Navit Celeron M

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tudi ni nič učinkovalo, lahko sem hitrost nastavil kak koli, pa je v CPU-Z še vedno isto pisalo in tudi ventilator je še vedno enako delal.

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Zelo verjetno je procesor navit s pomočjo fizičnega pin-moda na procesorju... Ali je v socket od procesorja je vstavljena žička, ali pa sta dva pina kako drugače povezana, kar sproži 133 fsb namesto privzetih 100. Odstrani ta mod in bi moglo laufat na privzetih frekvencah
Primer takega moda:
modbz2.jpg

Čeprav se zaradi tega res minimalno bolj greje ... kakih 5% ali pa še to ne. Raje probaj znižati voltažo, to bo drastično bolj pomagalo!

Nazadnje urejeno:

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nimam kak znižat, BIOS je kot po navadi v laptopih brez kakršnih koli nastavitev, tisti program prej pa sploh ni imel omogočene spremembe voltaže.

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Ja celeroni nimajo speedstepa in zato tudi ni mogoče spreminajnje voltaže. Zdej, če se ti da ukvarjat z modanjem, se da fizično na procesorju znižat voltažo, sicer pa ti ostane bolj malo možnosti... Mogoče investicija kakšnih 15€ v procesor pentium-m iz bolhe, ki ima speedstep in mu lahko zelo znižaš voltažo (iz 1V na 0,7 -> 50% manj gretja!), pa še malo hitrejši je kot ta celeron...

Recimo za 7€: http://www.bolha.com/oglas3829...arancija-menjam
Ali pa za 15€: http://www.bolha.com/oglas383257213/procesor-za-prenosnik-intel-pentium-m-1-6-ghz

Nazadnje urejeno:

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Niti ni slaba ideja. Čeprav bi ji raje kar drug prenosnik kupil in tega prodal, ker sem ugotovil, da niti dveh slotov za RAM nima in če bi ji htel dat več RAM-a bi moral 1GB modul kupit (ki pa ni poceni). Zdaj ima 512 MB, pa grafična si velikodušno vzame 64 MB.

Hvala za idejo!

Kak je pa potem nekomu uspelo zvišat hitrost? Je lotal pine skupaj ali kaj? To je zdaj tak še edina stvar, ki mi je ostala, da vzamem procesor ven in pogledam kaj se dogaja.

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Pomoje pa ima 2 slota za rame... 99% no. In sicer je drug slot verjetno skrit pod tipkovnico - vsaj tako je pri večini, še nisem videl, da bi kateri imel samo 1 slot za rame... Je pa res, da tale uporablja še stare navadne ddr rame, ki so sedaj dokaj dragi..
Drugače pa te mašine sploh niso slabe - recimo jst sm mel podobn prenosnik, pa sem dal not p-m 1.7, ga z modom navil na 2,1 Ghz in zadeva je letela - predvajal je celo 1080p video popolnoma tekoče. Hkrati pa, ko je bil neobremenjen je delal pri 0,7V na 800 mhz. Še zdaj mi je malo žal, da sem ga prodal
frown-1.gif

Citat:
Kak je pa potem nekomu uspelo zvišat hitrost? Je lotal pine skupaj ali kaj? To je zdaj tak še edina stvar, ki mi je ostala, da vzamem procesor ven in pogledam kaj se dogaja.
Lotal verjetno ni, je pa pine oz. kontakte povezal z nečem prevodnim, podobno kot je to prikazano na zgornji sliki. Najenostavneje je preprosto vstaviti zelo majhno žičko v dve luknjici v socket procesorja... Na enak način se da manipulirati tudi z voltažo procesorja, rabiš samo pinout procesorja, da veš v katere dve luknjici dati žičko...

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sem bil tudi sam prepričan, da ima 2 slota. Ampak v navodilih piše, da je 1 slot, v katerega grejo moduli do 1 GB in ne vem, zakaj bi ''zamolčali'' en slot.

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Možno da zato napišejo enga, ker je samo ta user upgredable, drugega pa končni uporabnik naj ne bi diral. Za keter model prenosnika pa gre?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Chiligreen M550VX oz. gre za rebrandan Clevo M550VX.

V primeru da nočejo, da folk dira kaj, dajo RAM pod tipkovnico in si potem upgrejdaš na spodnji strani.

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Si res dobro pogledal? Predvsem v socketu (kamor procesor vtakneš) bi mogla bit zlo mala žička - sicer ni logično zakaj bi delal na višjem fsbju....
Pa zgleda ima res samo en slot za rame - zanimivo...