Nekaj o nakupu?

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.511
1.930
113
na temni strani lune
Sicer sem vprašal že v temi o ebayu, vendar bom tukaj ponovno, ker tista tema ni ravno obiskana.

Torej, če naročim NEKAJ TAKŠNEGA (KLIKNI!!!!!!)

oz. kaj podobnega, ali naši vrli cariniki kaj komplicirarjo? Sej ni ravno veliko, ampak cca. 100+ € pa tudi ne mislim v luft metati.

Torej če naročim in bo pač cena + poštnina + DDV in morda carina (verjetno bo izpod 150€ ali pa ne) in potem pride takle paket k meni domov ali ga bo kak carinik "komisijsko uničil". Pač nimam izkušenj z kupovanjem elektronike iz azijskih držav?

Hvala vsem ki boste kaj pametnega povedali................

B81

22. jul 2007
38.168
11.291
113
Če ima CE certifikat, bo prišel k tebi, če ga nima, pa ne. (certifikat, ne le napisa)

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Vzami iz UK pa ne bo nobenih težav. Boljše dati nekoliko več, kot imeti težave.
Imaš pa tega ko smetja. Išči android 7", ipd. Večinoma so itak vsi ekem m001, m002 in m003. Je pa to seveda zelo daleč od pravega ipada, tako po ceni kot kvaliteti. Testiral 5min in dal dalje
smile-1.gif

mla16

Pripravnik
23. sep 2007
102
0
16
Sem naročil iz Hong Konga. V petek dobil pošto, v kateri je pisalo da tržni inšpektor , po pregledu izdelka zaradi pomanjklijive dokumentacije in CE oznak ne dovoli uvoza izdelka. Tako, da po mojih iskušnjah boljše par evrov več pa da je iz EU.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
En izmed teh bi naj bil celo uporaben, kake 2 meseca sem si mislil nabavit enega, pa prebral 100 forumov o tem in je bila neka finta glede USB portov koliko jih je imel, da si potem našel dober model.

Ostali pa kot si napisal - uporabni tako kot kratke hlače sredi zime. Lahko jih nosiš, ampak ne bo ti udobno
grin1.gif

B81

22. jul 2007
38.168
11.291
113
V čem je problem? Hitrost delovanja? Ali pač kar crkne?
smile-1.gif

Ker kaka 7½ varianta bi bla kul, da ravno laptopa s seboj ne vlačiš...

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.511
1.930
113
na temni strani lune
Ola tlele je pa že mal bolje z odgovori
cheer.gif

No potem so moji sumi upravičeni, da se je bolje ne zajebavat temveč naročit EU only.

Glede samega izdelka pa, ne rabim ipada. Pač nekaj kar stane 100-150€ in se da na njem kolikor toliko udobno srfat in morda pogledat kaki film vsake tolk. Diagonala pa mi po premisleku bolj sede 7" kot 10" že zaradi narave mobilnosti.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Hitrost delovanja. Če se prav spomnim so tisti s VIA procesorji zlo bogi, s enimi drugimi pa koliko-toliko uporabni.

Kaj več se pa žal ne spomnim, sem opustil nakup.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pogledat film vsake toliko? Pozabi. Razen če boš ravno na ''pravi'' model naletel, ampak 90% jih je prešvoh za filme.

Samo poglej na Bolho koliko novih prodajajo. Verjetno ne zato ker so dobri.

mla16

Pripravnik
23. sep 2007
102
0
16
Ja nevem kak bo. Po mailu sem mu poslal papirje od tržne inšpekcije, je rekel da bo preveril če so paket poslali nazaj. Če so, bo denar vrnil. Bomo vidli kak bo, imam prvi tak primer da sem začel z dispute na pay palu.

mla16

Pripravnik
23. sep 2007
102
0
16
Ne paketa nisem poslal nazaj. Sem pa zasledil da če je znan naslovnik carina pošlje paket nazaj. Verjetno mi bo potem pošiljatelj odbil poštnino od vračila, če bo do tega le prišlo. Papirje sem pa po e-mail-u poslal. Tak zdaj čakam pa upam na najboljše
smile-1.gif

mla16

Pripravnik
23. sep 2007
102
0
16
Včeraj dobil na mail obvestilo PayPal-a, da so odločili v mojo korist in da je denar že nakazan na moj Paypal račun. Plačat nisem rabil nobene poštnine, ker niti ne vem če je carinska uprava paket poslala nazaj ali ne. Nazaj sem namesto 80 € dobil 79,33€. S tem pa bom že lahko živel
smile-1.gif

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Malo je to čudno, da si dobil denar nazaj. A je prodajalec zatrjeval da ima CE certifikat?
Ker ponavadi imajo vsi prodajalci podobne robe ob izdelku napisano, da s carino in raznimi postopki nimajo nič. In da naročaš v bistvu na "lastno odgovornost".

mla16

Pripravnik
23. sep 2007
102
0
16
Preden sem začel z dispute na Pay Pal, mi je rekel da nisem zahteval CE dokumentacije. No potem sem mu poslal dopise tržnega inšpektora, pa se mi ni javil. En dan pred iztekom roka za dispute sem pa zahteval naj PayPal posreduje, napisal sem jim kaj me muči in so nato oni komunicirali z njim. Po dveh dnevih sem dobil javljeno da mi je celotna kupnina nakazana nazaj.
Jaz sem bil vesel, on pa verjetno manj .