Nekaj malega z wifi

Steve

Guru
13. avg 2007
9.960
1.840
113
na tem področju sem totalni kekec, rabim pa nujno fotoaparat, ker se je stari izgubil. Bojda se je že wifi naselil v fotoaparate, kar predvidevam da pomeni eno žnuro manj priklopljeno na pc.
Kaki predlog mogoče? do 300 ojro recimo

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Pomojem je bolje priklopit kartico v laptop in ti hitro presname zadevo.
smile-1.gif
16GB bi znalo kar trajati prek wi-fi npr.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Kot da je kopiranje na računalnik tisto za kar je wifi v fotkičih
wink-1.gif

Kontroliranje vseh funkcij fotkiča prek wifija vključno z živim videom, time lapse itd.... to pa je tako kul da zmrzne
smile-1.gif
Pa printanje prek wifi pa take fore, če si glih "uporabnik":

Jaz imam že ene 5 let ixusa wireles, ki je bil sicer prvi takšen, in ga že dolgo ne uporabljam več. Je blo pa fajn za igračkat svoje čase
smile-1.gif

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Že dolgo nisem videl predstavitve novega fotoaparata, ki bi imel vgrajen WiFi, je pa sedaj aktualna stvar EyeFi ( http://www.eye.fi ). Gre v bistvu za SD kartico, ki ima poleg nekaj GB prostega prostora vgrajeno še elektroniko, ki omogoča WiFi komunikacijo - komunikacijo torej omogoča SD kartica in ne fotoaparat in tako praktično vsak aparat s PCjem komunicira preko WiFi. Stvar je čisto uporabna, ni pa ravno hitra, kuri kar precej elektrike, predvsem pa je draga in ... menda vsi fotoaparati ne podpirajo kartic tega tipa.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.960
1.840
113
ok pol wifi odpade. kaj pa z gps? tega vem da je polno za geotaging. Je kaki model trenutno best buy? oz. na kaj moram bit pozorn. vem da megapixlov majo vsi za izvoz, ostalo pa ne vem kaj je pomembno
rolleyes-1.gif

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
ok pol wifi odpade. kaj pa z gps? tega vem da je polno za geotaging. Je kaki model trenutno best buy? oz. na kaj moram bit pozorn. vem da megapixlov majo vsi za izvoz, ostalo pa ne vem kaj je pomembno
rolleyes-1.gif

Lahko potrdim dobre izkušnje s Sony HX5v, pravkar pa sem si omislil naslednika HX9v. 250/350 €, teste najdeš na netu.