Nekaj me je uščipnilo med lopaticami

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Sicer se mi je tole ze veckrat zgodilo ampak nikoli tako hudo. Nosil sem kolo po stopnicah, v eni roki se ključe, mekako čudno napel mišice med lopaticami in je samo zvilo. Komaj sem naredil 20m do vhodnih vrat. Prisel not, dal dol pulover in (ne vem ali od bolecine ali cesa) skoraj skup padel. Se vlegel na tla, malo skuliral, potem pa nikakor nisem mogel vstat. Boliiiiiiiii. Tud bejba mi ni mogla pomagat, da vstanem. Vzel Ketonal in cez slabo uro komaj vstal. Zdaj je ketonal popustil in bolecina je nazaj.

Ve kdo kaj za vraga je to, da tok boli? Nategnjena mišica? Živc skoraj ziher ni.

Boli pa tocno med lopaticami ene 5-10cm nizje. Najtezje je vstat, ko enkrat sedis, lezis.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Po moje je heksenšus. Mene tudi večkrat tam okoli lopatic in vrat. Jaz vzamem naklofen in se da nekako preživet tri dni kolkor ponavadi traja. Je pa zajebano ker ne moreš ne sedet ne ležat ne spat
frown-1.gif

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
Discus hernia ?

Oglasi se pri svojem zdravniku, ti bo dal kaj proti bolečinam in te pregledal ter pretipal.

Se pa zadeva rada ponavlja...

Black

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
Lahko greš na urgenco, če si na bolniški ti priporočam, da greš sedaj, ko še ni gužve...

Po 12ti uri, se začne delati gužva, ni pa 100%, odvisno od dneva in pa vremena...

Black

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Grem h dohtarju pogledat kaj to je. Sovražim naše zdravstvo. Verjetno bo kaka fora, čez 9 mescov vas bomo slikali do takrat pa bodite invalid in plačujte prispevke še naprej.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ne, dobil boš protibolečinske tablete ali celo injekcijo, če se mu boš zdel dovolj bogi.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Ja sej.... Dobil bom tablete, pa verjetno nikoli zvedel kaj je blo in zakaj.

Aja se prej bom pa 2,5 ure cakal v cakalnici.

Pozna kdo kakega fajn privat dohtarja?

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Po uri in pol cakanja in treh obdelabih pacientih + 6 pred mano sem obupal.

Prisel 10 min pred zacetkom "obratovanja". Vceraj niso delali, jutri ne delajo, v petek delajo samo 2 uri, danes kasneje pa ne morem priti ker je po besedah sestre se vecja guzva plus naroceni so.

Jebes tako zdravstvo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Nimam pojma zakaj nisi šel že na urgenco, kjer bi te poštimal, sploh če bi rekel, da si nosil kolo. Nimam pojma, zakaj se pustite odgnat, če te v takem primeru ne more sprejet tvoj zdravnik te mora dežurni. In seveda mi ni jasno, zakaj se nisi naročil. Seveda, najbolš je rečt "jebeš zdravstvo" in jezen na ves svet trpet, v bistvu pa sam zase ne znaš poskrbet. Namalaj se na urgenco in reč, da se ti je to zgodil včeraj zvečer, pa da te tvoj zdravnik ni mogel sprejet, pol pa čiči, pa čaki in brez težav boš prišel na vrsto. Sicer pa, če se ti ni dal čakat te itak ne boli tko zlo (mal provokacije)

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Nisem se naročil, ker se mi je to zgodilo v pon. popoldne, ko zdravnica ni več delala. Ob torkih ne dela. Klical če se lahko naročim, je rekla ja, samo da bom čakal kak teden....da naj pridem v sredo ob 12:30. Prišel sem 12:20, sledilo je čakanje, ki sem ga opisal zgoraj. Popoldne me ne more sprejet, ker imajo še več gužve + naročene, v četrtek ne delajo, v petek delajo 2 uri in bom težko prišel na vrsti. Besede od sestre.

Nisem mogel več sedet tam v čakalnici, ker me boli. 1,5 ure sem že, pa še 1,5 ure bi moral.

Imaš pa prav, bolje bi bilo če bi šel takoj na urgenco...

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Pejt k osebnemu dohtarju in ob oddaji kartice povej, da ne moreš čakat, ker te boli križ in lepo predlagaj, naj ti napiše napotnico za urgenco.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.649
6.706
113
pri taščici
Če ga ne znaš prepričat na licu mesta, pokliči 112 in reci da ne moreš nikamor. Mogoče se bo potem našel kak zdravnik zate.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Kaksna napotnica za urgenco lol. Pojdi v dezurno ambulanto v casu ko tvoj zdravnik ne dela povej da te boli in da te je narocila cez en teden ampak nemores cakat.
Take stvari se pa itak vec ali manj v dezurni resujejo kdo pa z bolecinami caka na osebnega zdravnika?!