Neizklapljanje hladilnika

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.518
1.102
113
Pozdravljeni!

Eno vprašanje glede recimo 20 let starega hladilnika Gorenje:

Hladilni in zamrzovalni del delujeta brezhibno, vendar se mi zdi, da so intervali, ko bi se hladilnik moral izklopiti, predolgi. Stvari pa so takrat hudičevo mrzle, zamrznjene pa resda niso. Vse skupaj imam nastavljeno na minimum. Pivo je sicer prijetno hladno, ampak se bojim, da pokuri preveč elektrike... Tako da vmes kar malo ročno premaknem termostat na OFF, ravno toliko da se izklopi in takoj prižgem nazaj... Hladilnik je v hladnem prostoru, odpira pa se tudi bolj malo. Samodejno se "ugasne" po recimo parih (3, 4) urah delovanja, faza mirovanja pa traja recimo slabo uro, v tem času vrat nič ne odpiram.

Vem, da se zaradi starosti ne splača preveč vlagati vanj, ampak me zanima, kaj bi bilo lahko narobe in če to lahko z malo spretnosti zrihtaš doma za "male pare"?

Za vsak namig bom zelo hvaležen...
wink-1.gif

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Kaj če bi za par evrov nabavil tisti regulator porabe ki ga priklopiš na 220v vtičnico. Na njem nastaviš intervale delovanja in bo hladilnik deloval samo takrat ko boš želel. Popravilo zagotovo presega strošek nakupa regulatorja (al kako se že reče temu hecu).

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Jaz imam nov Hladilnik Gorenje pa je tudi na min. meni preveč mrzlo +4st.. Sem dal za hec na najbolj močno in je prišlo na -2st., mi je vsa solata in sadje zmrznilo
confused-1.gif
. Ne vem kaj mislijo jaz sem kupil hladilnik ne zmrzovalnik.
Je pa res, da zelo malo laufa medtem, ko je 15 let star hladilnik kompresor precej več vklapljal.
Sedaj imam 3xvečji hladilnik pa vseeno pokuri manj elektrike kot stari.

Morda je termostat že malo zmatran in imaš preveliko diferenco. Nakup novega termostata je majhen strošek, če je pa kaj v zvezi s komresorjem se pa ne splača vlagat.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Da še delim podobno izkušnjo izpred približno 10 let. Bajto smo meli fertik, rabili smo vgradni hladilnik, vzeli Gorenje, komaj tretji po reklamaciji je mel porihtan kompresor. Prva dva sta nonstop laufala, tak hladilnik pa lahko ponucaš samo za kak piknik ... Očitno je to nek standard pri njih.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
čisto možno da ti je šel termostat...in ne določa pravilno temperature oz. ne vklaplja in izklaplja kot bi bilo potrebno.

za kontrolo daj noter termometer....na minimumu bi morala biti noter temp. okoli 8 stopinj.

ampak na vsak način..če tri ure dela in eno miruje nekaj ne štima!