Ne more v hišo

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Sem malo bolj povprašal o situaciji. Torej ona je lastnica 3/4 in on 1/4, noben v hiši ne biva. On je res zamenjal ključavnico, z nikom ne komunicira, z njim se ne da dogovoriti, ker se jih izogiba, če kdo hoče na posest, mu grozi. Ona plačuje davek za hišo. Dogovor iz omenjenih razlogov ni možen.

Prej sta imela oba ključ, nato je on ključavnico zamenjal.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Citat:
Uporabnik brane_new pravi:
Nasilni vstop.
Pride policija. - se izkaže kot lastnica, sem zgubila ključe. Stvar pravno OK.
Milo za sapun!

Nikakršen nasilni vstop, saj vstopa v svojo in ne tujo lastnino. Torej ali prevrtat ključavnice dati nove gor in bratu 1 ključ in povedati, da naslednjič če bo ponovil vajo letijo vrata dol in bodo odpeljana stran od hiše, da vrat ne bo več, da ji ne bo mogel ovirati pravico do uporabe 3/4 hiše.

Nujno je takoj ukrepati, lahko pa vse poslika najde priče , ki potrdijo zamenjavo ključavnic in vloži tožbo za motenje posesti, te so praviloma hitro rešene hkrati pa še tožbo na razdružitev lastnine, ker ta predvidevam ne bo možna bo sodišče prodalo hišo in denar razdelilo po lastniških deležih.

Nujno pa je ukrepati, da si brat ne priposestvuje uporabe cele hiše.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
On je res zamenjal ključavnico, z nikom ne komunicira, z njim se ne da dogovoriti, ker se jih izogiba, če kdo hoče na posest, mu grozi.
in zakaj nima policija tukaj dela??? Šla je na svojo posest in ji je grozil. OK.. s tem ne bo rešila lastništva. Me pa prav zanima, kaj ima on notri, da tako prepoveduje vstop in grozi.
Drugo kar pa je, zakaj se nepremičnine delijo med dediči na deleže oz. solastništvo. Tukaj so zmeraj problemi. Mogoče še pri prvih dedičih niti ne (v tem primeru tudi že tukaj), v naslednjih pa sigurno..... kr naenkrat so neki ljudje solastniki nečesa, ki niti ne vedo kje in kaj je. Pa se mogoče ne bodo niti poznali več.