Nega na domu

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.554
1.157
113
Ima kdo mogoče kakšno informacijo o pomoči pri negi na domu? Morda kdo ve koliko taka storitev stane in kaj sploh nudijo?

Za kakršnokoli informacijo bi bil zelo vesel...
wink-1.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
išči pod terminom patronaža, patronažna sestra. Se mi zdi, da krije zdravstveno zavarovanje.

lp

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.554
1.157
113
To poznam, vendar me zanimajo izkušnje s "privat" negovalci...

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Sploh ne razmišljaj o privat, ker boš plačal 10x več kot preko občine.

Na občini je pa okrog 1-2 eur na uro. Mislim na socialno no
smile-1.gif

Potem pa naročiš da pride 3x na dan ali 4x za eno uro, pa daš tistih 8 eur na dan recimo. Če boš pa iskal za privat, boš težko prišel pod 5-10 eur na uro. Za isto stvar.

AMpak si postavil malo butasto vprašanje - sorry - drugič vsaj napiši LOKACIJO
smile-1.gif
Poznam jaz eno iz murske sobote a te zanima? ehehe

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
odvisno za kolk in kaj se zmeniš.
Ali samo osebna higiena, ali še kuhanje... Pa res vzet preverjno, ker tukaj se pa pozana, kera je šalabajzerka.

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
ksz...

zakaj se meni zdi da yogi ni tisti ki bi iskal pomoč ampak razmišlja v smeri nudenja pomoči.torej da bi bil on kot sp ki bi nudil pomoč na domu?!ali se motim?

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.554
1.157
113
Citat:
Uporabnik shift pravi:
ksz...

zakaj se meni zdi da yogi ni tisti ki bi iskal pomoč ampak razmišlja v smeri nudenja pomoči.torej da bi bil on kot sp ki bi nudil pomoč na domu?!ali se motim?

grims-1.gif

Dobiš ponudbo, pa ne veš koliko bi računal...
grin1.gif
Nič ne košta in nič ne boli, če malo razmišljaš v to smer... Si pa žal res ne predstavljam, koliko računajo privat negovalci...

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
če imaš sp se ti pod 10€ na uro sigurno ne splača.sicer mehanik ima 20+€ uro ti ki moraš ob tem imeti večjo izobrazbo in po domače povedano pucati drek ne vem zakaj bi delal za kaj bistveno nižjo ceno

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ahaaaaaa
smile-1.gif

Jaz za manj kot 300 eur na mesec nebi negoval nikogar. Pa še to samo nekaj ur na dan recimo. Ok razen svojcev....

Je pa to zajebano, kot sem omenil, ker ti občina ponuja pomoč na domu, pa patronažne sestre veliko zastonj (no, plača zavarovalnica) naredijo...

V sloveniji je tako, da imajo nego na domu večinoma domovi za ostarele načez.

moteco

Pripravnik
12. avg 2010
60
0
6
www.dominatus.si
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Ahaaaaaa
smile-1.gif

Jaz za manj kot 300 eur na mesec nebi negoval nikogar. Pa še to samo nekaj ur na dan recimo. Ok razen svojcev....

Je pa to zajebano, kot sem omenil, ker ti občina ponuja pomoč na domu, pa patronažne sestre veliko zastonj (no, plača zavarovalnica) naredijo...

pa da se gremo mal politike. Si že kdaj probal dobit nego na domu prek občine. Mi smo, čakali bi 2 meseca (Lj -center) da bi nam patronažna začela sploh hodit na dom, prišla bi lahko le enkrat, ker so preveč zasedeni. Če pa hočeš, da pride večkrat, morš pa doplačat prov nenormalno velik znesek. Po pravici povedano, pa ne delam reklame ampak primerjavo so bili teli http://www.blaginja.si/ kumulativno skoraj enak dragi, ja, do 40 € dražji kot če gre na zdravstvo, sam smo jih pa dobil takoj. Kaj je pol bolš? Men je bolš, da dam vsak mesec teh par evrov več, kokr pa da se matram s socialo in letam okol tok mescov s papirji, skrbet morm pa za starega ves ta čas
17758-icon_confused.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Sej nege na domu je veliko po neuradnih poteh, razn ce res ni potreben solan zdravstveni tehnik zaradi stadija bolnika.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik moteco pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Ahaaaaaa
smile-1.gif

pa da se gremo mal politike. Si že kdaj probal dobit nego na domu prek občine. Mi smo, čakali bi 2 meseca (Lj -center) da bi nam patronažna začela sploh hodit na dom, prišla bi lahko le enkrat, ker so preveč zasedeni. Če pa hočeš, da pride večkrat, morš pa doplačat prov nenormalno velik znesek. Po pravici povedano, pa ne delam reklame ampak primerjavo so bili teli http://www.blaginja.si/ kumulativno skoraj enak dragi, ja, do 40 € dražji kot če gre na zdravstvo, sam smo jih pa dobil takoj. Kaj je pol bolš? Men je bolš, da dam vsak mesec teh par evrov več, kokr pa da se matram s socialo in letam okol tok mescov s papirji, skrbet morm pa za starega ves ta čas
17758-icon_confused.gif

Verjetno se stvari razlikujejo od občine do občine, pa vendar - če si ti upravičen do obiska patronažne sestre ta mora priti TAKOJ in ne čez dva meseca ko ima ona čas. Tebe ne zanima kdaj ima ona čas, saj plačuješ zdravstveno zavarovanje, ostalo te boli k..... Če je tvoje pisanje resnično takoj v tožbo. Za pomoč na domu se pa obrni na dom za ostarele ali podobne institucije.