Navaden loto .... mio eur

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik matt pravi:
Kaj bi z denarjem, če bi zadeli?
bonk.gif

Sej to je veliko denarja, ni pa to dosmrten denar (če ga ne naložiš dalje).

Miljonček zapravit enemu recimo ki nima hiše, je lahkotica. Ena solidna nova hiška
v širšem centru LJ je hitro 500k (+++), da malo razmetavaš pri opremi, razne plazme in ostalo
visoko-tehnikovje, bebmomater en soliden avto z stroški za 5 let, pa si potoršil dobitek.

Sam bi si kupil kolo, da nebi rabo več peš hodit tak daleč na avtobus v službo.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Ma jaz tudi ne igram iger na srečo! Pomoje mam več možnosti, da me vlak povozi kot pa, da bi zadel teh 1mio €!!
smile-1.gif

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
835
15
18
Če hočeš zadeti na lotu, je podobno, kot bi hotel, da sredi belega dne vate trešči strela.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Sanjala svinja kukurus....teh bivših 500 SIT raje igrajte na športnih stavah..200x bolj verjetno da boste kaj zadelei, pa tudi če date 15 tekem gor...

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
sej mislim da ne rabiš spremljat ... greš do stavnega okenca pa ti tud oni lahko pogledajo ... vsaj mislim da ti ... nikoli nisem igral
smile-1.gif

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
En milijon pa res ni problem porabit ... na sliki ena izmed cenejših hiš v Luciji :)
89304-zhisa.jpg

Priponke

• 89304-zhisa.jpg
    89304-zhisa.jpg
    51,5 KB · Ogledi: 186

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Ksz

Verjetnost, da zadaneš, je daleč manjša od 1:1000000 (kar je točka, pri kateri bi se "splačalo" igrati, če bi srečka stala 1€ in takrat bi na (neskončno) dolgi rok bil na nuli. Ker je verjetnost še veliko manjša, je brake-even točka daleč pod enim centom - vplačilo loto srečke kot takšne je torej VREDNO daleč manj kot 1 cent, vemo pa, koliko v resnici stane (no, jaz ne vem, nekateri pa veste
smile-1.gif
)

Nikoli ne bom igral lota, ker tudi če bi zadel, bi se sam sebi zdel velik bedak, ker sem igral loto. Nič manjši bedak od nekoga, ki redno hodi v igralnice in igra proti hiši - frajer, ki pričakuje, da bo zaslužil pod pogoji, ki mu garantirajo dolgoročno izgubo.

Nazadnje urejeno:

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Probat ni greh, sicer so pa tudi dobitki za štrico, petico, itd...

Drugače pa ni loto nekaj, na katerega dobitke bi se dalo 100% računati, pač odvisno od sreče, usode, karme, whatever.... ni treba zdaj iz enega lota narediti celo psihološko analizo ljudi, ki to igrajo... Sploh takih, ki vplačajo listek ali dva na leto, če so veliki zneski za sedmico.

Zate je zadetek na lotu nekaj bedastega in bi se počutil kot bedak, za druge pa je to polepšan dan. Ljudje smo si različni
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Nisem analiziral nikogaršnjega psihološkega pofila, napisal sem, da bi se osebno počutil butasto, če bi igral loto, če bi zadel, bi se sam sebi zdel pač butec z denarjem. Nič več, nič manj.
grin1.gif

Nikakor ni bedak tisti, ki loto igra iz zabave, kvečjemu tisti, ki kaj od tega pričakuje. Če koga loto toliko zabava, da se mu zaradi tega ni treba v gostilni napiti, je loto listek dobra investicija. Pri meni pač ni tako, ker me kupovanje (ali tudi morebitno "služenje" z-) več kot 1000x predrage stvari niti malo ne zabava.

"Karma", hm, če se nahaja v lotu, se nahaja tudi v igri: "eni izmed ovc, ki izbirajo naključne številke, izplačamo 10% naivnosti ostalih 500 000 ovc, ostalo poberemo mi.", ker sta v bistvu ena in ista stvar.

Ja, kdor od igranja lota potegne še kakšne emocionalne benefite, "karmo" itd. in ne samo tisto možnost za dobitek (za katero se ve, koliko je vredna), mu je upravičeno tisti listek vreden toliko, kot stane, in morda še več. Nič ni narobe s tem.

Podobne teme