odvisno je od situacije in od same umestitve v prostor. Ni vedno enako, ravno tako ni vedno dovolj prostora. pri nas tega problema pač ni. Gre za 6 garaž, katere so bile zgrajene l 67 s trani stanovalcel v bloku. Vendar zemlja na kateri so ni pripadala bloku ampak občini. Z njenim dovoljenjem so si stanovalci pač na svoj strošek zgradili garaže. Kasneje, ko so v bloku ratali etažni lastniki to zemljišče ne spada pod blok. Blok ima svoj dovoz, parkirni prostor in pas zelenja v smeri garaž. Za zelenjem je en pas občinske zemlje širok cca 10 metrov, le to zemljišče pa ima namembnost dovoza do garaže, Vkolker ne bi imelo bi nebi pri obnavljanju pločnikov pustili dovoza in bi zadevo zabarikadirali z robniki.
To garažo je sezidal moj dedek, imamo originalno dokumentacijo, dovoljenje občine, davčno odločbo o deset letnem neplačilu davka zaradi samo investicije itd. Po smrti je to podedovala moja teta, katera je ne uporablja meni pa pride prov zaradi skladiščenja motorja, zato sem se odloču za nakup. rečeno storjeno. Ni se dalo narediti prepisa, ker ni bila vpisana v ZK. dali smo predlog za odkup od občine in po cca 3 mesecih je prišel odgovor, da zaradi uporabe zenljišča ves ta čas, ter plačevanja prispevkov za zemljišče nam le ta pripada, ter nam ga je občina šenkala. Kot sem omenil je šenkal 20 m2, garaža po papirji je velika pa 17 m2. Ostali del je vpisan mislim da kot dovoz, kateri ti pripada. Tako so bili stoški samo notar, vpis v zk, ter nato prepis in davek, ter sprememba v ZK. Glede na to da je garaža sedaj čisto legalna, z vsemi vpisi, kakor tudi zemljišče, je pač lastnik zemlje dolžan omogočit dostop. Vsaj v obliki služnosti. Kot pravim je lastnica tistega pasa občina in do sedaj niso še nikomur kompliciral. si mi dal pa misliti, Se bom pozanimal, ter po potrebi odkupil . Tudi če nas gre vseh 6 v odkup, se bomo ravno tako morali dogovoriti glede služnosti, saj dostop z ceste ob garažah, tako da prvi zavije k prvi, zadnji se mora pa peljati mimo vseh.