Navadn radatorski ventil

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Spajky pravi:
Citat:
Uporabnik jurga pravi:..verjetno veste zakaj so na teh ventilih številke od 1-7 in črka N
pozdrav.gif
ajnc, cvaj, draj .... zjeeben ... N-eznam
evil.gif

če jih imaš ti povem
grin1.gif

pozdrav.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik jendomen pravi:
Lp
Jaz sem konkretno mislil na tolčenje oziroma piskanje termostatskih ventilov. To da hidravlično uravnoteženje reši vse te probleme , pa zagovarjajo edino monterji, seveda da imajo delo.

če bi bil v tem fohu bi spremenil mnenje -to je danes obvezno v vseh blokih in velikih objektih- res pa je da ti nimašaj dosti pojma zakaj se sploh gre -tako da ne debatiraj da imajo zato samo monterji delo-nam je vseeno če damo na dvižne vode navadne ventile ali regulacijske. Dandanes se na ogrevanju dela vse avtomatsko prej pa se je večina delalo ročno.

pozdrav.gif

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
Citat:
Uporabnik jurga pravi: ...če jih imaš ti povem
grin1.gif
Blok sicer ... mam samo enega
srce-1.gif

Max pretok 180L/h (max neto 150 - 1/3 samo glede na ostale ... max.300€ letno ... sem moral povečat porabo, da me ne usekajo obračun po kvadraturi (oni blesavi amandma na zakon o delitvi stroškov po porabi), ker sem lani bil na meji (pod 1MW na kalorimetru za celo kurilno sezono, 22°C v dnevni) ...
rolleyes-1.gif
...

Ps.: .. kaj pa je oni N
sprasujem se.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Spajky pravi:
Citat:
Uporabnik jurga pravi: ...če jih imaš ti povem
grin1.gif
Blok sicer ... mam samo enega
srce-1.gif

Max pretok 180L/h (max neto 150 - 1/3 samo glede na ostale ... max.300€ letno ... sem moral povečat porabo, da me ne usekajo obračun po kvadraturi (oni blesavi amandma na zakon o delitvi stroškov po porabi), ker sem lani bil na meji (pod 1MW na kalorimetru za celo kurilno sezono, 22°C v dnevni) ...
rolleyes-1.gif
...

Ps.: .. kaj pa je oni N
sprasujem se.gif

N je pretok skozi ventil maxsimalni

pozdrav.gif

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.807
2.607
113
Mat, sem vas namerno Vse pustil, da se "spucate".
Problem je rešila MOJA gospa. Poklicala je vzdrževalce ogrevalnega sistema - toplarno - rekla, da so sigurno krive cevi. In so jo potem le poslušali - prvo in zadnja v zadnjih 5 letih - in šli pogledat ter odkrili, da je bila zamenjana cev za dovod-odvod vode. Voda je v eni veji pritekala/odtekala po napačni strani. S tem turdi skozi ventil, ki so ropotali. Napako so naredili sami,ko so menjali obtočno(?) črpalko. Zahvaljajoče njej 132 ljudi mirno spi že 6 dan.
smile-1.gif

Sem pa veliko o centralni zvedel s temi vašimi objavami. Vseeno hvala.
Nov problem. račun je 450€, terba ga spravit na njih,kot šlampaste vzdrževalce/izvajalce.

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
Citat:
Uporabnik brane_new pravi:... račun je 450€, terba ga spravit na njih.
Spet bo šlo nekaj živcev in časa, ma IMHO treba probat, če rata, ker tako mala cifra pa spet ni, da bi bila zanemarljiva
redface-1.gif
...

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik brane_new pravi:
Mat, sem vas namerno Vse pustil, da se "spucate".
Problem je rešila MOJA gospa. Poklicala je vzdrževalce ogrevalnega sistema - toplarno - rekla, da so sigurno krive cevi. In so jo potem le poslušali - prvo in zadnja v zadnjih 5 letih - in šli pogledat ter odkrili, da je bila zamenjana cev za dovod-odvod vode. Voda je v eni veji pritekala/odtekala po napačni strani. S tem turdi skozi ventil, ki so ropotali. Napako so naredili sami,ko so menjali obtočno(?) črpalko. Zahvaljajoče njej 132 ljudi mirno spi že 6 dan.
smile-1.gif

Sem pa veliko o centralni zvedel s temi vašimi objavami. Vseeno hvala.
Nov problem. račun je 450€, terba ga spravit na njih,kot šlampaste vzdrževalce/izvajalce.

no glavno da si rešil je pa res da smo to popravljali na daljavo -kot mehanik avto ,če ni to je to,če ni ono je ono ... dokler stvari ne vidiš samo ugibaš

pozdrav.gif