Navigacija Android

primo

Pripravnik
4. maj 2010
61
0
6
Koper
V avtu imam CarPC in za navigacijo GarminMobilePC. Veliko smo prepotovali po Evropi in Balkanu in bili z Garminom zelo zadovoljni. Tako, da si hčerka že nekaj časa želi imet Garmina, ki smo ji ga hoteli kupiti za rojstni dan. Gledal sem cene in prišel do spoznanja, da je bolje dodat še nekaj denarja in kupit tablico, ki jo bo lahko vsak dan uporabljala. Garmina pa le parkrat na leto. In še na tablico lahko naložiš ali Sygic, ali Igo Primo, ali Navigon ali pa vse in potem izbiraš. In tako smo kupili Samsung Galaxy Tab2 7.0. In šele sedaj sem bolj podrobno gledal podatke o zgoraj omenjenih navigacijskih programih za Android in me je precej razočaralo. Recimo če bi hčerka šla na dopust po Bosni, Črni gori ali Srbiji si s to tablico in temi navigacijami (mislim zaradi Map, ki imajo slabo pokrit Balkan) ne bi mogla kaj prida pomagat. Se pravi, da smo zgrešili ker nismo kupili Garmina. Ali pa so v kateri Android navigaciji Balkanske države bolj pokrite.?
LP

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Primo ima dobro pokrit balkan, če naložiš gor TopMap zemljevide ali pa če daš gor Navteq karte.
Navigon uporablja iste karte kot Garmin le z drugimi knčnicami.
Sygic pa uporablja Tomtom karte, če se ne motim in s temi si boš res težko pomagal na balkanu.

Malo se poigraj z Primo in omenjenimi kartami in boš videl katera ti bo bolj odgovarjala.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
kaj je sedaj z garminim za android, na blackmarketu sem videl garmin za australijo.

Tukaj sem videl pa temo od streetpilot.

primo

Pripravnik
4. maj 2010
61
0
6
Koper
Popotnik, hvala za odgovor. Kot razumem inštaliraš Primota in potem izbereš in dodaš mape. Ali jih lahko tudi kasneje dodajaš. Recimo najprej izbereš osnovne in potem če rabiš dodaš še druge? Sprašujem zato ker ne vem kako je s spominom. Ali bi šlo vse na tablico. Da bi pa recimo dve navigaciji inštaliral pa verjetno sploh ne bi šlo. tablica Galaxy Tab 2 7.0 ima namreč 8 GB. Od tega menda samo 4 GB za uporabo. In kot se mi zdi ne moreš aplikacij prenesti na SD kartico. Sem prav malo zmeden Sprva se ti zdi vse idealno, potem pa ko se malo poglobiš, naletiš na en kup omejitev.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Seveda lahko imaš več navigacij na tablici. Tudi zemljevide lahko dodajaš kasneje za vse ponudnike. Ni pa nobena navigacija tako slaba, da bi se hčerka izgubila na jugu.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Primo daš na SD kartico in prav tako karte, le sama apk se ti bo naložila v napravo, karte lahko dodajaš tudi naknadno, saj ima vsaka država zemljevid za sebe in tako lahko naložiš samo za tiste države po katerih boš potoval.
Poglej tole Temo

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
@jtfc

Tista apk za Avstralijo je vezana na Avstralskega ponudnika in deluje samo z povezavo na internet (kart ne moreš shranit za offline)
Street pilot še vedno ni tak kot bi moral biti, sem pa iz zaupnih virov izvedel, da se trenutno Kitajci ukvarjajo z v2.14 in jo bodo poizkušali naredit tako, da bo delovala na vseh napravah.
Zaenkrat je samo nalaganje precej komplicirano, vse skupaj šteka, ikone so zamaknjene itd.

Uradne verzije Street pilot iz strani Garmin, pa baje ne bo za Androide, vsaj tako so rekli na konferenci v Barceloni.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
@NAVI_boy

Medtem, ko sem pisal post, si ti že objavil odgovor in ga nisem videl.
Nič nisi drugače povedal
smile-1.gif

primo

Pripravnik
4. maj 2010
61
0
6
Koper
Hvala vsem za nasvete. Sedaj berem temo Igo Primo in sem na 2. strani .-) Tablica sicer pride v ponedeljek in upam, da se bo res kaj dalo naložit na SD kartico. Namreč sem na telefon Samsung Galaxy S3 mini za probo naložil Navigon in Sygic pa mi je vse avtomatsko naložilo v memorijo od telefona in nič na SD kartico.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Za Primo ti lahko iz prve roke potrdim, da dela vse iz SD.
Na SD daš mapo iGO in iz nje potem zaženeš apk in je to to
wink-1.gif

Sama aplikacija se bo naložila v telefon in je velika okrog 25Mb, vsi ostali dodatki, kot so karte, zvoki in ostalo pa deluje iz SD kartice.

primo

Pripravnik
4. maj 2010
61
0
6
Koper
Hvala za prijaznost. Prebral bom temo o Igo Primo in ko dobim tablico bom probal inštalirat. Če se bo kaj zapletlo pa bom spet prosil za pomoæ.
Lep pozdrav!

