Nemci najboljši?

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Če nemc testira bo valjda nemc zmagal. Ne vozim niti nemca niti japonca, tko da BMK.
hysterical-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.952
-393
113
ah naj verjame tisti komur pač to ustreza...
zame so japonci po kvaliteti se vedno pred evropejci. pa zarad mene naj izda test neodvisen Tibet!

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Naprednejši..... to se tako lepo sliši..

Ampak še vedno pri anketah o zadovoljstvu kupcev v večini primerov zmagujejo Japonci. Verjetno nemška "naprednost" bolj služi reklami kot dejanski kvaliteti
wink-1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
No ja... Japonci so naredile nekaj res zaostalih avtov. Predvsem design interierja, pa tudi pri mašinah je treba priznati, da so nemci naredili lep napredek.

Glede na to, da sem imel do sedaj le nemce lahko ostale težko ocenjujem. Se pa nebi branil česa takega. Ok... manjka še navigacija in strešno okno
wink-1.gif
. Verzija prej je pa notri dobesedno grda.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
nemci imajo najizrazitejso prednost v dizajnu, podvozju, menjalnikih in predvsem konstrukciji karoserije.
Imajo pa v osnovi malo opreme in visoko nabavno ceno

Nazadnje urejeno:

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
moje mnenje je da so nemci prav gotovo dobri in verjetno naprednejsi. po kakovosti pa se vedno zaostajajo v kvaliteti.

primer:
auris in jazz sta prav gotovo boljsa od polota (po kvaliteti in tehnologiji)
civic bolsi od golfa (po kvaliteti in tehnologiji)
lexus bolsi od mercedesa (po kvaliteti)
acord in avensis bolsi od a4 (po kvaliteti)

tudi po testih je na prvem mestu honda, na drugem toyota nato pa ostali

se pa nebi branil nobenega nemca niti japonca, pa tudi korejci so cedalje bolsi (ceprav s kopiranjem)

avto je avto in dober je vsak dober. nekateri so bolsi v varnosti, drugi v kvaliteti, tretji v tehnologiji, četrti pa v kopiranju

Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Prosim utemelji mi te primere na podlagi lastnih izkušenj;

primer:

Hvala.

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
mislim da utemeljitve sploh ni potrebno. drugace pa polo ze dolgo nima nic tehnoloskega novega. pravzaprav najprej preizkusijo na skodi fabiji in nato gre sele v polota. civic je trenutno za moje pojme naprednejsi od golfa in to veliko že pri samem disel motorju. lexus je zelo kvaliteten v primerjavi da se je mercedes po kvaliteti spustil na zelo nizko raven glede na ceno (glede na članke). kaksna je trenutna kvaliteta a4 ne vem. so pa nekateri prejsni modeli povzrocali veliko preglavic v primerjavi z avensisom in acordoma katera dva nimata kaksne slabosti ne glede na tip motorja. edino acordu se diski hitro obrabijo. trditve niso cista dejstva ampak, ker nikoli nisem peljal vseh teh avtov. gre za zgolj branje razlicnih clankov in nasplosno informacije iz forumov in podobno.

moje mnenje ni profesionalno, je le laično mnenje katerega sem izrazil. gledam pa a to cisto objektivno, ker so mi drugace vsec tako japonci kot nemci.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Prosim utemelji mi te primere na podlagi lastnih izkušenj;

primer:

Hvala.

Heh.... potem pa lahko kar 3/4 topicov v tem delu foruma brišemo, če bi moral res vsak na lastnih izkušnjah utemeljevat. (beri: lastna izkušnja ni, da 1x notr sediš)

Še kratek komentar na te primerjave...
Civic (po mojem mnenju) zgleda boljše, notranja izdelava je na zelo visoki ravni pa še bolj prostoren je kot Golf... če zravn prišteješ še relativno dobro trpežnost Hond bi lahko rekli da je Civic boljši od ljudskega voza.... ampak kot sem rekel... osebno mnenje.

Avensis boljši od A4... zanesljivost Toyot mislim da ni vprašljiva. Glede na slišano glede Audijev bolj težko rečem, da so ravno v vrhu glede tega. Cena je za isto močno mašino in isto opremo pri Avensisu precej manjša... Seveda pa ima Audi "cool faktor"
cool-1.gif
katerega moraš pač plačat...

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Nic novega ni to, poglej si kaj ponujajo poševnooki in kaj nemci, pa ti je jasno da so poševnooki 50 let vzadaj.

Gustl

Pripravnik
5. sep 2007
252
0
16
Citat:
Uporabnik xXx pravi:
Nic novega ni to, poglej si kaj ponujajo poševnooki in kaj nemci, pa ti je jasno da so poševnooki 50 let vzadaj.

Čisto res. Pred leti so nemci delali trpežne avtomobile, ki so bili pojem kvalitete. In na ta nivo so zdaj prišli japonci in korejci.
Nemci pa zdaj delajo s*anje (glede oblike imajo vsake oči svojega malarja, govorim pa za kvaliteto izdelave)...

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:
Uporabnik xXx pravi:

Kaj mi ponuja povprečen nemec? Grozljiv design, ki se skozi leta komaj kaj preminja in ostaja na nivoju lesene žlice, nezanesljivost in kup serijskih napak, slabo opremo (praktično vsaka reč je za doplačat) in zastarele motorje (predvsem ciljam na TDI). Tule so izvzeti top-modeli.
Kaj počnejo na področju alternativnih oblik pogona? Nič, vedno večje in potratnejše naftne motorje delajo. No, ja bmw je naredil nek vodikov motor, za vodik pa je itak vsakemu cepcu jasno, da nima prav nobene prihodnosti.

Če bi združil italijanski design, poševnooko zanesljivost in švedsko udobje... to bi bilo nekaj drugega
zmaga.gif

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
Citat:
Uporabnik Gustl pravi:
Citat:
Uporabnik xXx pravi:

Čisto res. Pred leti so nemci delali trpežne avtomobile, ki so bili pojem kvalitete. In na ta nivo so zdaj prišli japonci in korejci.
Nemci pa zdaj delajo s*anje (glede oblike imajo vsake oči svojega malarja, govorim pa za kvaliteto izdelave)...

hysterical-1.gif

tako kot je nekdo pred mano rekel. švedi so tisti, ki so imeki tisto pravo kakovost. ti pa potem še trdiš da je kvaliteta nemcev 50 let naprej od japoncev.
stupid-1.gif

hysterical-1.gif

imel škodo 1.9d l.97 prakticno VW-jev motor. do 280.000 km brez problemov. sedaj hondo 230.000 km brez problemov. mislim da se o kvaliteti ne smemo pogovarjati ker je oboje kvalitetno (pri starejših motorjih). trentno pa nemci zaostajajo za kvaliteto napram japoncem (imaš teste).