Nekdo grozi po mobilniku - kako ukrepati?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.570
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Si probal ??? Vsaj 5 let nazaj na Mobitelu 100% ni bilo tako........ bom pa prav potestiral , me zanima
To funkcijo uporabljam od leta 2000, pa je vseskozi bila enaka. Če se v 10 sekundah ne javim na en telefon, mi presmeri na drugega in tam seveda prikaže številko klicatelja, ne pa mojo številko.

@Daniel: to je jasno, da policija izve iz katere številke je bil klic preusmerjen. Osebno se niti ne bi skrival glede tega ... itak je grožnje in nadlegovanje potrebno prijaviti policiji, zakaj ne bi teh groženj neposredno posredoval organom kar s preusmeritvijo klica ...
grims-1.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik matofill pravi:

Si probal ??? Vsaj 5 let nazaj na Mobitelu 100% ni bilo tako........ bom pa prav potestiral , me zanima
1000% je pri mobitelu vedno tako! Imam na mobilnem telefonu SIP številko in če me kdo domov ali v službi kliče na stacionarca in nihče ne dvigne se mi po nekem času preklopi na SIP. Na mobilcu potem vidim ali domačo ali službeno stacionarno številko in ne številko klicatelja. Tudi v logu klicev na osebnih straneh Telekoma so napisane moje številke. Če hočem videti, kdo je klical moram pogledati klice pod npr. domačim stacionarnim telefonom, kjer sta zabeležena dva klica: dohodni (klicatelj) in odhodni (moja SIP številka).

Če te kdo nadleguje preko telefona je to zelo zoprno. Sam bi poskušal izvedeti čim več podatkov o klicatelju. Torej bi nekaj časa dvigoval telefon in z raznimi vprašanji poskušal ugotoviti identiteto nadlegovalca ali ga sprovociral tako, da bi izrekel kakšne grožnje. Pogovore bi tudi ves čas snemal (to bi tudi povedal takoj po vzpostavitvi zveze). Ko bi se nabralo dovolj gradiva pa bi zadevo predal advokatu in/ali policiji.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.338
7.395
113
To je zato ker preusmeritev izvede hisna centrala oz sam telefon. Ce pa na mobilcu uporabis klasicno funkcijo preusmerjanja pa gre za storitev na centrali operaterja in se tistemu, ki klic sprejme, izpisala stevilka originalnega klicatelja. Tako je bilo in je.

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
torej, če je npr. med 100.000 begunci 1 islamski ekstremist, ki bo pilotiral letalo v wtc in ubil 2.606 ljudi je brezveze izvajati kontrolo nad temi 100.000imi?

dobro ramišljanje, dobro!!!

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.535
113
off topic, a vendarle: problem je v tem, da je potencialnih bedakov 300 milijonov...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.570
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik elo pravi:
ne, ni napačna tema.
če bi videl na kaj sem odgovarjal bi vedel...
Razvidno je, da si repliciral na "Če pa mobitel noče pomagati, pa preusmeriš na 041 700 700?", zdaj pa še pojasni kaj ima to z begunci in bombardiranjem wtc ...

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
prepričan sem, da sem kliknil "odgovori" na tole...

Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Brezveze, zaradi enega na 100.000 naj si zdaj vsi registrirajo kartice. Pa kaj še.

Pa še prvemu klošarju lahko plačaš flašo in ti bo registriral 100 kartic nase.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik elo pravi:
torej, če je npr. med 100.000 begunci 1 islamski ekstremist, ki bo pilotiral letalo v wtc in ubil 2.606 ljudi je brezveze izvajati kontrolo nad temi 100.000imi?

Ja brezveze, ker zaradi terorizma umre zanemarljivo število ljudi. Več jih umre zaradi alkohola, spolno prenosljivih bolezni, debelosti, prometnih nesreč, utopitev, policijskega nasilja.. pa nobenega ne vidiš zganjati take panike in metati milijard zato.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik elo pravi:

Ja brezveze, ker zaradi terorizma umre zanemarljivo število ljudi. Več jih umre zaradi alkohola, spolno prenosljivih bolezni, debelosti, prometnih nesreč, utopitev, policijskega nasilja.. pa nobenega ne vidiš zganjati take panike in metati milijard zato.
Saj ni samo smrt problematična. Koliko jih je pa zaradi terorizma moralo spremeniti svoje navade? Koliko jih je takih, ki jim je zaradi terorizma mejen kak delček svobode? Koliko nas je davkoplačevalce ta boj proti terorizmu stal €€€€€ Khhmm, pred 11.9.2001 sem mirne duše lahko kakšno flašo (soka mislim, da me ne boste imeli za pijanca) vzel na avion, kaj pa danes?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik elo pravi:

Saj ni samo smrt problematična. Koliko jih je pa zaradi terorizma moralo spremeniti svoje navade? Koliko jih je takih, ki jim je zaradi terorizma mejen kak delček svobode? Koliko nas je davkoplačevalce ta boj proti terorizmu stal €€€€€ Khhmm, pred 11.9.2001 sem mirne duše lahko kakšno flašo (soka mislim, da me ne boste imeli za pijanca) vzel na avion, kaj pa danes?
to je posledica umetno ustvarjene panike...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik membrain pravi:

[/QUOTE]

Ja saj to pravim. Večja šansa je da umreš zaradi smsanja med vožnjo, udara strele, padca iz postelje... pa noben ne zganja niti približno take panike.

Pravi teroristi tukaj so politiki, ki jim ni dovolj nadzora. Ali pa razne tajne službe, ki si ga mečejo na roke, ko nas spremljajo na vsakem koraku.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.811
561
113
42
povsod malo
Ko je mojo bivši nadlegoval 24/7 vsakič ko je klicaril in prijave na mobitel/policijo niso imele učinka sem cifro preprosto dal med oglase na bolhi prodajam iPhona, obleko za maturanca/oblekce... kar je pač blo aktualno. V Salamonu pa pod prijatelj/prijateljica išče intimnega prijatelja... Preusmeritev na 090 niso delale. Ne vem ali zaradi moje blokade al pa ker je s predplačniških klical.
Na koncu je po 3 mesecih nehal. Ne vem pa ali je obupal al pa so batine prišle. Še s facebooka se je zbrisal.