Nedobava naročenega in plačanega blaga

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Torej v spletni trgovini naročim nek predmet, plačam s predplačniško Viso, spremljam pot artikla, teden dni nazaj ima status "dobavljeno do vhodnih vrat"! WTF, robe ni bilo, niti nihče ni podpisal dobavnice. Kontaktiral firmo, odpišejo da so v gužvi in da bodo dostavili, ampak sedaj še po dveh pisanjih več ne odgovarjajo...
Gre za spletno trgovino scootercc.com, sem zdaj kasneje preveril, je prevara, denar poberejo, robe ne dostavijo.
Kaj narediti v tem primeru, kakšne so sploh možnosti vračila denarja ali dostave artikla?

ps: sedaj vem da bi moral prej sčekirati stran, fb, itd,...ampak zdaj že je kar je.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.527
2.279
113
Citat:
Uporabnik digg pravi:
Torej v spletni trgovini naročim nek predmet, plačam s predplačniško Viso, spremljam pot artikla, teden dni nazaj ima status "dobavljeno do vhodnih vrat"! WTF, robe ni bilo, niti nihče ni podpisal dobavnice. Kontaktiral firmo, odpišejo da so v gužvi in da bodo dostavili, ampak sedaj še po dveh pisanjih več ne odgovarjajo...
Gre za spletno trgovino scootercc.com, sem zdaj kasneje preveril, je prevara, denar poberejo, robe ne dostavijo.
Kaj narediti v tem primeru, kakšne so sploh možnosti vračila denarja ali dostave artikla?

ps: sedaj vem da bi moral prej sčekirati stran, fb, itd,...ampak zdaj že je kar je.

Presneto si glup, pa sej že ko cene vidiš ti mora biti jasno, da je nekaj narobe.

Tko je moj kolega plačal kitajskega krosa za okol 100€ in je ravno tam kot ti.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.638
4.370
113
Pa še to
evil.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Kontaktiraj svojo banko, niihovo karticno poslovanje, razlozi zadevo in jim reci, da ti naredijo chargeback.

Se da. Jaz sem tako pri gumah dobil denar nazaj. Glej pod Avtomobilizem, Splosno, liderpnevmatik nateg.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A gume si sedaj končno vrnil prodajalcu (tvoja zgodba ni enaka, ti si robo dobil) ali si ti nategnil prodajalca pod črto?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Sem jih večkrat pozval, da jih odpeljejo, pa jih še čakam, tako da teče ležarina, ker mi zasedajo vreden prostor v kleti.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.239
7.044
113
Jaz bi poslal uradni dopis in jih pozval, naredil to 3x, potem pa smatral, da me ne jebejo 5 posto in prodal na bolhi.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.686
113
še v SLO - ampak komaj
in nakazal denar na skrbniški račun ali direkt njim. Vse ostalo je "kraja".

Pa ne zdaj po meni, da zagovarjam LP - pravim le kako je iz pravnega stališča pravilno. Seveda si pa Andy1 od dosežene prodajne cene lahko zadrži določen znesek za kritje stroškov, ki jih je imel.

Pod črto - še enkrat pisno (s povratnico) in določitvijo zadnjega termina za odvoz (ki sevda mora biti koliko-toliko smiseln- torej vsaj 1 mesec od dopisa). Po tistem v prodajo (seveda z dokazom o doseženi prodajni ceni) - navedbo stroškov. In seveda navedbo stroškov "hrambe" - na mesec recimo 5,- EUR / guma => 20,- EUR / mesec.

Lahko pa vse skupaj pozabi in upa ,da bo LP pač vse skupaj spregledal/pozabil (kar se seveda tudi zna zgoditi).

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
A lahko nehamo o meni? Za tisto smo že imeli svojo temo in se mi ne da vsega skupaj pogrevati še 1x.

jello

Guru
22. sep 2008
10.262
3.901
113
Pošteno in primerno od tebe bi bilo da se jim vljudno zahvališ da imajo nizke cene in da si plačal samo 60 eur.

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Samo za info; nateg prijavil na banki, manj kot v mesecu dni dobil vrnjen ves denar na TRR...