No, tehnično gledano ni vabilo na razgovor, ampak Vabilo na predstavitev delovnega mesta Administrator. In ker si nekako predstavljam kako zgleda to delovno mesto, je zame stvar nepomembna, ampak ...
Predzgodba
Kot že dalj časa nezaposlenemu imam že res veliko željo, da bi dobil službo. Seveda sem na tem področju zelo aktiven, pošiljam 5 do 10 prošenj na teden, prijavljen sem na zaposlitvenih portalih in na Zavodu RS za zaposlovanje, vendar zaenkrat še ni uspeha. Kljub visoki usposobljenosti sem v zgodovini zavrnitev doživel že marsikaj. Od zavrnitve zaradi oddaljenosti delovnega mesta (Škofja Loka in Bled; živim v Ljubljani), do odkrite spolne diskriminacije. V teh težavah mi tudi svetovalka na Zavodu ni bila v pomoč. Namreč, ko sem jo spraševal za pomoč pri reševanju vprašanja diskriminacije, sem dobi odgovor:
Glede na napisano vam svojega mnenja ne morem podati, ker na Zavodu za zaposlovanje ne poznamo Zakona o delovnih razmerjih, svetujem pa vam da se obrnete na Inšpektorat za delo tel. 30-62-490 in prosite za mnenje.
No, tudi s strani Inšpektorata za delo ni bilo odziva.
Zgodba
16. junija 2009 sem se prijavil na razpis za delovno mesto Administratorja v podjetju INFOSTUDIO, d.o.o. in od njih 8. avgusta 2009 preko elektronske pošte prejel odgovor, ki se nahaja spodaj. Dopis je spremenjen samo toliko, da sem zakril svoje podatke, vse ostalo je enako, kot je bilo poslano na moj naslov.
OK, razumem, da sem zavrnjen na kakšnem razpisu, nov nivo (nedopustne) zavrnitve je diskriminacija (mobilna in spolna), vendar to kar sem pa prejel s strani podjetja INFOSTUDIO d.o.o. pa ne morem več kategorizirati kot zaposlovanje na sploh.
Predzgodba
Kot že dalj časa nezaposlenemu imam že res veliko željo, da bi dobil službo. Seveda sem na tem področju zelo aktiven, pošiljam 5 do 10 prošenj na teden, prijavljen sem na zaposlitvenih portalih in na Zavodu RS za zaposlovanje, vendar zaenkrat še ni uspeha. Kljub visoki usposobljenosti sem v zgodovini zavrnitev doživel že marsikaj. Od zavrnitve zaradi oddaljenosti delovnega mesta (Škofja Loka in Bled; živim v Ljubljani), do odkrite spolne diskriminacije. V teh težavah mi tudi svetovalka na Zavodu ni bila v pomoč. Namreč, ko sem jo spraševal za pomoč pri reševanju vprašanja diskriminacije, sem dobi odgovor:
Glede na napisano vam svojega mnenja ne morem podati, ker na Zavodu za zaposlovanje ne poznamo Zakona o delovnih razmerjih, svetujem pa vam da se obrnete na Inšpektorat za delo tel. 30-62-490 in prosite za mnenje.
No, tudi s strani Inšpektorata za delo ni bilo odziva.
Zgodba
16. junija 2009 sem se prijavil na razpis za delovno mesto Administratorja v podjetju INFOSTUDIO, d.o.o. in od njih 8. avgusta 2009 preko elektronske pošte prejel odgovor, ki se nahaja spodaj. Dopis je spremenjen samo toliko, da sem zakril svoje podatke, vse ostalo je enako, kot je bilo poslano na moj naslov.
Citat:
infoSTUDIO d.o.o.
Studio za oblikovanje vsebin in informacij
Tacenska cesta 12, 1000 LJUBLJANA
Moj priimek in ime
Ulica in številka
Poštna številka in kraj
ZADEVA: VABILO NA PREDSTAVITEV DELOVNEGA MESTA - ADMINISTRATOR
V letošnjem letu smo kot ekipa uspeli pridobiti ekskluzivo za edinstveni projekt v Sloveniji, ki je že dobro uveljavljen in prepoznaven v določenih ciljnih skupinah. Večina gospodinjstev oziroma domov v Sloveniji tako še nima tega produkta, kar pomeni, da še vedno nimajo enotne telefonske številke, kamor bi lahko poklicali v primeru, ko potrebujejo storitev iz našega programa.
Ponudbo bodo za nas poslali svojim naročnikom časopisa (115.000), imetnikom plačilne kartice (180.000), dobili jo bodo stanovalci v Ljubljani (100.000), člani avto moto kluba (105.000) in še nekaj drugih manj številnih ciljnih skupin.
Na osnovi opravljenih anket pričakujemo odzivnost od 21 do 54%, kar pomeni od 25.000 do 75.000 naročil oziroma povpraševanj.
Ravno to pa nam je že takoj povzročilo težave, ki pa za vas lahko predstavljajo poslovno priložnost. Potrebujemo namreč več administratorjev, ki bodo skrbeli za ustrezne baze podatkov, zbiranje in posredovanje informacij, ter povezovanje ponudbe in povpraševanja na področju blaga in storitev v Sloveniji.
Na razpis, ki smo ga objavili se je prijavilo skoraj 500 kandidatov in smo zaradi tega bili primorani najeti podjetje, ki se ukvarja s kadrovskim inženiringom in bo za nas opravilo nabor najbolj ustreznih kandidatov. V nadaljevanju bomo potem sami opravili ustrezne razgovore z vsemi tistimi kandidati, ki se bodo po predstavitvi odločili, da bodo nadaljevali s kandidaturo za delovno mesto administratorja.
Glede na vašo številčnost in stroške, ki so nastali v zvezi z organizacijo predstavitve vas obveščamo, da je za udeležbo na predstavitvi potrebno plačati 25,- EUR (petindvajset evrov). Zaradi resnično velikega števila prijavljenih smo morali speljati organizacijo na tak način, saj bi sicer razgovori trajali predolgo časa, ker nismo veliko podjetje in nimamo dovolj velikega števila lastnih zaposlenih, da bi razgovore opravili v nekaj dneh.
Predstavitev bomo izvedli od 24. do 28. avgusta.V kolikor se želite udeležiti predstavitve vas prosimo, da nam pošljete potrdilo o plačilu in sicer do 17.avgusta.O točnemu datumu,uri ter kraju predstavitve vas bomo obvestili po mailu.
infoSTUDIO d.o.o., Studio za oblikovanje vsebin in informacij, Tacenska cesta 12, 1000 LJUBLJANA
transakcijski račun:
SI56 0510 0801 2753 358 Abanka Vipa – stroški predstavitve
OPOMBA: ZA SKLIC UPORABITE SVOJO EMŠO ŠTEVILKO!
Iskren pozdrav!
BORUT BLAŽIČ
Direktor
OK, razumem, da sem zavrnjen na kakšnem razpisu, nov nivo (nedopustne) zavrnitve je diskriminacija (mobilna in spolna), vendar to kar sem pa prejel s strani podjetja INFOSTUDIO d.o.o. pa ne morem več kategorizirati kot zaposlovanje na sploh.