Nemške začasne tablice

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.328
301
83
39
Ljubljana
Kakšna je že razlika med "rdečimi" in "rumenimi" tablicami?

Rumene so cenejše, ampak baje ne veljajo po Avstriji?

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
ne samo avstrijci, tam se ne smes vozit ker je prakticno enako kot ce jih nimas.Moras imeti rdece zoll tablice

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
ce se noben ne zapici pac nimas problemov, ce pa pride do kake nesrece pa je pizdarija, pa tudi sicer ce te dobijo se ne smes peljat naprej.Tudi jaz sem ze enkrat sel z rumenimi, po Avstriji pac cez noc
grin1.gif

Za veljavnost pa ne vem.Z rumenimi se lahko vozis samo po Nemciji

Nazadnje urejeno:

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Enako sranje sem imel jaz, ko mi v soboto niso hotli dat rdecih tablic.

Ko smo klicali na 10 razlicnih uradov, so mi koncno le potrdili, da rumene veljajo po novem tudi v EU+Svica. Dobis lahko 5-dnevne, stanejo pa slabih 100 eur.

Imenujejo se pa Kurzzeitige ..

Preverjeno 3 tedne nazaj v Nemciji.

LP,
PIC

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Well, jaz v soboto rdecih nisem mogel dobiti.

Tako je bila opcija cakati do ponedeljka in kupiti rdece, ali pa kupiti rmene in se v soboto odpeljati proti domu (800 km).

LP,
PIC

tony

Guru
23. jul 2007
9.664
1.482
113
Včasih je veljalo, da rumene veljajo le po Nemčiji, ampak folk je z njimi še vedno veselo vozil dol avte, saj so bile cenejše...

Če se je na tem področju res kaj spremenilo, ne vem, ampak malo dvomim...
tongue-1.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Enako sranje sem imel jaz, ko mi v soboto niso hotli dat rdecih tablic.

Ko smo klicali na 10 razlicnih uradov, so mi koncno le potrdili, da rumene veljajo po novem tudi v EU+Svica. Dobis lahko 5-dnevne, stanejo pa slabih 100 eur.

Imenujejo se pa Kurzzeitige ..

Preverjeno 3 tedne nazaj v Nemciji.

Točno tako.
Cca 3 mesece nazaj sem jaz pripeljala moj avto iz Nemčije z rumenini tablicami. Veljajo sedaj tudi za SLO...zraven dobiš še zeleno karto za vse države EU.

In veljale so 5 dni.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Pa kaj ma zdejveze kolk so? So tolk kot so, dvodnevne al pa mesecne. Avto bos pripeljal sem in ga reg. al se motim?

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Jah, kot receno, tudi jaz bi vzel rdece, a jih v soboto ne izdajajo.

Je pa nerodno, ce v SLO cakas na DMV in homologacijo, ko ti potece registracija.

Lahko seveda nabavis nase preizkusne (kar so meni tudi tukaj svetovali), ampak ..

No, jaz sem na sreco vse uredil v 6 dneh
smile-1.gif
.

LP,
PIC