nategi v gostinstvu

Citat:
Uporabnik x5x pravi:
Nas so "nategnili" v Bratislavi. Plačali z €. Najbolj na k mi je pa šlo ker je bil cenik v € in SK pa je ženska neki mutila z menjavo.. Lokal je bil pa Spartak če se ne motim in je imel nekega hrošča za logotipo...

Pa qrbe sprejemajo samo evro -> navzgor. Centov ne hebejo. Vrnejo pa v njihovi valuti, da moraš ja vse zabit preden greš. Čeprav Bratislava se mi je dopadla.

btw: da ne bo kdo v Prago hodil čez novo leto, ker je zeh. Pri njih je za božič žur (so they say)

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
ksz...

V Kočevju z družbo občasno obiskujemo pizzerijo. Pretekli vikend so nam
dodatno računali še eno pizzo. Mi ne bi bilo čudno, če se to ne bi zgodilo
natanko tretjič v enem letu. Vedno ena dodatna pizza.

Kar je najbolj žalostno... niso edini. Odkar plačujemo na način, da vsak
sešteje svoje in da na mizo točen znesek včasih ugotovimo, da je na
mizi premalo denarja za plačilo računa. Tako vedno pridemo do napake. Dokler
smo plačevali na približno, raje malo več kot manj, je vedno ostalo nekaj
drobiža za natakarja... in še vse tisto, kar so nam dodatno računali.
jezen.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Jaz sem za novo leto bil pa razen nekaj nategov niti ni bilo slabo. Pogled na Senovažne namesti (meni se zdi da se tako reče, en kup cerkev na velikem trgu) zvečer je neprecenljiv
cheer.gif
Je pa baje Praga najlepša spomladi.

Pač tisti ki greste, v tej temi je v bistvu vse na čem te lahko nategnejo tak da če se pazi na to je zelo malo možnosti da te na čem drugem, pač pšemeki tudi niso neumni čeprav so pšemeki.Aja, pa taxije ki kar ustavijo na ulici je treba pustiti na miru, majo zelo visoke tarife in kakor si jih izmislijo, so dostikrat "na črno" tudi. Najbolje onilne rezervirat pri kaki večji taxi službi oz. jih poklicat.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.286
812
113
se spomnim v Pragi menjalnice na ulci na glavnem trgu oz. tam kjer je una palača. dejansko je bila razlika v menjalnem razmerju dveh menjalnicah v oddaljenosti 50m 20%. to pr nas ne vidiš sploh.

lp

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
40
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
se spomnim v Pragi menjalnice na ulci na glavnem trgu oz. tam kjer je una palača. dejansko je bila razlika v menjalnem razmerju dveh menjalnicah v oddaljenosti 50m 20%. to pr nas ne vidiš sploh.

lp

Tam mas vse mozne menjalne tecaje, nekje dobis 23 kron za euro, 100m naprej pa 17
bonk.gif

Se je pa ena menjalniska pizdarija zgodila fotrovemu kolegu, ko so mu za 500 eur namesto 12.000 kron, podturili 12.000 madzarskih forintov. Pokvarjeni do amena teli Cehi.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Vedel sem, da so čehi ološ od ljudi (izkušnje iz jadrana) ampak to kar pa tukaj berem me je pa presenetlo, da je taka ciganija. In takšen narod je v EU...
crazy1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
767
113
S picami je pa kot kaže kar pogosto. Kolkokrat sem kaj preveč plačal sicer ne vem, sem pa enkrat opazil eno pico preveč na računu, pa sem za dve manj denarja naštimal in rekel: že v redu, zadrži drobiž... Me je model malo čudno gledal, pa sem mu dejal, če je že on lahko poskusil, sem pa še jaz...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Vedel sem, da so čehi ološ od ljudi (izkušnje iz jadrana) ampak to kar pa tukaj berem me je pa presenetlo, da je taka ciganija. In takšen narod je v EU...
crazy1.gif

Uh so res cigani, oni 3 krat pečeni pa so še večji, na vsakem vogalu je kaka skupina, so verjetno čehi kar od njih pobrali kake fore. Pri denarju moraš res biti zelo pozoren ker te tako nategnejo da brezveze.

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik Axi pravi:
... Prav tako tudi z Romunijo ...
hysterical-1.gif

Ne me basat. S tistimi nulami (pred menjavo tečajev) so nas zjebali za 3000 mark in ko nismo hotl plačat, je tip s tapravo pištolo mahal po mizi. Ko smo poklicali policijo, sta prišla not dva modela in se z lastnikom rokovala in "izljubila", tko, da smo lepo plačal tistih 3000 in nekaj sto mark (400 mark nam je dal popusta
bonk.gif
)

(več ne povem, pa če me ubijete
grin1.gif
)