Nekdo grozi po mobilniku - kako ukrepati?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Problem pri nas je seveda v tem, da lahko prepaid simko kupiš anonimno (kar je glede na ureditev zunaj posebnost in ne pravilo). Stvar bi bilo treb aspremeniti tako, da moraš tudi prepaid kartico registrrat (lahko na prodajnem mestu, zunaj to lepo laufa) na osebo. Popolnoma nobenega razloga namreč ni, da se to ne bi izvajalo. Še vedno so prepaid kartice, še vedno jo lahko, ko se jo naveličaš, vržeš stran.

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.535
113
Popolnoma nobenega razloga ni, da bi se to izvajalo.
zmaga.gif

Kdor pa se želi registrirati, se že zdaj lahko. Še celo ene 5 evrov mobibonusa bo dobil.
cool-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
A bejž no?

Ravno v tej temi ti OP lepo opisuje razlog, zakaj bi kazalo uveljavit registracijo. Seveda s prehodnim rokom recimo 6m, v katerem imajo tudi obstoječi anonimneži čas registrirat kartico, drugače se jo izklopi.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Brezveze, zaradi enega na 100.000 naj si zdaj vsi registrirajo kartice. Pa kaj še.

Pa še prvemu klošarju lahko plačaš flašo in ti bo registriral 100 kartic nase.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Za klice ni problem, klice s te številke preusmeri na stacionarno številko bližnje policijske postaje.
Samo potem se na tej številki, kamor bi naredila prevezavo, izpiše njena številka, ali ne?

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
CE TIP SKOZ MENJA STEVILKE!!! treba ga je dobit in eliminirat.

Točno to. Tipa je treba dobiti, ker grozi in maltretira že celo družino ter sodelavce in prijatelje.
Pametnega telefona ne bo kupovala. Ima pa sedaj rešeno res tako, da ga je dala v telefonu na črno listo in ne prejema nobenih SMSjev, klici se pa beležijo samo med zgrešenimi, nič ne zvoni.

Ali imajo pri mobilnih operaterjih evidenco, kje se je prodala predplačniška kartica z določeno številko?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
itak. preusmeritev ni rešitev, ker veš, da grožnja je še vedno tam, in ne veš, kdaj te bo sredni noči poklical iz druge številke.

itak da vejo, kjer se prodajajo določene kartice... pa tud vejo, kdaj se proda... in če vejo kdaj in kje, potem se da pogledat kamere...

sam za vse to rabiš sodni nalog...

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Glej ... glede na to, da osebi, ki grozi tvoji žlahtnici, policisti ne morejo očitno narediti nič, ti priporočam, da ji poveš naj si kupi aplikacijo za telefon ... kot je blacklist za klice in smse. Pač bo dala ene 30 evrov za alpikacijo, bo pa boljše to, kot pa se vsak dan živcirat.

Jaz sem si to aplikacijo kupil pred dvema letoma, ker sem se pred tem z eno spoprijateljil, potem pa mi več ni dala mira, moja pa me je ob vsakem njenem klicu in smsju najedala. Zelo uporabna aplikacija. Ji zelo priporočam.

Moreš vedeti eno stvar. Policisti bodo po vsej verjetnosti ukrepali le, če bo ta oseba grozila njej s smrtjo ali s kakimi hudimi telesnimi in/ali duševnimi posledicami.

To da ti bom jaz napisal po smsju ... nalomil te bom tam pa tam, takoj ko te vidim ipd ... nonstop eno in isto, tebe bo začelo najedat ipd ... ali policija tu ne bo ukrepala ... Če pa bom ti napisal ... ubil te bom takoj ko te vidim ipd, pa mi bodo takoj stali pri vratih.

Še ena varianta je ... če poznaš kakega policista - prijatelja, sorodnika - mu javi, naj on malo razišče in obvesti ostale kolege, naj to osebo malo pokličejo na razgovor.

Aja ... pa še to ... ono aplikacijo si naj tudi kupi, ki snema ob vsakem klicu ves pogovor. Imela bo odličen dokaz za policiste.

Tega bi pa jaz nalomil kot svinjo, takoj ko bi ga kje videl ... psihopat frdamani.

Tu so aplikacije, ki ji bodo morda prišle prav.

Nazadnje urejeno:

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Tukaj naj javno objavi številko (tudi vsakič ko jo tečnež zamenja) in bodo Alter junaki rešili problem. Najprej zmenek, pol pa batine
cheer.gif

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Ja ... varianta je tudi, da gre na mobitelov center,ali katerega operatera ima, pa da pijavo, zraven tega pa ji blokirajo vse klice in smse od te številke ... zastonj.

Romzi ... ideja je prav super ... ali jaz si ne bom z drekom rok mazal. Mogoče se pa bo našel kdo, ki ga bo nalomil.

Sicer se treba zavedati tudi ... da nekateri lahko postanejo še bolj agresivni, če izvejo, da so ga javno objavili kot kriminalca. Ta se potem lahko maščuje .. tudi z najhujšim scenarijem.

