Nepravilno parkiranje in nalepka

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik juris pravi:

Najprej se boš opravičil, drugače te bo še kaj doletelo!

Potem pa naprej na problemček. Sem te zadel na žulj!? Tipični blokarski terorist, vse ti pripada. Naj ti zaupam skrivnost? Kar nimaš v lasti ali pogodbeni posesti ti ne pripada! Zapiši si nekam! To je tako, kot bi moj sosed zgradil garažo na meji z mojo parcelo in zgradil vrata tako, da gre dovoz prek moje parcele. In meni nič tebi še manj zahteval, da mu pripada ta prostor. "Malo morgen!", je rekel balkanski bojevnik.

Torej po tvoji logiki lahko jaz svoj avto parkiram recimo tako,d a zaparkiram tvojega? Seveda ce predpostavljam, da oba parkirava na recimo na parkiriscu, ki je v lasti obcine ...
bonk.gif

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.858
2.153
113
Kaj pa, ko bi stanovalci skupaj oblikovali neke vrste interno dovolilnico in takoj vedeli, kateri je vaš in kateri ne? Ni nalepke - udri po siromaku!

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
....
Torej po tvoji logiki lahko jaz svoj avto parkiram recimo tako,d a zaparkiram tvojega? Seveda ce predpostavljam, da oba parkirava na recimo na parkiriscu, ki je v lasti obcine ...
bonk.gif

Torej po tvoji logiki ima lahko nekdo dovoz do svoje parcele samo zato, ker ima parcelo? Očitno nimaš nič v lasti in ti ta razmerja niso poznana. Imaš pa po Sloveniji na tisoče takšnih vrstnih garaž, zgrajenih nelegalno ali pollegalno, ki so nastale naknadno po vselitvi v bloke in za katere ni nihče vprašal za soglasje vse stanovalce, da jim dovolijo dovoz preko skupnega zemljišča. Ker ta dovoz, ki je največkrat v lasti občine, postane za ostale negaražne lastnike popolnoma neuporaben in postane "privatno" lastništvo garažistov, na račun drugih seveda.
Stvar mora biti tako urejena, kot je napisal map, žal pa je to prej izjema kot pravilo.

Popravljam! Vidim, da tudi map nima v lasti dovoza do garaže.

Nazadnje urejeno:

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
odvisno je od situacije in od same umestitve v prostor. Ni vedno enako, ravno tako ni vedno dovolj prostora. pri nas tega problema pač ni. Gre za 6 garaž, katere so bile zgrajene l 67 s trani stanovalcel v bloku. Vendar zemlja na kateri so ni pripadala bloku ampak občini. Z njenim dovoljenjem so si stanovalci pač na svoj strošek zgradili garaže. Kasneje, ko so v bloku ratali etažni lastniki to zemljišče ne spada pod blok. Blok ima svoj dovoz, parkirni prostor in pas zelenja v smeri garaž. Za zelenjem je en pas občinske zemlje širok cca 10 metrov, le to zemljišče pa ima namembnost dovoza do garaže, Vkolker ne bi imelo bi nebi pri obnavljanju pločnikov pustili dovoza in bi zadevo zabarikadirali z robniki.

To garažo je sezidal moj dedek, imamo originalno dokumentacijo, dovoljenje občine, davčno odločbo o deset letnem neplačilu davka zaradi samo investicije itd. Po smrti je to podedovala moja teta, katera je ne uporablja meni pa pride prov zaradi skladiščenja motorja, zato sem se odloču za nakup. rečeno storjeno. Ni se dalo narediti prepisa, ker ni bila vpisana v ZK. dali smo predlog za odkup od občine in po cca 3 mesecih je prišel odgovor, da zaradi uporabe zenljišča ves ta čas, ter plačevanja prispevkov za zemljišče nam le ta pripada, ter nam ga je občina šenkala. Kot sem omenil je šenkal 20 m2, garaža po papirji je velika pa 17 m2. Ostali del je vpisan mislim da kot dovoz, kateri ti pripada. Tako so bili stoški samo notar, vpis v zk, ter nato prepis in davek, ter sprememba v ZK. Glede na to da je garaža sedaj čisto legalna, z vsemi vpisi, kakor tudi zemljišče, je pač lastnik zemlje dolžan omogočit dostop. Vsaj v obliki služnosti. Kot pravim je lastnica tistega pasa občina in do sedaj niso še nikomur kompliciral. si mi dal pa misliti, Se bom pozanimal, ter po potrebi odkupil . Tudi če nas gre vseh 6 v odkup, se bomo ravno tako morali dogovoriti glede služnosti, saj dostop z ceste ob garažah, tako da prvi zavije k prvi, zadnji se mora pa peljati mimo vseh.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Ja danes imam dan.... dan nalepk
smile-1.gif

Pred blokom imamo nekaj mojstrov, ki ne vedo kaj pomeni znak prepovedano parkiranje in prekrižani črti na tleh... Zaradi tega je otežen dostop do garaže (potrebno popravljati naprej nazaj, da zvoziš). Policaji kaj dosti ne naredijo.

...

Najprej, da nekaj razčistimo. Si lastnik garaže? Domnevam, da si. Si lastnik parcele pred vrati garaže? Prepričan sem, da nisi. Imaš vpisano služnost prevoza preko te parcele? Prepričan sem da ne.
Kar se mene tiče, naj ti kar parkirajo pred garažnimi vrati.

Na žalost, je na tem svetu preveč ljudi takšnega mnenja, dokler jo kdo TEBI ne zagode. Samo toliko.
priden.gif

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Na žalost, je na tem svetu tudi preveč ljudi takšnega mnenja, da jim stvari in privilegiji pripadajo sami po sebi, ne da bi imeli zato zakonsko ali kakšno drugo podlago. Samo toliko.
priden.gif

Swetko

Pripravnik
24. jun 2009
307
1
18
Ma tle gre samo za eno vražjo fovšijo in nagajanje. Slovenci smo pač taki, da stalno nekaj komliciramo, nagajamo sosedom ,in se prerekamo če se le da. Večina. Tudi mene razjezi, če kdo bedasto parkira, da se morač s težavo prerinit s parkplatca. Tipi enostavno ne Hebejo nič. Glatko malo se jim je vseen za druge.