Nekaj me je uščipnilo med lopaticami

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.649
6.706
113
pri taščici
Počasi tudi umreti ne boš smel če ne boš imel napotnice za britof. Tudi pokopal te ne bodo (sežgal pa itak da ne ker je še dražje) če ne boš imel plačane najemnine za grob.
Smo pač v birokratizirani sloveniji.

Siva kanta za smeti na dvorišču in odvoz čez en teden...

Nazadnje urejeno:

Primoz

Pripravnik
21. avg 2007
120
0
16
Nova Gorica
Mene je isto zgrabilo pred letom in pol sedaj se spet neki "napravlja" da bo. Je pa na desni lopatici na zgornjem robu, takrat ko me je zagrabilo sem moral 15min slonet na zidu in drzat roke naslonjene gor da sem se lahko premaknil. Sledila je injekcija za sprostitev mišic in potem 1 teden tablet. Celo leto sem imel obcutek kot da mi neki "preskakuje" tam, zadevo mi je zgladil kolega maser a se je sedaj spet ponovilo, sicer ne v tako hudih bolecinah a me stalno boli in peče. Imam doma precej dela tko da do zdravnika niti ne utegnem, pa še bojim se da bi mi prepovedala karkoli fizicnega...Takoj ko bo glavno delo mimo bom pa sel.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
"Imam preveč dela in bojim se, da mi bo prepovedala fizično delo"..potem še ni hudo, kar delaj naprej.
cool-1.gif

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Nekje med lopatico in hrbtenico, ena taka mišica, ki spominja na "medreberno hrenovko"? Tista mene večkrat useka, sicer redko tko močno, da ne bi mogu hodit. Me je pa letos 1. januarja zjutraj, ko sem hotel iz postle vstat v stilu "hop v novo leto"
smile-1.gif
Padel nazaj v postlo in obležal.

V glavnem dohtar ti tuki ne pomaga nič. Pomagajo samo vaje za hrbet in pravilno sedenje (preventiva) in masaža + painkillerji (kurativa), če mišico res močno zategne pa še relaksant. Pa nobenega! športanja/dvigovanja težkih predmetov brez ogrevanja. Po 30. žal nismo več tako gumijasti
smirk-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Mene je podobno vsekalo, ko sem pred leti želel narediti prvi pull up, kar na ogrodju od stopnic. Kakšne 3 tedne je držalo...

Je pa to lep pokazatelj v kako slabi formi je telo in nebalansirano kar se tiče mišične moči. Ker ena mišica komot zmore, pol pa padeš malo iz ravnotežja, prevzame druga mišica ki pa vprašanje koliko let ni delala nič in seveda sledi preobremenitev.

Ynos, vsaj kake osnovne vaje bi bilo pametno vpeljat v rutino, sklece vsaj, če ne še kaj drugega. Bo tudi lepše ko bo otrok zrasel, da se bota lahko skup igrala ne pa da bo "ateja bolel križ".

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Možno, da je ta mišica ja. Mene je tudi tam že verčkrat zagrabilo, ampak nikoli tako hudo, da nisem mogel vstat iz pojstle ali se obrnit npr. s hrbta na bok, brez da bi me nekdo kotalil.

Danes je že bolje...bom pa razmislil o nakupu boljšega stola v pisarni, ker je moja drža katastrofalna za PC-jem.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Mene je tko bolel nazadnje ko sem prbit ko kanta delal sklece za stavo. Je prišla maserka in se zgrozila in k sreči je bila že prej omenjena mišica. Če te boli, da ne moraš stat, je to urgentno stanje in te tvoja dohtarca MORA sprejet, pa če se sestra na glavo postavi. Mora ti dat enekcijo in protibolečinsko terapijo, ker tko pomaga sprostit mišico.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.751
1.546
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Je pa to lep pokazatelj v kako slabi formi je telo in nebalansirano kar se tiče mišične moči. Ker ena mišica komot zmore, pol pa padeš malo iz ravnotežja, prevzame druga mišica ki pa vprašanje koliko let ni delala nič in seveda sledi preobremenitev.

(Ne)organizacija telesa.