Jaz bi si prvo aplikacije nabavil, da blokira smse in klice, potem če ne bi nehal, pa šel do sorodnika, ki je kriminalist, in dal prijavo. Pa ima, da bi ga potem še na policijski postaji namlatili kot hudiča.

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
Se pravi, nekdo kupi predplačniško kartico in lahko psihira ljudi do onemoglosti? Policaji ga ne morejo izslediti. Je to sploh možno? Alo gre samo za pomanjkanje interesa?
Aja, tip redno menja številke, sedaj uporablja že peto, šesto, niti ne vem več točno.

To je v sloveniji največji problem!

Mogli bi imeti tako kot imajo na primer v nemčiji ... Kupiš sim kartico na polnjenje ... na pumpi ali kjer koli, ali ne moreš je kupiti, če ne daš imena pa priimka ... zraven tega pa še naslov ...

Na podlagi tega lahko policija potem izsledi, kdo je lastnik te številke.

anker

Pripravnik
23. nov 2011
129
1
18
Nisi prebral da človek stalno menja svoje telefonske številke. Dvomim da bo sedaj ona kar vsak mesec hodila do operaterja, da mu blokira cifro.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Glej ... glede na to, da osebi, ki grozi tvoji žlahtnici, policisti ne morejo očitno narediti nič, ti priporočam, da ji poveš naj si kupi aplikacijo za telefon ... kot je blacklist za klice in smse. Pač bo dala ene 30 evrov za alpikacijo, bo pa boljše to, kot pa se vsak dan živcirat.

Jaz sem si to aplikacijo kupil pred dvema letoma, ker sem se pred tem z eno spoprijateljil, potem pa mi več ni dala mira, moja pa me je ob vsakem njenem klicu in smsju najedala. Zelo uporabna aplikacija. Ji zelo priporočam.

Moreš vedeti eno stvar. Policisti bodo po vsej verjetnosti ukrepali le, če bo ta oseba grozila njej s smrtjo ali s kakimi hudimi telesnimi in/ali duševnimi posledicami.

To da ti bom jaz napisal po smsju ... nalomil te bom tam pa tam, takoj ko te vidim ipd ... nonstop eno in isto, tebe bo začelo najedat ipd ... ali policija tu ne bo ukrepala ... Če pa bom ti napisal ... ubil te bom takoj ko te vidim ipd, pa mi bodo takoj stali pri vratih.

Še ena varianta je ... če poznaš kakega policista - prijatelja, sorodnika - mu javi, naj on malo razišče in obvesti ostale kolege, naj to osebo malo pokličejo na razgovor.

Aja ... pa še to ... ono aplikacijo si naj tudi kupi, ki snema ob vsakem klicu ves pogovor. Imela bo odličen dokaz za policiste.

Tega bi pa jaz nalomil kot svinjo, takoj ko bi ga kje videl ... psihopat frdamani.

Tu so aplikacije, ki ji bodo morda prišle prav.

Pa saj, ona ga da na črno listo in ima potem mir. Ampak vedno, ko zamenja številko je potrebno ponoviti vajo. Ne rabi nobene aplikacije za to. Problem je, ker tip vzporedno mori še 10 drugih ljudi, ki pa na telefonu nimajo možnosti črne liste. Zbuja jih ponoči, pošilja perverzne SMS je itd...

Če ga kdo od vas zna poiskat na podlagi številke, ni problema, jo bom objavil. Rok se vam pa ne bo potrebno umazati z njim, ker za vse ostalo poskrbi mastercard
smile-1.gif

Ampak tip ni navaden lolek, očitno obvlada telekomunikacije.

17. dec 2010
1.174
0
36
125
ja pa si kupi aplikacijo. Mene je klicala takrat tista punca nonstop ... po 20x na dan, pa po 20 smsjov na dan ... sem kupil program za blokiranje smsjov pa klicov ... je blo par dni tako, je že klicala z druge številke ... sem šte tisto številko dal na blacklisto, potem pa je bil mir.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.560
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Za klice ni problem, klice s te številke preusmeri na stacionarno številko bližnje policijske postaje.
Samo potem se na tej številki, kamor bi naredila prevezavo, izpiše njena številka, ali ne?
Izpiše se številka tistega, ki kliče.

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
V tujini je še lažje kupit sim kartico anonimno. Preverjeno.
Dovolj je, da se preko interneta registriraš z izmišljenim imenom in naslovom in
lahko anonomno uporabljaš tudi internet ne samo telefon.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Tezi tudi sorodnikom? Ne morem verjeti, da ne ve (veste) kdo je oz. kdo bi lahko bil. Pa ne srecas (ali kaj drugega) vsak dan psihopatov. Pogovorite se z gospo/gospodicno pa naj vam po resnici odgovarja. Potem pa prijateljski obisk psihopata. (Nadaljevanje ti je jasno? Upam)