[NAVIGACIJA] Maporama 2008

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Hja, po nekaj urah zgublanja živcev, ter premeščanja kartice iz dlančnika v card reader, spreminjanja ikon, urejanja v hex editorju .....
stupid-1.gif
..... sem končno obupal in skinil program z dlančnika.
Ko sem naložil .upi datoteke kot je treba in ikone, sem štartal program ... ko sem kliknil ikono poišči na karti se je program avtomatsko zaprl. Po ponovnem štartu sem izbral ikono upravljaj z POI točkami in se je program ponovno zaprl. Zadeva je postajala živčna .. le zakaj se to dogaja ?

Potem mi je nakoko uspelo, da sem imel ikone in radarje na spisku POI točk kjer jih lahko vključim in izključim (njihov prikaz na karti). Uff ... sem mislil, da je končno uspelo.
cheer.gif

Ko sem želel radar obkljukat, da mi ga prikaže na karti se je program avtomatsko zaprl in veselja je bilo konec.
confused-1.gif

V trenutku deinštaliram program, ker mi ni, da bi se jeb.al s tem v nedogled ....
Prilagam samo sliko zadnjega veselega dogodka ... razočaranje je sledilo po tem.

No, itaq ni panike ... nisem več pameten, kaj bi lahko še naredil. Če se komu da, naj se malce pozabava z zadevoo meni ni več.

poi-v-sygic-drive-750229.jpg

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
V tej novi verziji gospa lepo govori slovensko. Celo več ... izgovarja tudi glavne ceste, kot naprimer; zapeljite na A1 ... pri dvomestnih številkah se malo zatakne in ne izgovori cele.
Tudi na ikone, ki jih klikamo, nam pove, kaj smo izbrali.
A Maporama kdaj ni imela SLO vodenja ? Se ne spomnil pri prejšnjih verzijah.

Tanja je iz programa iGO in Mio, morda si malček zamešal programe.
wink-1.gif

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
ne, ne.. jaz sem testiral maporamo nekaj mesecev nazaj in ni imela slo vodenja (samo slo vmesnik)
zato sem ostal na TT 6

No, super.. bom preklopil nazaj (je na ppcwarez?) ker je res dober programček.
kaj pa neskončno dolgo preračunavanje poti (recimo iz SLO v A) so popravili?

kdaj bojo POI na POIPLAZI?
smile-1.gif

lp

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
POI ne bodo tako hitro na POI Plaza, ker je to takšno delo z njimi, da te kap !
stupid-1.gif

Če si prebiral moje poste si videl, da mi je zadeva vzela cca. 12 ur, da mi je uspelo poi točke inplantirat v program. Nato sem imel problem z prikazom ikon v spisku, ko mi je pa še to uspelo pa mi izbranih točk na karti NI pokazalo in sem obupal .... mah .... konec koncev če se voziš po predpisih jih itak ne rabiš ....
wink-1.gif

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Program imaš prav tako dodatek !
Plus tega pa teme ne služijo za pridobivanje programov in kart, temveč opisom posameznega navigacijskega programa.

vojec

Zelenc'
16. jan 2008
26
0
1
Pomoje (ni pa ravno merilo) je Sygic McGuider 7.50328 novejši. Če ne drugega naj bi delal bolj glatko brez nenadnih izpadov kot izhod brez opozorila, grafični bugi - kdaj pa kdaj se mi zgodi da mi pri Sygic drive 7.5 prepozno prikaže tunel (ni bistvenega ponema, vendar...) mogoče pa tudi odprava zvoka Tanje pri dvomestni številki -jo odreže kot je Hitman omenil par postov višje. Saj mape naj bi pa delovale obstoječe za Sygic Drive? Progama še nisem probal, ga pa ravno dol vlečem. Če ga kdo drugi ne bo poizkusil, ga bom jaz in poročam...

andyy

Pripravnik
17. avg 2007
45
5
8
najnovejši je Sygic McGuider 7.52 (409) retail, ki tud ni več beta kot so bli dosedanji.. dela pa mnogo hitreje

vojec

Zelenc'
16. jan 2008
26
0
1
naložil software in na hitro preletel. Jutri ga bom preizkusil. Vprašanje za editorje; Je možno wellcome screen spremeniti dati drugo sliko?

vojec

Zelenc'
16. jan 2008
26
0
1
Ja naložil in sprobal navigacijo McGuider-ja 7.52 (409).
Prvo naložil sem univerzalno verzijo (paket) ki jo lahko naložiš na symbian kot tudi windows platformo. Zmotilo me je to da so ikone zelo majhne - prilagojene za GSM aparate. Je kje opcija da bi te ikonce povečal, saj v starejši različici Sygic Drive 7.5 so ikone prilagojene PPC-jem in so zato tudi večje. Kakšen predlog v tej smeri?

Obnašanje samega programa se mi zdi da je malenkost hitrejši pri samem navigiranju - hitreje osvežuje. Presenetljivo hitri preklop pa je, če te vmes kdo pokliče in ko končaš z pogovorom te v 1-2 sec vrne nazaj v navigacijo. Prej sem čakal tudi do 7sec da se je zadeva postavila.

Vizualno je privlačen, govor pa kot je omenil Hitman malo ga izreže (ne pove do konca). v glavnem je pa ostale ugotovitve že razjasnil sam Hitman.

@Hitman
prebral sem tvoj post:

'Veste, da se v vaši bližnji okolici kjer zdaj stojite nahaja ulica ki jo iščete.
Z stylosom klikate po bližnjih ulicah in kaj se zgodi ?

Ko kliknete se odpre oblaček, kjer vam zraven imena ulice izpiše tudi razdaljo,

Ne razumem 'Z stylosom klikate' (misliš palčico?) sem poizkusil vendar mi vedno vrže na opcije navigate to... ali moraš biti v sami mapi brez navigation mode, da lahko to izvedeš. Sory za mogoče butasto vprašanje, Hvala

vojec

Zelenc'
16. jan 2008
26
0
1
Karte shraniš na Root SD kartice v mapo MAPS. V tej mapi pa moraš imeti za vsako državo posebej mapo npr. za slovenijo je SVN. ko zaženeš program ti avtomatično prečesa ta folder in če imaš registrirano mapo ti jo prikaže drugače pa jo moraš reg. oz. vpisati kodo da jo aktiviraš?