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
Včeraj sem peš iskal en naslov v lj in sem poskusil z iGO, sem dal v pešec način. Pa se mi ekran ni premikal v smeri hoje itd. Samo ena sled se je delala za mano
bonk.gif

Potem sem pa še navigon-a probal. Takoj na začetku te vpraša avto ali pešec, takoj je pozumiralo, ekran se je prilagajal v smeri hoje. V glavnem ni da ni. Pa še lučko lahko vklopiš, če greš v temno ulico
grin1.gif

Torej sodba, če bi računal na Igo, bi se lahko orenk zajebal.

John1988

Zelenc'
10. apr 2013
9
0
1
imam en problem in sicer imam tablico P3110 od Samsunga in sem gor naložil iGo Primo dela vse ok, potem pa v poi in maps naložim dodatne karte "iGO R3 2012 07 TopMap Eastern Europe Map" mi pa med vožnjo iGo kar zapre. Kaj bi to lahko bilo?

VinS

Pripravnik
27. jan 2012
359
0
16
Obišči stran
Rabim pomoč: potrebujem natančno avto navigacijo na podlagi prednaložene poti (.gpx, .kml, ...). Ali kateri od programov to omogoča? Locus?

danielsendler

Pripravnik
4. mar 2012
183
0
16
John1988 , na tem forumu je praktično že vse napisano o primotu, še zmeraj se pa seveda najdejo razna vprašanja. Napisal si, da si naložil dodatne karte, ne pa k čemu?

John1988

Zelenc'
10. apr 2013
9
0
1
Naložil sem iGO primo 9.6.7.235654 May 16 2012. Gor je naložen osnovni zemljevid 2010.12 in pa Slovenija 2012.04 (2012 Monolit [120606].

Potem sem te mape zbrisal in naložil na SD kartico mojo Samsung P3110 (8gb,Wi-Fi) tablico "iGO R3 Navteq 2012 Q2 Full Europe Maps". Pobrisal sem ti dve prej naloženi mapi in sem prekopiral mapi Maps in Poi iz tega kompleta kart evrope. Če sem skopiral še license mapo se navigacija sploh ni več zagnala, javilo je napako "out of memory". Ko pa sem daj prej obstoječe licence nazaj se navigacija zažene, ampak mi po določenem času uporabe navigacije (cca 10min) pa mi navigacijo zapre in je nemorem več zagnati. Ko pa tablico resetiram pa se iGO zažene.

Kaj bi to lahko bilo?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Prej si napisal da imaš iGO R3 2012 07, sedaj si napisal da imaš Navteq 2012 Q2, katere karte imaš sedaj sploh naložene ali imaš naložene v mapi map slučajno obojne?
Zraven kart ponavadi ni mape License tako, da je tu vseskupaj čudo in po vsej verjetnosti imaš težavo, ker imaš obojne karte v eni mapi, mapa mora imeti ime map in ne maps.
Druga možnost pa je da si prenesel in naložil nek čuden paket za tvojo napravo.

John1988

Zelenc'
10. apr 2013
9
0
1
iz mape "map" sem izbrisal obstoječ "osnovni zemljevid 2010.12 in pa Slovenija 2012.04 (2012 Monolit [120606] zemljevid." Nato sem v prazno mapo "map" prekopiral "iGO R3 Navteq 2012 Q2 Full Europe Maps" celoten paket map Evrope 2.98Gb.

v mapo licenco sem prekopiral naslednje datoteke "Europe_map_NQ_Primo_2012_Q1.lyc ter, Full_Europe_NQ_Truck_separated_Becker_UN_2011_Q3.lyc in pa Navon_Primo_FEU@10Q1_(NQ+NNG,_DEM,_CAR,_TMC,_3DLM,_HNR,_DA,_HNR,_HSP)_F_.lyc"

Iz mape "poi" pa sem zbrisal prej obstoječe datoteke in jih zamenjal z "poi" datotekami iz tega paketa Eu kart.

Ko sem zagnal iGO mi je javil memory napako. Potem pa sem prej omenjene licence zbrisal in je navigacija zaštartala in lahko sem jo uporabljal oz. me je vodila, samo v določenem trenutku se je navigacija kar sama zaprla nazaj na meni od tablice Samsung P3110. (Včasih se mi je zgodilo tudi to, da mi je navigacijo zaprlo, če sem v meniju pritisnil back)

Hvala za pomoč btw
smile-1.gif

John1988

Zelenc'
10. apr 2013
9
0
1
Navigacija iGO primo, ki jo imam je pa iz Partisa.
Citat:
berem pravila in sem seznanjen, da je objavljanje javnih linkov do prepovedane vsebine prepovedano!
Zemljevidi, ki sem jih dodal tudi iz Partisa.
Citat:
berem pravila in sem seznanjen, da je objavljanje javnih linkov do prepovedane vsebine prepovedano!
Se opravičujem, prej sem narobe napisal glede map.

Nazadnje uredil moderator: