Nelegalen prehod hrvaške meje

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Torej imamo hipotetičen primer (
evil.gif
), recimo da med kolesarjenjem po slovenski Istri nekje med tistimi griči "zaidem" na hrvaško stran (po domače, grem pod zaklenjeno rampo). Zanima me, kaj se mi lahko zgodi v primeru, da me pri tem dobijo (A) naši policisti ali (B) hrvaški policisti. Kot sem slišal, zadeva baje ni tako nedolžna.
In še podvprašanje, a kolesarje spustijo skozi maloobmejni prehod, če malo pojamraš?

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.616
88
48
Počakaj do 01.07, potem ne bo več panike na maloobmejnih, ker jih ne bo več.

Domačine na maloobmejnih spustijo oboji. Nepoznanih pač ne.
Postopek pri ilegalnem prestopu meje pa je odvisen od tistega, ki te ujame. Če se to zgodi v gozdu, kjer meja ni točno vidna, ni neke hude panike (dokument le imej pri sebi), če pa lezeš pod zaklenjeno rampo na trenutno zaprtem mejnem prehodu, pa naj te upravičeno nataknejo na kol, v opomin drugim. Saj ne moreš biti tako butast. Ali se motim ?

LP

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Mene so spustili cez maloobmejnega, ampak ni slo gladko. je hotel imet 5kun. Ker nisem imel njihove valute, je s tezavo vzel 2€. Najprej me je hotel pa nazaj poslat v 20km klanec...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Počakaj do 01.07, potem ne bo več panike na maloobmejnih, ker jih ne bo več.
Hrvaška gre v EU, vendar ne v Schengen (in to še kar precej let ne), zato prehodi ostanejo.

Citat:
če pa lezeš pod zaklenjeno rampo na trenutno zaprtem mejnem prehodu, pa naj te upravičeno nataknejo na kol, v opomin drugim. Saj ne moreš biti tako butast. Ali se motim ?
Ta rampa je recimo na kakem kolovozu, ne pa na mejnem prehodu. Zakaj bi me pa morali na kol natikat, saj nisem nikogar ustrelil?

Nazadnje urejeno:

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.616
88
48
Samo z dovolilnico ne smeš več kot 10 km od mejnega prehoda. Če te hrčki najdejo dlje, boš plačal.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
mislim, da ne govori o maloobmejnih mejnih prehodih ampak o rampi na na kaki makedamski cesti, ki pelje čez državno mejo. Če vstopiš iz HR v SLO ti naša policija napiše za 200 EUR globe (to je polovička), seveda. če te dobijo. Če se ti to dogodi na maloobmejnem prehodu v času ko ta ne dela je globa ista.

@forgot1 maoobmejnih mejnih prehodov res ne bo več, bodo pa ti isti postali meddržavni ali pa celo mednarodni
wink-1.gif

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Citat:
Uporabnik softi pravi:
a mi ne moremo cez te maloobmejne brez tezav..al so to kaki 3 razredni prehodi.

Čez maloobmejni prehod lahko prestopijo državno mejo osebe z maloobmejno prepustnico. To pa dobiš - ne me držat za besedo - če imaš stalno prebivališče max 10 km od meje z RH

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.616
88
48
@yamahafazer razen tistih MPOP, ki bodo ukinjeni, ali pa bodo postali MDP z omejenim delovnim časom. (tudi ta opcija je odprta, čeprav je danes popolnoma v nasprotju s trenutno politiko delovanja mejnih prehodov). O tem, da bi kateri MPOP postal MMP pa nimam informacij.

Sicer pa, če vidiš spuščeno rampo, ne lezi pod njo. Pelji se 'za vogal' in skozi hosto ali čez travnik. Tam, kjer ni table o meji.
Potem boš sicer poslušal predavanje o ilegalnem prestopu meje, ne bo pa položnice. Če ne boš preveč gobčen, seveda.
Pa po možnosti naj vas ne bo 20, od tega 19 prepečenih, skupne teže pod 900kg.

LP

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
a mi ne moremo cez te maloobmejne brez tezav..al so to kaki 3 razredni prehodi.

Čez maloobmejni prehod lahko prestopijo državno mejo osebe z maloobmejno prepustnico. To pa dobiš - ne me držat za besedo - če imaš stalno prebivališče max 10 km od meje z RH

Če se ne motim, je dodatni pogoj, da imaš na drugi strani zemljišče/bivališče in lahko dostopaš do njega samo preko Hrvaške (recimo predeli ob Muri, kjer meja večkrat prečka reko).