Še moja zadnja izkušnja. Pot: Maribor (Slovenija) - Borisov (Belorusija).
Trenutno edina možna izbira za navigacijo po Belorusiji je Garmin, ki ima zelo podrobno karto Belorusije in celo na tem nivoju, kot bi združil Adriaroute in AdriaTopo v eno karto.
Tako mi je za ostal del poti (Maribor - mejni prehod z Belorusijo (Terespol). Na razpolago sem imel Sygic (katerega imam kupljenega in nadgrajenega na zadnjo različico), iGo 2.0 na Waytequ 960 z zadnjimi kartami Evrope (pomembne so Avstrija, Poljska, Češka in Slovaška) ter Garmin nuvi 760 z karto Evrope od 2011 (mislim da je CityNavigator 2011.20).
Do Dunaja brez problemov, vsi trije enako, razlikujejo se omejitve na posameznih odsekih. V Dunaju pa sta želela Garmin in iGo nadaljevati proti Bratislavi - Trenčin - Žilina - Bielsko Biala - Katowice (za to pot vem, da ni niti najhitrejša, niti najkrajša, niti najlepša). Namreč najboljša pot (najhitrejša, najlepša) je Dunaj - Brno - Olomouc - Ostrava - Gliwice - Katowice, ter od tam proti Varašavi. ygic se je odločil pravilno in peljal po omenjeni poti. iGo in Garmin sta komaj pri Brnu "skapirala", da bi znala bit to boljša pot, čeprav je iGo vztrajno zavijal iz avtoceste na regionalno, ker bi naj bilo na tem odseku delo na cesti. Sygic, ki prav tako sprejema podatke o prometu (zakupljen traffic za celotno EU) ni našel nič takšnega. Prav tako je pravilno prepoznal vse AC radarje, kakor tudi vse radarje v vaseh (Polaki jih imajo ogroooooomnooooo). Na koncu sem popolnoma zaupal Sygicu medtem ko sem samo gledal kake neumnosti počneta iGo in Garmin.
Nazaj podobna zgodba, le da ga je Garmin še bolj biksal. Na vsak način je hotel na Lublin in Kielce, kar bi pomenilo približno 600km vožnje po regionalni cesti, ki preibližno na pol poti postane glavna cesta za tovornjake iz Ukrajine. To bi bil strel v koleno. iGo bi spet rad šel na Bratislavo, Sygic pa po "pravilni" poti.
Kljub temu, da se je iGo izkazal za perfektnega na poti v Hannover in se izjemno izkaže tudi po Sloveniji, ga je na tej poti Sygic preprosto stresel iz hlač. Po dolgem in počez. Če bi poslušal iGo ali Garmina, bi to na celotni poti zneslo cele 4 ure izgube časa...