Meni je precej pomagala, prej omenjena, funkcionalna integracija. Sem imel težave v zgornjem delu hrbta, ramenih in vratu. Podobno, prisilne drže v fotelju. Zdaj že nekaj mesecev nimam problema, navade sem žal ohranil in se še nisem zbrcal v kakšno rekreativno dejavnost.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Saj najbolj smešno je, da je rešitev zelo enostavna, ampak folk je len in namesto, da bi malo pomigal, raje kupi žogo in sedi na njej.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.012
113
Ko boli, mora najprej bolečina minit. Osebno pri naši uradni medicini nisem našel nekega posluha za bolečine v križu razen tablet, ki so mi hotle uničiti želodec, bolelo pa je vseeno. So pa naredili dobro diagnostiko, ki jo rabiš povsod. Meni je pomagala manualna terapija. Ko bolečina mine, pa se da dvigniti in držati nivo "usposobljenosti" določenih mišic in splošne kondicije. In seveda nekaj pazljivosti. Zaenkrat se mi več ni ponovilo.

Primoz

Pripravnik
21. avg 2007
120
0
16
Nova Gorica
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
"Imam preveč dela in bojim se, da mi bo prepovedala fizično delo"..potem še ni hudo, kar delaj naprej.
cool-1.gif

Če se da delat ni tolk ne, se da zdržat
evil.gif
Saj problem je ko sem na miru kot pa ko kaj gibam.

Primoz

Pripravnik
21. avg 2007
120
0
16
Nova Gorica
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Možno, da je ta mišica ja. Mene je tudi tam že verčkrat zagrabilo, ampak nikoli tako hudo, da nisem mogel vstat iz pojstle ali se obrnit npr. s hrbta na bok, brez da bi me nekdo kotalil.

Danes je že bolje...bom pa razmislil o nakupu boljšega stola v pisarni, ker je moja drža katastrofalna za PC-jem.

Ta teden sem bil na eni firmi, kjer prodajajo sportna oblacila in sem bil presenecen ko sem videl, da oba zaposlena sedita na zogah. Drugace pa jaz sem prejsnji teden dobil Spinalis in morem rect, da je res cisto nekaj drugega sedet na takem stolu! Bom pa moral poleg sklec, počepov in trebušnjakov očitno začet delat tudi zgibe, sam drog morem še dobit.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Saj najbolj smešno je, da je rešitev zelo enostavna, ampak folk je len in namesto, da bi malo pomigal, raje kupi žogo in sedi na njej.
Bolje žoga kot pa nič migat. Nič migat je najlažje.
Sicer pa je hrbet hudič. Že preko enega leta intenzivno fitnesiram in sem ojačal hrbet kot nikoli doslej, ampak potem pa se zgodita dva meseca renovacije stanovanja in potem vsa ta sklanjanja in nošnje težkih predmetov pustijo boleče posledice, ker so spet neki drugačni gibi. Dobra športna masaža, ki te pregnete, zato pomaga še pa še (nikakor pa ne tisto "božanje").

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Primoz pravi:
Imam doma precej dela tko da do zdravnika niti ne utegnem, pa še bojim se da bi mi prepovedala karkoli fizicnega...Takoj ko bo glavno delo mimo bom pa sel.

Doma imaš precej dela
smile-1.gif

Vse je ok s tabo,ne rabiš nobenega dohtarja...
Če te bo pa kdaj ZARES zgrabilo v križu ali vratu,bo delo doma zadnja stvar,o kateri boš razmišljal
wink-1.gif

jab1

Pripravnik
17. feb 2014
242
0
16
Vsak ma drugačne prioritete.
En bo vztrajal do konca delovnika, pa čeprav krvavi, kdo drug pa bo šel domov, ker je začutil, da bo kihnil.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Kri sicer nima veze s priščipnjenim živcem. Ne vem če obstaja junak, ki bi s tem lahko delal še naprej. Mogoče v kakšni "fight or flight" situaciji, ko bi ga adrenalin držal pokonci, samo potem bi pomoje doživel tak kolaps da bi v kaki komi končal.

Drugo pa so razni metrosexualci, ko jih malo zagrabi, pa že mislijo da jim fali pol tkiva.

mokerbiskvit

Zelenc'
25. apr 2014
9
0
1
Mene dostkrat uščipne sicer ne med lopaticami, zraven hrbtenjače malo nižje, nevem kaj bi to bilo. Sicer hitro popusti, ni pa prijetno, upam da se ne bo z leti slabšalo. Verjetno samo napačen gib, nisem pa siguren.

terezijslo

Pripravnik
10. jan 2014
54
0
6
No... Tole je težava ki se nam vsem po 25 letu dogaja :D pač staramo se in nič oziroma premalo gibamo. Sploh pri pisarniškem delu za računalnikom, ko sedimo vsi pokrivljeni, namesto, da bi se človek lepo kulturno usedel na stol. Meni je pomagala osnovna Yoga. V YouTube vtipkaš "yoga for dummies" in to ti je to. Veliko boljše kot nič :D