Ne morem vzpostaviti REMOTE DESKTOP CONNECTION ?

dnagrafik

Pripravnik
10. sep 2010
89
0
6
Pozdrav,

Imam sledeč problem... Nekaj časa mi je povezava med glavnim računalnikom na katerem teče Windows 7 in med remote računalnikom na katerem teče windows xp delovala brez problema. Zdej se mi pa že nekaj dni ne uspe povezati z remote računalnikom. Preveril sem če se je mogoče spremenil ip naslov na remote računalniku a se ni. Vključeno imam pod System REMOTE ( Allow connections...), poskusil sem izklopiti firewall od Nod-a a se mi še vedno ne uspe povezati.

Sem pa videl da mi je napisal na remote računalniku da naj bi prišlo do IP conflicta, sam ne vem od kod ?

Kakršen koli predlog
confused-1.gif

Lp

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik dnagrafik pravi:
Kakršen koli predlog
confused-1.gif

popravi tisti "IP conflict". Ce pise, da obstaja, potem zelo verjetno res obstaja. Ce ne znas, [prilepi sem izpis ukaza

ipconfig /all

od vseh racunalnikov v mrezi, hkrati pa napisi se nastavitve tistih naprav, na katerih ne tecejo Windowsi.

dnagrafik

Pripravnik
10. sep 2010
89
0
6
Huh, v opravilni vrstici se je pojavu tist rumen trikotnik s klicajem sam ko sem hotu gor kliknt ga ni blo več...
confused-1.gif

dnagrafik

Pripravnik
10. sep 2010
89
0
6
Hmm, v mreži če lahko remote desktopu rečem tako imam zgolj 2 računalnika.

IP od remote je 192.168.1.5
Subnet mask 255.255.255.0

To je pa to
confused-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jaz bi ti zelel pomagati, a ti ne morem, ker ti v dveh odgovorih in enem pretecenem dnevu ne uspe napisati tistega, kar minimalno potrebujem, da lahko vidim od kje pride "IP conflict" ...

dnagrafik

Pripravnik
10. sep 2010
89
0
6
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Jaz bi ti zelel pomagati, a ti ne morem, ker ti v dveh odgovorih in enem pretecenem dnevu ne uspe napisati tistega, kar minimalno potrebujem, da lahko vidim od kje pride "IP conflict" ...

Radirko priznam da mi trenutno dol visi da bi tole zrihtal ker mi na remote računalniku vse lavfa kar mora...
redface-1.gif

Hvala za tvojo pripravljenost pomagati kljub moji nedejavnosti...
wink-1.gif
!

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
V obeh pc moraš omogočiti remote desktop v systemu/remote.
Vedeti moraš točno ime od pc,na katerega se povezuješ.To najdes v nad.plošči/system/Advances/user profiles,tukaj klikni na settings in v oknu name boš videl ime compa in ime userja,kar boš tudi potreboval ko se bo pc povezan in od tebe zahteval se geslo,ki ga TUDI MORAS IMETI.
stacio/on , stacio vpisi v okno browserja kot \\stacio,ko se ti bo odprlo okno pa boš moral vpisati tole npr. kot username stacio\on in se password.
V primeru,da ti pc ne najde,tudi meni se je to zgodilo,da se je nekaj zf... pa na novo ustvari neko ime kompa,zamenjal se ime uporabniškega racuna,ponovno zazeni pc in vse naredi po enekem postopku.

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Windows 7 s SP1, 64-bit, v services.msc remote omogočen, na Panda firewallu in fizičnem routerju tudi (port 3389).
Ne morem pa sploh določiti tipa povezave, ker je onemogočeno. Rešitev problema?
1151603-oddaljena_povezava.png

Priponke

• 1151603-oddaljena_povezava.png
    1151603-oddaljena_povezava.png
    22,7 KB · Ogledi: 177

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Group Policy sem že gledal, notri sploh nimam opcije Terminal Services. (V registru se je pa dalo nastaviti, a ni pomagalo.)

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
In Windows 7, the feature set previously called Terminal Services was renamed to Remote Desktop Services. Do you see a folder called Computer Configuration\Policies\Administrative Templates\Windows Components\Remote Desktop Services?