Nedosegljiv kljub polnemu signalu - iPhone 4s

MasterX

Pripravnik
27. apr 2009
173
0
16
Zadnje 4 dni me vsi kolegi in druzina opozarjajo da me veckrat kličejo in je vedno odzivnik da sem nedosegljiv, kljub temu da imam poln signal in sem mobilen.
Imam JB telefon. Ima slučajno kdo podobne probleme in ve kaj bi lahko bilo ???
pa zanimivo da ne dobim niti sporočila da sem imel zgrešen klic, kljub temu da imam to vključeno !

Kakšn reset ali kaj kar bi pomagalo ?

Prosim za nasvet.

MasterX

Pripravnik
27. apr 2009
173
0
16
Ja ... izključen sicer 3G, zarad baterije... ampak saj jo imam že 2 meseca isto, pa nikol problema...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik MasterX pravi:
Ja ... izključen sicer 3G, zarad baterije... ampak saj jo imam že 2 meseca isto, pa nikol problema...

Ce imas izkljucen 3G, ootem je ocitno ravno vedno takrat, ko te nekdo klice, vzpostavljena DATA seja... Ker kolikor vem, ori EDGE ne gre hkrati oboje... Pri poravi 3G pa teh problemov ni...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Jao, jao, a ni to kao superioren telefon
wink-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Za iPhone mi je popolnoma vseeno, ga ne ljubim in ga ne sovražim. Kljub temu pa pri meni še nikoli nisem opazil nedosegljivosti pri polnem signalu, čeprav sem podatkovno stalno povezan.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Za iPhone mi je popolnoma vseeno, ga ne ljubim in ga ne sovražim. Kljub temu pa pri meni še nikoli nisem opazil nedosegljivosti pri polnem signalu, čeprav sem podatkovno stalno povezan.

Kateri telefon? Imas 3G aktiven? Se spomnim recimo pri Nokii N95 je bil to velik problem... Ce je bil 3G vkljucen, je baterijo pozrlo v parih urah... ce si dal 3G na OFF, pa obcasno nisi bil dosegljiv, ce je bila DATA seja aktivna ...

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Čudi me le to, kak je možno, da si nedosegljiv na 4s, kateri ima dvojno anteno?! Eno za omrežje in eno za podatkovni prenos, ravno zaradi tega razloga, ker edge+prenos ne delujeta hkrati.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:

Kateri telefon? Imas 3G aktiven? Se spomnim recimo pri Nokii N95 je bil to velik problem... Ce je bil 3G vkljucen, je baterijo pozrlo v parih urah... ce si dal 3G na OFF, pa obcasno nisi bil dosegljiv, ce je bila DATA seja aktivna ...

Sedaj imam SGS3, prej SGS1, 3G je stalno aktiven, če je seveda na voljo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Čudi me le to, kak je možno, da si nedosegljiv na 4s, kateri ima dvojno anteno?! Eno za omrežje in eno za podatkovni prenos, ravno zaradi tega razloga, ker edge+prenos ne delujeta hkrati.
Daj si malo preberi, kako stvar deluje (omrežje namreč). 2 anteni sta na 4S zato, da telefon med njima preklaplja glede na to, katera ima boljši signal. Hkratnega voice + data na edge pač ne omogočata, ker te možnosti ne pozna že samo omrežje ... Nedosegljivost na ne-3G omrežjih (torej 2 in 2,5 oz GPRS in EDGE) med uporabo premosa podtakov je čisto normalna stvar. Se pa ponavadi ne opazi, če samo malo brskaš po netu, ker si nedosegljiv res samo takrat, ko telefonu up- ali downloada podatke. Tisti hip, ko jih neha (recimo naložis spletnostran), si spet dosegljiv. Če pa 3 minute dol vleče YT video, si pa pač te 3 minute nedosegljiv.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Kot sta že Jest in SJTV1 povedala, to da si na EDGE nedosegljiv ni stvar telefona temveč operaterja, medtem ko lahko na 3G normalno brskaš po neti in si hkrati dosegljiv...

