Navade američanov pri zmenkih

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Gledam v ameriški nadaljevankah in filmih (čudne) navade američanov glede zmenkov, pa me zanima če je to tudi dejansko tak pri njih. Skoraj vedno je tak:

- po XY zmenkih se zmenita, da bosta drug drugemu 'ekskluzivna', torej da se ne bosta videvala z drugimi. In to je skoraj tak kot da sta se poročila. Nekak si ne predstavljam tega pri nas (OK, se dogaja, ampak to oba skrivata na veliko
grin1.gif
).

- 'ljubim te' je tak pomembna beseda, da se pari razidejo če drugi ne reče tega nazaj.

- zaroka traja skoraj vedno 1 leto, datum poroke pa povesta takoj po zaroki.

- tasta in taščo spoznajo šele na poroki (ta mi še najbolj smrdi)

Potem pa pravijo kak smo evropejci čudni
bonk.gif

Ma kdo sorodnike tam? Je živel tam in ima kake info?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zanima me zato, ker je v skoraj vseh filmih in nadaljevankah enako, tak da po moje nekaj more bit na tem in ni samo holivudska finta.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Sodeč po filmih tudi vedno nekaj pride vmes, da se nikoli ne dajo dol. Pa babe skrivajo joške pred ljubimci.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
V akcijskih filmih je to veliko bolj enostavno.
grin1.gif

Mogoče se enkrat med filmom dasta dol, na koncu eden drugega pospremi z rešilcem v bolnico in živita srečno do konca svojih dni...
cheer.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

- po XY zmenkih se zmenita, da bosta drug drugemu 'ekskluzivna', torej da se ne bosta videvala z drugimi. In to je skoraj tak kot da sta se poročila. Nekak si ne predstavljam tega pri nas (OK, se dogaja, ampak to oba skrivata na veliko
grin1.gif
).

Kaj je tu sploh čudnega?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Da oba vesta, da ima drugi še ostale ljubimce, velikokrat še celo vesta kateri so to.

A boš rekel, da ko si spoznal babo ti je rekla: ''dol se dajem še s dvema''?

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Ne razumem te, kaj bi rad povedal. A ni bistvo monogamne zveze, da sta zmenjena, da sta si ekskluzivna? Kršitev tega pravila je varanje, kar je kar pogosto. Pri Američanih, nemcih, Slovencih, verjetno so pravila povsod enaka.

Trdiš, da si prepričan, da Američani furajo odprte zveze, ali kaj je tvoja poanta?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Si sploh bral kaj sem vprašal v prvem postu?

Moja poanta je, da se (vsaj v filmih in nadaljevankah) dva spoznata, gresta na zmenke, sexata itd. ampak šele čez nekaj časa se odločita, da bosta videvala samo drug drugega (kao naslednja stopnja v razmerju).

Jaz bi babi focn stisnil če bi mi po 10-tem zmenku rekla, da če sem pripravljen za naslednji korak v razmeru, bo ostalima dvema jebaæema rekla, da je gotovo.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Heh...
Jaz sem bil kak teden nazaj na road tripu tam. En dan smo jedli kosilo in sem prvič doživel, da so me prijeli za roke in potem je mož zečel: Thank you god, for bring us Jaka and....

Hec... zaročenke pa nimam tam
smile-1.gif

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
Če te že tako zanima, kako to laufa v ameriki, potem raje poišči kakšen dokumentarc na to temo, ne pa da sklepaš na podlagi holivudske produkcije.

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Nisem nikoli živel tam, ampak glede na ves holivud ta scena z "babe, I think it's time for us to get steady' resnična. Je nekoliko srednješolska, ampak vseeno. V bistvu pa po mojem razumevanju ne pomeni ekskluzivnosti partnerja ampak samo eno štengo več, češ da zdaj pa oba mislita resno z zvezo
smile-1.gif

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
Seveda bi tudi jaz vprašal.

