Neapeljski "klasičen" umor

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
hm... potem je najbolje da zaplinijo celo mesto pa bo mir. pač verjetno bo kakšna kolaterarna žrtev, ampak jeb.at za mir je treba tud potrpet kdaj!

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
V Neaplju ni mafije, ampak je Camorra. Kar naj kdo 'camorristu' reče, da je mafijec, če si upa. Na to so ful občutljivi, ker gre za drugo organizacijo, res pa, da je področje dela zelo podobno.

Citat:
The Camorra is a mafia-like criminal organization, or secret society, originating in the region of Campania and its capital Naples in Italy. It finances itself through drug trafficking, extortion, protection and racketeering and its activities have led to high levels of murder in the areas in which it operates. It is the oldest criminal organization in Italy. vir: wiki

Zame je mafija, ti jih pa poimenuj, kot ti paše.

M156

Pripravnik
10. avg 2009
79
0
6
v bistvu ma stieber prav, mafia so tisti iz Cosa Nostre, teli Cammora in pa N'Dragheta so drgač imenovani!

to je kokr bi nekomu iz triad reku yakuza al pa nekomu od kolumbijcev da je mehičan!

al pa albancu srb

kriminalcev ne gre mešat skp!

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Pretiravaš s primeri, če se nekdo ukvarja s kriminalom, ima enak modus operandi, kot mafija, se ga označi, kot mafijca. To počnejo tudi mediji, vtipkaj v gugel mafia and cammora.

To, da imajo ime je lahko za njih kvečjemu privilegij, čuvajo ga oni in vi, slednji celo zastonj. Čeprav si ne zaslužijo svobode, kaj šele imena.

Kriminalcev ne gre mešati, se strinjam, a uspel si jih le spravit pod isto besedo. Torej je odvisno od jakosti dlakocepljenja.

janika

Pripravnik
2. okt 2009
99
0
16
Citat:
Uporabnik M156 pravi:
v bistvu ma stieber prav, mafia so tisti iz Cosa Nostre, teli Cammora in pa N'Dragheta so drgač imenovani!

to je kokr bi nekomu iz triad reku yakuza al pa nekomu od kolumbijcev da je mehičan!

al pa albancu srb

kriminalcev ne gre mešat skp!

srbi, jakuze, triade, italjani, rusi, črnogorci v ljubljani, vse to je mafija. Globalen pomen.
Mafija je vbistvu beseda iz inicialk Morte ale Francia Italia anele; upam da sem prav napisala, kar pomeni
smrt franciji ki hlepi po italiji.

In dan danes je mafijec vsak ki organizira ali pomaga organizirat kriminal ali kriminalno dejanje,...
Mafijec je lahko recimo en 15 letnik ki s pomočjo drugih prijateljev organizirano izsiljuje denar, recimo od mlajših na cesti,
organizirano nekoga izsiljujejo, ustrahujejo,... In pol se to stopnjuje.

Ko govorite o raznih mafijah. V Italiji so znane 4 najmočnejše, ki se razlikujejo po geografskem "poreklu" dejavnosti so pa iste
če ne celo identične; izsiljevanje, prirejanje športnih rezultatov (posebaj zanimivo zadnje 2-3 leta, zadnje leto celo pri nas), umori
po naročilu (redko), posojanje denarja za oderuške obresti, gospodarski kriminal, utaje davkov, odkupi terjatev, skratka vse kaj ni
dovoljeno, te štiri bi naj bile; najbolj znana (in izvorna) na Siciliji deluje Cosa Nostra, na Kalabriji N'draghetta, v Apuliji Sacra Corona Unita
in kar ste omenjali v Kampanji Camorra. To je vse mafija. Nekdo ki z nečim manipulira in prikriva javnosti oz. oblasti je mafijec. Fertik.
Ni mafija samo film Boter, je dost bolj globalen pojem. Recimo nekdo ti noče dat službe, ti pa greš pa mu zažgeš avto; ali to naročiš nekomu, to je mafijsko dejanje, ne dosežeš nečesa, pol pa se ne da maščuješ ampak sankcioniraš njegovo odločitev. Lepo je bilo prikazano v Botru, ko tisti mladenič ni mogo dobit vloge v filmu tistega režiserja, pa so mu poslali konsiljerija na poslovni pogovor,
on je vseeno odklonil da bo dal vlogo, naslednje jutro se zbudi z odrezano glavo svojega najljubšega konja pri nogah ves krvav,
ta mladenič je nato takoj dobil vlogo.
Organizirano kriminalno dejanje je dejanje ki ga izvrši eden oz. več posameznikov, to skupino lahko označimo kot mafija.