MasterX

Pripravnik
27. apr 2009
173
0
16
Ko sem klical danes na Simobil, mi je operater zatrdil, da kljub temu da imam vključen prenos podatkov, bi moral bit dosegljiv, ker njihovo omrežje to omogoča
Čudno je edino to, da sem odkar imam iPhona ( 2 meseca ) bil vedno dosegljiv...razen zadnje 4-5 dni. Pa sem vedno imel odprte aplikacije kot so Facebook, twiter pa še ostale ki se osvežujejo ala Viber, Gtalk , Skype ....

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Sam ce ma vkljuceno zgreseni klic, bi moral dobiti vsaj SMS. Se ti to dogaja vedno na istem mestu al vsepovsod ? Vcasih
so bodisi bazne postaje prezafilane, ce so narobe skonfigurirane oz. bug-aste, lohk pride tud do tega, da ne pucajo za sabo kot bi morale in jo je treba resetirat.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:Se pa ponavadi ne opazi, če samo malo brskaš po netu, ker si nedosegljiv res samo takrat, ko telefonu up- ali downloada podatke. Tisti hip, ko jih neha (recimo naložis spletnostran), si spet dosegljiv. Če pa 3 minute dol vleče YT video, si pa pač te 3 minute nedosegljiv.

Po mojih izkušnjah z ostalimi telefoni, aparat ob klicu ali smsu postavi podatkovno povezavo na "hold" i da prednost klicu oz. smsu.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
Kot sta že Jest in SJTV1 povedala, to da si na EDGE nedosegljiv ni stvar telefona temveč operaterja, medtem ko lahko na 3G normalno brskaš po neti in si hkrati dosegljiv...

Vedno pravim poskusi, predno pametujem.
1. Sem na Wi-fi, poženem pesmico na YT, se kličem iz drugega telefona: dosegljiv , posem zapavzirana
2. Izklopim Wi-fi, sem na 3G, poženem pesmico iz YT, se kličem z drugega telefona: dosegljiv , pesem zapavzirana
3. Izklopim 3G, sem na Edge, poženem pesmico iz YZ, se kličem z drugega telefona: dosegljiv , pesem zapavzirana
Omrežje Mobitel, klical sem iz T-2

Also, teorija o nedosegljivosti pri Edge povezavi se pri meni ni potrdila.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik MasterX pravi:

Ce imas izkljucen 3G, ootem je ocitno ravno vedno takrat, ko te nekdo klice, vzpostavljena DATA seja... Ker kolikor vem, ori EDGE ne gre hkrati oboje... Pri poravi 3G pa teh problemov ni...

Ampak a ni tako, da če te kdo kliče in si le ne EDGE povezavi ti pokaže kdo kliče, pa zamrzne podatkovno povezavo?
sprasujem se.gif
Zato ker meni na moji Omnii HD, če sem na internetu in je le EDGE povezava mi pokaže kdo kliče in se javim, potem po koncu pa mi napiše, da je podatkovna povezava aktivna. Da bi bil nedosegljiv pa ne.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:Se pa ponavadi ne opazi, če samo malo brskaš po netu, ker si nedosegljiv res samo takrat, ko telefonu up- ali downloada podatke. Tisti hip, ko jih neha (recimo naložis spletnostran), si spet dosegljiv. Če pa 3 minute dol vleče YT video, si pa pač te 3 minute nedosegljiv.

Po mojih izkušnjah z ostalimi telefoni, aparat ob klicu ali smsu postavi podatkovno povezavo na "hold" i da prednost klicu oz. smsu.
Samo ob klicu (sms gre po drugi poti). Odvisno je tako od nastavitev pri operaterju ali omogoca dual transfer mode (3g ga, edge ga ne), ter od telefona, ki se delijo na tri vrste, tak ki zna hendlat gprs+klic istocasno, tak ki da gprs na hold, ce dobi klic, ter tisti ki lahko samo eno stvar istocasno delajo

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
pred 10 leti sem z nekim SE t 68 al kaj ze gb dol vlekel s pc. ko sem dobil klic, so podatki cakali. Kako pa je danes v casu 3g oa se nisem.sprobal. Bom sprobal na ace. Vecinoma sem na 2g, podatki so na on zaradi mms, sicer bi z wifijem.prezivel.