Ko pa že vlečeš neke paralele z realnim svetom. Življenje povprečnega folka ni toliko zanimivo, da bi ga holivud želel pretirano posnemati. So pa verjetno tudi ljudje, ki živijo podobno temu kar nam prikazujejo v filmih, mogoče pa tako živijo tudi zaradi filmov.
rolleyes-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Tisto kar ti prodaja holywood je življenje v NY in večjih mestih. Potem imaš predmestja, ki so ali geto, da se ne upaš niti mimo peljat, ali pa povprečna predmestja in ograjene sterilne vasi, v katere niti ne smeš. Te vidiš v filmih, ki hočejo prikazat "srednji sloj". Kar je fail. Potem je pa še ena kategorija, ki šteje največ prebivalcev in to so hillbillyji, ki živijo v trailer parkih ali barakah. V najboljšem primeru izgleda podobno kot pri nas kakšen avtokamp, kjer so mobilne hiške, sicer pa bolj kot Ambrus. Samo da so veliko večje. In ta folk ima s predstavami iz prvega posta skupno približno toliko da ima dve roki, dve nogi in (kosmato) glavo.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:

Moja poanta je, da se (vsaj v filmih in nadaljevankah) dva spoznata, gresta na zmenke, sexata itd. ampak šele čez nekaj časa se odločita, da bosta videvala samo drug drugega (kao naslednja stopnja v razmerju).

Jaz bi babi focn stisnil če bi mi po 10-tem zmenku rekla, da če sem pripravljen za naslednji korak v razmeru, bo ostalima dvema jebaæema rekla, da je gotovo.

Ja ti, ki živiš v Mariboru, ki ima prebivalcev kot ena ulica New Yorka.

Nam, ki živimo v za svetovna merila malih mestih, je nepredstavljivo, kako je, če si cel lajf recimo v NY. Težko pričakuješ, da ti bo tam baba rekla že na tretjem zmenku, da te ljubi in da hoče bit s tabo, če pa ima na razpolago istočasno še ohoho kandidatov.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Bi rekel, da gre prej za neke druge predstave o intimnosti spolnega odnosa kot to, da je tam na voljo več kandidatov. Mogoče sem sicer samo jaz čuden, ampak sam se z drugo spravim skupaj šele takrat, ko pri prvi škripa in nikamor ne vodi.

Je pa zanimiva ideja o večji 'ponudbi', to pa res.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Chief_Wiggum pravi:
Ko pa že vlečeš neke paralele z realnim svetom. Življenje povprečnega folka ni toliko zanimivo, da bi ga holivud želel pretirano posnemati. So pa verjetno tudi ljudje, ki živijo podobno temu kar nam prikazujejo v filmih, mogoče pa tako živijo tudi zaradi filmov.
rolleyes-1.gif

Tudi filmski svet mora ideje jemat od nekod in seveda ne bom verjel nečemu, kar vidim v treh filmih in služi samo kot pomoč za zanimivo zgodbo. Ampak takšen opis razmerja, kot sem ga podal zgoraj, je v skorajda vsakem filmu ali nadaljevanki, ki govori o razmerju. Zato sem se vprašal če je mogoče pri njih res tako.

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
Citat:
Citat:
Uporabnik Chief_Wiggum pravi:
rolleyes-1.gif

Tudi filmski svet mora ideje jemat od nekod in seveda ne bom verjel nečemu, kar vidim v treh filmih in služi samo kot pomoč za zanimivo zgodbo. Ampak takšen opis razmerja, kot sem ga podal zgoraj, je v skorajda vsakem filmu ali nadaljevanki, ki govori o razmerju. Zato sem se vprašal če je mogoče pri njih res tako.

Saj ti je jello odgovoril od kje črpa holivud - iz življenja ljudi ki živijo v velikih hype mestih ala NY, LA, Miami...

Sicer pa se ne strinjam z jello, ko pravi, da je večina američanov trailer trash hillbilly-jev. Pomoje največ američanov živi v precej povprečnih in dolgočasnih mestih.

Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Nam, ki živimo v za svetovna merila malih mestih, je nepredstavljivo, kako je, če si cel lajf recimo v NY.

Seveda mi je nepredstavljivo. Nekateri ljudje verjetno res cel lajf preživijo sredi betona in asfalta, največ narave pa doživijo ali na plažah ali pa v parkih, mestnih parkih namreč in če potem že kdaj obiščejo kakšen Yellowstone dobijo občutek, da so se znašli v dokumentarcu National geographic-a.
grin1.gif