nekoč brata

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
včeraj sem si ogledal ta , zame odličen, filmček o velikanih košarke. lokalnih in globalnih. slišati in videti je bilo marsikaj. ampak če dam to na stran lahko rečem, da me je film spomnil na tiste veličastne trenutke športa. na dneve, ko se je navijalo, skakalo od sreče.
živo se spomnim kako smo se uživeli v vloge naših junakov, kako je bilo na igriščih pred bloki, kako veselje in zanos.

živo se spomnim tudi kako sem nehal gledat komplet šport. kako se je politika grdo poigrala in posegala tja, kamor po mojem mnenju nikoli ne bi smela. pa kako sem spet začel nazaj spremljat velikane košarke.

argentina 90, italija 91, barcelona 92, grčija 95, španija 97...

koliko odličnih tekem, igralcev, veselja.....

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.638
215
63
Kranj
jep lani so ga predvajali na EPSN HD.......super dokumentarec....če bi bila danes YU, bi haral povsod pomoje. Just name it.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ja..pa opozoril so jih.

ampak k gledaš divca, vidiš, da je bil..jugoslovan..

btw
dejan bodiroga in dražen petrocič sta bratranca..babica od prvega in deda od drugega sta brata in sestra.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ja..pa opozoril so jih.

ampak k gledaš divca, vidiš, da je bil..jugoslovan..

btw
dejan bodiroga in dražen petrocič sta bratranca..babica od prvega in deda od drugega sta brata in sestra.

Film je konkretna bedarija. No ja, bi se dalo se kako drugace opisati. Drazen je tudi pred smrtjo rekel kaj je bil razlog konca prijateljstva in to ni bil ta incident za katerega je bil kriv Divac. Dogovor ekipe je bil da se zaradi mocne emigracije obeh strani morebitne padalce ignorira. Ene ali druge. Seveda je nekdo moral dokazati svojo moskost in poteptati hrvatsko zastavo.
Btw, jokati o brati kljub temu da ni sel niti na njegov pogreb je fuj.

Drazen je pred smrtjo jasno povedal kaj si misli o tej osebi in to enostransko poliranje stvari je neukusno. Do "svojega brata" bi moral imeti vsaj toliko spostovanja da ga pusti na miru po smrti ce ga je ze najhujsih casih ignoriral.

Petrovic now says the flag incident was only a part of his complaint about Divac. "There was a difference," he said, "but that's not why we're not talking anymore. When war started, he never called (teammates Dino) Radja or (Toni) Kukoc or myself and asked what was going on. He never called to ask if our families were all right. He stopped calling, so there's no reason for me to call back. We're not talking anymore."

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a si gledal posnetek? a tepta zastavo?

moškost..ja..modela bi mogu zadavt.

a ni čudn, da v filmu model prizna, da je bilo divca se lažje izogniti, kot z njim pogovarjati? zakaj izogniti, če s eje pa divac izogibal?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a maš sliko..kako vzame zatsavo..ne sliko..posnetejk. a jo taca

a maš zvočni zapis, na posnetku..ki pravi lažje ga je bilo ignorirati..

kaj je kle dvoumnega in več scenarijev.

scenarij je en, če smo že pri tem. dalmacija je ustaško leglo, središle nacionalizma..

ampak to zdej ni poanata..poanata je, da so bili tisoče km stran, nben ni nbenmu nič. če je pa hrvate skrbel za družine, bi jih pa prpelal v slovenijo. če je izi našel sam, brez denarja, bi tut oni našli z denarjem

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Eazy več je možnih scenarijev kaj je bilo...seveda ti verjameš samo v tistega, kjer so srbi grdi, grdi.

Dokumentarec je super.

Ni bilo vec moznih scenarijev ,ker je bilo vse veckrat predelano ze v devedesetih. Iz vecih strani. Konec koncev je Drazen povedal svoje in ni potrebe da nekdo govori v njegovem imenu. Sploh pa ne oseba ,ki se na pogreb ni prisla.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
a si gledal posnetek? a tepta zastavo?

moškost..ja..modela bi mogu zadavt.

a ni čudn, da v filmu model prizna, da je bilo divca se lažje izogniti, kot z njim pogovarjati? zakaj izogniti, če s eje pa divac izogibal?

sej je jasno zapisal zakaj ga je odpikal in to ni zaradi tega incidenta...

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Bože mili!
bonk.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.188
1.968
113
Emona / Carnium
Arapoviæ. Spusti se Franjo!
hysterical-1.gif

Kukoč je edini, ki je javno povedal, da so imeli hrvaški košarkarji (športniki) jasna navodila, kako in kaj.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
dej ber še enkrat kaj si napisal..jebemte mutava.

in ti bi šel na pogreb med hrvate 93?

DA.

Sej je tudi sam rekel da je takrat bil na Havajih in je mislil iti in se na koncu premislil. Verjetl ali ne takrat niso ljudi obesali v centru ZG. Sam sem bil tam skoraj vsak teden pa nisem imel problemov. Ce se je ze tako bal (kljub oh in sploh varnostnikom) bi lahko sel kadarkoli anononimno. Ce mu je Drazen zameril da ga povprasal "kako je?" kaj bi sele mislil o tem da mu se ne grob ni prisel.

Brat ja..

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
527
18
18
Zanimiv dokumentarec o košarki, ki so ga moral ''začint'' s politiko...Res je blo lepo vidt stare mojstre na delu...Kakšna ekipa je bla to...S kompletno ekipo bi lahko kar nekaj let razbijali po prvenstvih...

Me je pa zmotil, k so kar nekajkrat omenil: ''Jugoslavijo so sestavljale Srbija, Hrvaška in ostali''...

Divac je kr pametno naredu, da ni pršu na pogreb (kot je že nekdo omenu)...Baje je blo 100.000 ljudi (kot so navedli v dokumentarcu) in bi pomoje človeka k je ponižov njihovo zastavo (sploh v tistih napetih časih) živga pojedl, neglede na to kdo je...

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
anonimen si lahko ti, ne vlade.
ti si šel dol kot zeleni, ne kot srb. opaziš razliko?

Kot zeleni sem bil takrat tam cca enako popularen. Vlado bi lahko kadarkoli prisel tja anonimno. Glede na poreklo Drazena dvomim da bi bil Divac edini "svoje vrste"
crazy1.gif
Takrat je v ZG zivelo nekaj deset tisoc Srbov, Divac se pa ni ob varnostnik ni upal v ZG. To bo to....