Citat:
Uporabnik M156 pravi:
v bistvu ma stieber prav, mafia so tisti iz Cosa Nostre, teli Cammora in pa N'Dragheta so drgač imenovani!
to je kokr bi nekomu iz triad reku yakuza al pa nekomu od kolumbijcev da je mehičan!
al pa albancu srb
kriminalcev ne gre mešat skp!
srbi, jakuze, triade, italjani, rusi, črnogorci v ljubljani, vse to je mafija. Globalen pomen.
Mafija je vbistvu beseda iz inicialk Morte ale Francia Italia anele; upam da sem prav napisala, kar pomeni
smrt franciji ki hlepi po italiji.
In dan danes je mafijec vsak ki organizira ali pomaga organizirat kriminal ali kriminalno dejanje,...
Mafijec je lahko recimo en 15 letnik ki s pomočjo drugih prijateljev organizirano izsiljuje denar, recimo od mlajših na cesti,
organizirano nekoga izsiljujejo, ustrahujejo,... In pol se to stopnjuje.
Ko govorite o raznih mafijah. V Italiji so znane 4 najmočnejše, ki se razlikujejo po geografskem "poreklu" dejavnosti so pa iste
če ne celo identične; izsiljevanje, prirejanje športnih rezultatov (posebaj zanimivo zadnje 2-3 leta, zadnje leto celo pri nas), umori
po naročilu (redko), posojanje denarja za oderuške obresti, gospodarski kriminal, utaje davkov, odkupi terjatev, skratka vse kaj ni
dovoljeno, te štiri bi naj bile; najbolj znana (in izvorna) na Siciliji deluje Cosa Nostra, na Kalabriji N'draghetta, v Apuliji Sacra Corona Unita
in kar ste omenjali v Kampanji Camorra. To je vse mafija. Nekdo ki z nečim manipulira in prikriva javnosti oz. oblasti je mafijec. Fertik.
Ni mafija samo film Boter, je dost bolj globalen pojem. Recimo nekdo ti noče dat službe, ti pa greš pa mu zažgeš avto; ali to naročiš nekomu, to je mafijsko dejanje, ne dosežeš nečesa, pol pa se ne da maščuješ ampak sankcioniraš njegovo odločitev. Lepo je bilo prikazano v Botru, ko tisti mladenič ni mogo dobit vloge v filmu tistega režiserja, pa so mu poslali konsiljerija na poslovni pogovor,
on je vseeno odklonil da bo dal vlogo, naslednje jutro se zbudi z odrezano glavo svojega najljubšega konja pri nogah ves krvav,
ta mladenič je nato takoj dobil vlogo.
Organizirano kriminalno dejanje je dejanje ki ga izvrši eden oz. več posameznikov, to skupino lahko označimo kot mafija.
Vsi ti italjančki, američani, kulumbijci, čehi, pa so male lulike napram rusom. Rusi so taprava hobotnica, a je njihovo delovanje popolnoma drugačno; isto a drugačno. Naprodaj v švici (mislim da je bilo ženevsko jezero ampak se res ne spomnim točno) je bilo manjše posestvo
in manjša villa, izklicna cena je bila 5mio, izreden interisent je bil Šumaher ki je hotel tudi položit aro miljon kar preko trr, nato se je zadeva
zavlekla za par mesecev, nato je to villo kupil nek rus za 4mio
Mi je pa pri srcu en vic, ki je dokaj realen;
Italjanski mafijec prodaja gliser, oglas na ebayu vidi ruski mafijec in se odloči za nakup;
kupi karto za prvo letalo proti siciliji, in naslednji dan že sedita na vrtu italjanske vile in si
ogledujeta gliser, opravita vse potrebno in se nato pogovarjata, pa pravi italjan:
Sedaj ko imaš gliser,... Kje ga boš vozil? Rus: Nevem še.
Pa ti hud mafijec, imaš tako vilo kot jaz? Nimam....
Pa imaš tak črn mercedez S? Nimam...
Imaš tako debelo zlato verižico? Nimam...
Italjan se mu posmehuje in nato zaključita debate in posle ter rus odleti domov;
Skliče svoje "vojake";
Poslušajte me dobro, hočem vse kar ima tisti italjan, zatorej;
Prodajte vse hotele na azurni obali, hočem vilo na siciliji!
Prodaj vse moje bentlije in ferarije, hočem črn mercedez!
Mojemu psu vzamite dol ovratnico, ker hočem tudi zlato verižico!
In kje pri pički materni je moj nov gliser da se grem končno vozit po bazenu?!
Toliko o italjanski mafiji,...