Neokusno vabilo na razgovor

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
No, tehnično gledano ni vabilo na razgovor, ampak Vabilo na predstavitev delovnega mesta Administrator. In ker si nekako predstavljam kako zgleda to delovno mesto, je zame stvar nepomembna, ampak ...

Predzgodba
Kot že dalj časa nezaposlenemu imam že res veliko željo, da bi dobil službo. Seveda sem na tem področju zelo aktiven, pošiljam 5 do 10 prošenj na teden, prijavljen sem na zaposlitvenih portalih in na Zavodu RS za zaposlovanje, vendar zaenkrat še ni uspeha. Kljub visoki usposobljenosti sem v zgodovini zavrnitev doživel že marsikaj. Od zavrnitve zaradi oddaljenosti delovnega mesta (Škofja Loka in Bled; živim v Ljubljani), do odkrite spolne diskriminacije. V teh težavah mi tudi svetovalka na Zavodu ni bila v pomoč. Namreč, ko sem jo spraševal za pomoč pri reševanju vprašanja diskriminacije, sem dobi odgovor:

Glede na napisano vam svojega mnenja ne morem podati, ker na Zavodu za zaposlovanje ne poznamo Zakona o delovnih razmerjih, svetujem pa vam da se obrnete na Inšpektorat za delo tel. 30-62-490 in prosite za mnenje.

No, tudi s strani Inšpektorata za delo ni bilo odziva.

Zgodba
16. junija 2009 sem se prijavil na razpis za delovno mesto Administratorja v podjetju INFOSTUDIO, d.o.o. in od njih 8. avgusta 2009 preko elektronske pošte prejel odgovor, ki se nahaja spodaj. Dopis je spremenjen samo toliko, da sem zakril svoje podatke, vse ostalo je enako, kot je bilo poslano na moj naslov.

Citat:

infoSTUDIO d.o.o.
Studio za oblikovanje vsebin in informacij
Tacenska cesta 12, 1000 LJUBLJANA

Moj priimek in ime
Ulica in številka
Poštna številka in kraj

ZADEVA: VABILO NA PREDSTAVITEV DELOVNEGA MESTA - ADMINISTRATOR

V letošnjem letu smo kot ekipa uspeli pridobiti ekskluzivo za edinstveni projekt v Sloveniji, ki je že dobro uveljavljen in prepoznaven v določenih ciljnih skupinah. Večina gospodinjstev oziroma domov v Sloveniji tako še nima tega produkta, kar pomeni, da še vedno nimajo enotne telefonske številke, kamor bi lahko poklicali v primeru, ko potrebujejo storitev iz našega programa.

Ponudbo bodo za nas poslali svojim naročnikom časopisa (115.000), imetnikom plačilne kartice (180.000), dobili jo bodo stanovalci v Ljubljani (100.000), člani avto moto kluba (105.000) in še nekaj drugih manj številnih ciljnih skupin.
Na osnovi opravljenih anket pričakujemo odzivnost od 21 do 54%, kar pomeni od 25.000 do 75.000 naročil oziroma povpraševanj.

Ravno to pa nam je že takoj povzročilo težave, ki pa za vas lahko predstavljajo poslovno priložnost. Potrebujemo namreč več administratorjev, ki bodo skrbeli za ustrezne baze podatkov, zbiranje in posredovanje informacij, ter povezovanje ponudbe in povpraševanja na področju blaga in storitev v Sloveniji.
Na razpis, ki smo ga objavili se je prijavilo skoraj 500 kandidatov in smo zaradi tega bili primorani najeti podjetje, ki se ukvarja s kadrovskim inženiringom in bo za nas opravilo nabor najbolj ustreznih kandidatov. V nadaljevanju bomo potem sami opravili ustrezne razgovore z vsemi tistimi kandidati, ki se bodo po predstavitvi odločili, da bodo nadaljevali s kandidaturo za delovno mesto administratorja.

Glede na vašo številčnost in stroške, ki so nastali v zvezi z organizacijo predstavitve vas obveščamo, da je za udeležbo na predstavitvi potrebno plačati 25,- EUR (petindvajset evrov). Zaradi resnično velikega števila prijavljenih smo morali speljati organizacijo na tak način, saj bi sicer razgovori trajali predolgo časa, ker nismo veliko podjetje in nimamo dovolj velikega števila lastnih zaposlenih, da bi razgovore opravili v nekaj dneh.

Predstavitev bomo izvedli od 24. do 28. avgusta.V kolikor se želite udeležiti predstavitve vas prosimo, da nam pošljete potrdilo o plačilu in sicer do 17.avgusta.O točnemu datumu,uri ter kraju predstavitve vas bomo obvestili po mailu.

infoSTUDIO d.o.o., Studio za oblikovanje vsebin in informacij, Tacenska cesta 12, 1000 LJUBLJANA
transakcijski račun:
SI56 0510 0801 2753 358 Abanka Vipa – stroški predstavitve
OPOMBA: ZA SKLIC UPORABITE SVOJO EMŠO ŠTEVILKO!

Iskren pozdrav!

