Ne prepozna nosilca koles na kljuki

Daniel

Guru
21. dec 2007
9.110
7.008
113
Ali pa modul brez napajanja. Kar je možno, glede na to, da gre za aftermarket vgradnjo. Glede na to, da sem osebno videl, da "mojstri" za priklop na obstoječo instalacijo uporabljajo kar tiste poceni sponke, ki prerežejo izolacijo, da naredijo stik z obstoječo instalacijo, bi bilo vredno malo pogledati ta del instalacije, ker v primeru, da modul sploh ne dobi 12V ne deluje nič.

• Všeč mi je
Reactions: Valhalla

Piton

Guru
11. apr 2022
2.169
86
113
Sm kar chatgpt vprašal, ker se mi zdi da eni majo:

"Nekatere 13-polne vtičnice imajo vgrajeno mehansko mikrostikalo, vendar to ni univerzalno in ni nujno glavni način zaznavanja prikolice.

Pri 13-polnem sistemu ISO 11446 je lahko v sami vtičnici stikalo, ki se aktivira, ko vanjo vstaviš vtikač prikolice. Avto oziroma modul vlečne kljuke lahko ta signal uporabi npr. za izklop zadnjih parkirnih senzorjev ali zadnje meglenke."

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
626
21
18
Težava je rešena, vsaj na nek način
Mojster je takoj videl, da je notranji del vtičnice (kdo bo si mislil, da je to iz več delov) vgreznjen. Očitno sem enkrat malo postrani porinil vtikač pa je centralni del, kjer so luknje za pine, potisnilo navznoter. In potem seveda ni stika. Ko to vem, gre včasih lepo not, včasih moram zadaj držat, da se ta srednji del ne vgrezne not.

Hvala vsem za take in drugačne predloge in ideje. Mogoče pride še komu prav, če bojo problemi