepravilno postavljenih okoli 30% vseh znakov. Je pa to priložnost, da se znebiš kazni, če uspeš dokazati, da je znak postavljen v nasprotju s pravilnikom. Bil sem tudi priča, kako je policaj veselo kaznoval voznike, znak za prepoved vožnje je bil pa skrit med vejami.
Po mojem mnenju, se konec križišča šteje šele za prehodom za pešce, znak pa velja do križišča. Na slošno je pri nas, upal bi si trditi, nepravilno postavljenih okoli 30% vseh znakov. Je pa to priložnost, da se znebiš kazni, če uspeš dokazati, da je znak postavljen v nasprotju s pravilnikom. Bil sem tudi priča, kako je policaj veselo kaznoval voznike, znak za prepoved vožnje je bil pa skrit med vejami.