BORUT BLAŽIČ
Direktor

OK, razumem, da sem zavrnjen na kakšnem razpisu, nov nivo (nedopustne) zavrnitve je diskriminacija (mobilna in spolna), vendar to kar sem pa prejel s strani podjetja INFOSTUDIO d.o.o. pa ne morem več kategorizirati kot zaposlovanje na sploh.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Precej nesramno. 12.500€ kolikor bi firma pobrala od kandidatov sicer ni velik denar, mogoče ja za one man band firmo, kar verjetno je glede na vpis v bizi.si.

Tip očitno izkorišča brezposelne za lahek zaslužek. Mora bit pa res poden od človeka, da gre brezposelne krast.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Zanimiva ideja ... enega kandidata obdelas prej kot v eni uri, 25 EUR bruto/uro pa tudi ni slaba placa. Ce bi res bilo 500 ljudi, ki bi to placali, imas z njimi vsaj dva clovek-meseca dela, pa se profiliranih 500 ljudi, kar je tudi nekaj vredno. Enega od njih zaposlis na novem projektu natega 500 ljudi, pa je spet delo ...

Upam, da pride tole v roke kateremu od butastih "novinarjev" iz senzacionalisticnih medijev in naredijo iz tega dovolj velik halo, da se ne bo nihce prijavil.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Živo napizdovanje
10.gif

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.494
3.893
113
Ljubljana
hmpg.net
Kratka analiza pisma kaže na nateg.
1. 500 administratorjev baz se je prijavilo. Morda, če so imeli razpis tudi v Srbiji in Bolgariji. V Sloveniji
smile-1.gif

2. Njihova analiza trga je primerna edinstvenenmu produktu:)
- stanovalcev v ljubljani (100.000)? Očitno jih bodo dve tretini izločili na oko.
- da si naročnik časopisa v Ljubljani moraš biti stanovalec v Ljubljani in nekateri so tudi člani avtomoto klubov in še nekaj drugih manj številnih ciljnih skupin, tako da to bluzenje nima smisla.
- 21-54 in številke ne pridejo skupaj. Glede na natačnost raziskave (mimogrede, če bi jo kdo res naredil v takem obsegu, da bi imela kak smisel, bi s tem že izgubil prednost na trgu) bi lahko malo bolj natančno izračunali.
3. Če firma najame kadrovsko agencijo, potem ne komunicira s teboj. To dela agencija. In teh ne plačuješ ti, ampak oni plačajo tebi (kavo, pijačo, kosilo, odvisno kam se prijavljaš, ali koga iščejo).
Tako, da:
1. nateg
2. če ne verjameš, zahtevaj direkten kontak z agencijo
3. Zahtevaj naj ti pošlejo račun, ki ga boš z veseljem plačal:)

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Pismo je že na prvi pogled nateg in kakršnakoli analiza ni potrebna.
lol... ti si se pa malo preveč z "analizo pisma" ukvarjal, saj si zapisal kar nekaj mimosunov.

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
No ja, nateg ali ne, tako se ne obnaša. Poleg tega bi rad tudi opozoril na Predzgodbo in kar se mi je do sedaj dogajalo z morebitnimi delodajalci (ki to na srečo niso postali). In da, niso delodajalci tako nedolžni kot jih nekateri (tu na forumu) radi prikazujete. Veliko masla imajo na glavi. Saj, zaradi tega pa podjetništvo je tam, kjer je. Res pa je tudi, da ima "zelo dober" zgled - vlado.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.095
3.173
113
500.000 ljudi 21-54% 25000 - 75000
sprasujem se.gif
še kakega matematika naj zaposlijo

LaUros

Pripravnik
13. feb 2008
327
0
16
Ljubljana
Mislim da bi bilo treba tole kam prijavit.

Ampak se vedno ne vidim kje vidis ti diskriminacijo (mobilno in spolno)?

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
V svoji zgodovini zavrnitev. Imam tudi vse črno na belem (na mailu). Nisem pa prikazal primerov z diskriminacijo. Hotel sem le širše opisati na kakšne ovire lahko naleti iskalec zaposlitve v našem kapitalizmu.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.515
2.885
113
v lokalni ostariji
daj no daj, delodajalci (prosto po "podjetnih" studentih tule na alterju) so najbolj fer, samo delavci so prasci ki bi jih bilo potrebno izkoristit ker itak nič ne delajo...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Ma... folk poizkuša z različnimi nategi.

Zadnjič enkrat je neko podjetje podjetnikom poslalo dopis, da v kolikor jim nakažejo 600€ jim zagotovi nekaj 1000 € (mislim, da okoli 3.750€) "subvencije". Takrat so nam telefoni zvonili kot nori, saj so naše stranke pri nas preverjale ali to sploh pije vodo... seveda je bil nateg, ki je bil naslednji dan že v časopisih in tudi po TV.

Ljudje poizkušajo marsikaj in žalostno je, da marsikdo pade na foro ... in se jim očitno splača poizkušati.

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
Mislim, kakšna budalaština:

Citat:

Tako pa bomo dobili kandidate, ki si te zaposlitve zares želijo in ne le tistih, ki prošnje pošiljajo samo zato, da dobivajo nadomestilo od zavoda za zaposlovanje," pravi Blažič.