Vsi ti italjančki, američani, kulumbijci, čehi, pa so male lulike napram rusom. Rusi so taprava hobotnica, a je njihovo delovanje popolnoma drugačno; isto a drugačno. Naprodaj v švici (mislim da je bilo ženevsko jezero ampak se res ne spomnim točno) je bilo manjše posestvo
in manjša villa, izklicna cena je bila 5mio, izreden interisent je bil Šumaher ki je hotel tudi položit aro miljon kar preko trr, nato se je zadeva
zavlekla za par mesecev, nato je to villo kupil nek rus za 4mio
smirk-1.gif

Mi je pa pri srcu en vic, ki je dokaj realen;

Italjanski mafijec prodaja gliser, oglas na ebayu vidi ruski mafijec in se odloči za nakup;
kupi karto za prvo letalo proti siciliji, in naslednji dan že sedita na vrtu italjanske vile in si
ogledujeta gliser, opravita vse potrebno in se nato pogovarjata, pa pravi italjan:
Sedaj ko imaš gliser,... Kje ga boš vozil? Rus: Nevem še.
Pa ti hud mafijec, imaš tako vilo kot jaz? Nimam....
Pa imaš tak črn mercedez S? Nimam...
Imaš tako debelo zlato verižico? Nimam...
Italjan se mu posmehuje in nato zaključita debate in posle ter rus odleti domov;
Skliče svoje "vojake";
Poslušajte me dobro, hočem vse kar ima tisti italjan, zatorej;
Prodajte vse hotele na azurni obali, hočem vilo na siciliji!
Prodaj vse moje bentlije in ferarije, hočem črn mercedez!
Mojemu psu vzamite dol ovratnico, ker hočem tudi zlato verižico!
In kje pri pički materni je moj nov gliser da se grem končno vozit po bazenu?!

Toliko o italjanski mafiji,...

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Tako se bo kmalu začelo pri nas in po eni strani čisto prav. Očitno se država s svojim sodnim sistemom jebe sama sebe. Očitno bo potrebno prijeti pravico v svoje roke in rešit zadevo v DOSTI krajšem času kot sodstvo. Danes so tudi eno puknili v MB. Verjetno ne zastonj, podobne štorija v KR prejšnji teden. Vse se plača, vse se vrača. Še noben jih ni skupil kar tako v tri dni, (če pozabimo na res kakšno nedolžno žrtev).

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
V prid tvoje splošne razgledanosti smo ti skušali razložiti, da te kriminalne združbe ali če hočeš organizacije, niso eno in isto, čeprav so si glede na področje dela in metode precej podobne. Zaradi mene lahko uporabljaš besedo 'triade' za latinoameriške narko kartele.

Janika aka mx je pa itak najbolj pameten povsod, tudi tu, pa verjetno v življenju ni videl mafijca al camorrista ali karkoli že pač...

janika

Pripravnik
2. okt 2009
99
0
16
Pa daj nehajte že s temi mx primerjavami. In nevem zakaj bi mogla videt mafijca v živo, a me bo kaj naučil? Je dovolj če prebereš
knjigo ali 2, pogledaš kak filem in to je to...