Ne morem pošiljati pošte v Outlook-u...

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.134
7.788
113
Trenutno sem službeno v Sarajevu in pred 1 uro sem prišel v sobo v hotelu. Hočem pregledati pošto v Outlooku in vse OK. Pošto lepo sprejel, ko pa sem jo hotel poslati naprej, mi javlja napako! Resetiram račualnik, isti kuratz. Dela internet, Skype, ma vse, pošta pa ne gre od mene. Včeraj v SLO, v pisarni vse normalno, tukaj v Sarajevu pa banana. Sem rekel receptorju v hotelu, če njemu dela in pri njem vse OK. Tip pravi, da je nekaj narobe z mojim računalnikom! Potrebujem pomoč in nasvete, kaj lahko storim, ker bom do četrtka tukaj!? Sam nisem nič drkal, tako da odpade, da bi sam spremenil kakšne nastavitve!
rolleyes-1.gif

Dushan

Pripravnik
11. apr 2008
274
0
16
Sem ravno včeraj rihtal kolegu outlook na prenosniku in mi isto ni hotlo pošto vn poslat, noter sem jo pa dobival. Na koncu sem ugotovil, da je problem v odhodnem strežniku SMTP, ker sem jaz bil na siol omrežju, kolega pa ima telemach. Skratka podn, da se to ne da zrihtat!

Tako da direktno iz outlooka žal ne boš mogel pošiljat pošte ven, ko boš v drugem omrežju (kot si npr. zdaj v hotelu), razen če veš njihov smtp strežnik in si ga nastaviš v outlooku.

Če imaš možnost bo najbolje, da se prijaviš preko Outlook Web Accessa in od tam pošiljaj.

Razen če se da to kako drugač zrihtat, če mogoče kdo ve, bi seveda to tud mene zanimal...

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
774
113
Kako imaš nastavljen strežnik za smtp za odhodno pošto ?

Načelno naj bi bil nastavljen na njihovega provajderja! Lahko pa probaš in nastaviš vrata za odhodno pošto na 465 in kljukico strežnik zahteva varno povezavo SSL, marsikdaj potem dela tudi z lastnim strežnikom, kot imaš sedaj.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Seveda se da drugace... pri SMTP strezniku vklopis avtentikacijo in vpises uproabnisko ime in geslo (ali pa uproabis nastavitev, da uporabi enake podatke kot pri POP3 dostopu ... Lahko pa, da ponudnik v hotelu blokira ves promet na portu 25 .. v tem primeru pa mora suproabiti njihov SMTP streznik ali pa uproabiti kaksen drug port, ce imas svoj streznik seveda tako nastavljen ...

Dushan

Pripravnik
11. apr 2008
274
0
16
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Seveda se da drugace... pri SMTP strezniku vklopis avtentikacijo in vpises uproabnisko ime in geslo (ali pa uproabis nastavitev, da uporabi enake podatke kot pri POP3 dostopu ... Lahko pa, da ponudnik v hotelu blokira ves promet na portu 25 .. v tem primeru pa mora suproabiti njihov SMTP streznik ali pa uproabiti kaksen drug port, ce imas svoj streznik seveda tako nastavljen ...

Jaz sem včeraj vse te fore in nastavitve na prenosniku od kolega probaval, tako avtentikacijo z up. imenom in geslom, kot pop3 enake podatke, kot različne porte. In NIČ od tega ni delovalo.
bonk.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
To je pa zaradi Telemacha... ki se mi zdi, da tudi blokira vse na portu 25 ... tako, da moras uproabiti Telemachov SMTP streznik ali pa uproabiti kaksen drug port ...

Ta blokada velja, ce ima dinamicen IP... pri staticnem IPju pa pomoje ni blokade (vsaj pri T-2 vem, da je tako)...

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.134
7.788
113
Ma sam ne znam tole nastaviti, pa še služben računalnik je, tako da ne vem gesel, saj sem ga dobil že nastavljenega. Če bom kaj drkal, bom samo še kaj zjebal. Se bom moral preko Skypea šlepat.! Jbg

P.S. Ko sem bil v Srbiji, mi je vedno delalo vse BP, tukaj pa....

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Strežnik odhodne pošte nastavim na google mail in zadeva deluje.
Uporabljam pa Thunderbird in poleg telemach pošte imam povezano z gmailom

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:

Telemach ima odprt port 25. Vsaj pol leta nazaj je bil, ko sem imel en testni streznik doma..

Sicer nisem povsem preprican... na Telemachovi strani pa ne najdem nic o tem... Drugi (Tus Telekom, T-2, SiOL,...) imajo blokado porta 25, ce imas dinamicni IP naslov... Ce imas pa staticnega, pa ne ...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Preko porta 25 lahko pošiljaš samo v domačem omrežju. Zahtevaj od providerja, da ti pove nastavitve in porte za SSL povezavo. To imajo vsi, samo izvleči moraš od njih.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Fadil, kot rečeno, uporabi Web vmesnik za svoj mail (če ga imaš - ugibam da gre za Exchange server na firmi?).

Oni SMTP porti pa so blokirani vsepovrek. Ne samo 25.
Nastavitev, ki bi delovala vsepovsod praktično ne obstaja.

Ena možnost je VPN do svoje "baze", pa potem veš na čem si (pa še hotelir ti ne more prisluškovati).
Razen če tudi VPN blokirajo.
tongue-1.gif