nategi v gostinstvu

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
najprej kaj se mi je zgodilo čez vikend v pragi: se usedemo s kolegi v pivnico in poleg vrčka piva si zaželimo še klobasic. naročimo natakarci, čez nekaj časa prinese en tip klobasice (zraven je bilo še nekaj šunke) , pojemo , vse lepo in prav. nakar se pojavi spet prva natakarca in se začne opravičevati, da je tip prinesel nekaj drugega kot smo naročili. pogledam na cenik, cena je bila skoraj enkrat višja kot smo naročili. ko mi prinese račun mi dvigne kapo. zatežim nazaj da bom plačal kar sem naročil. seveda začne pizdit ma se ne dam. ..

zraven sem videl da je skupini angležev tip medtem tut prinesel enako postrežbo kot nam. očitno je šlo za enak "postopek" kot pri nas. skratka kot bi rekli naši nekdanji bratje: "ako prođe prođe"

zdej pa me zanima ali imate tut vi kakšne podobne zgodbe. ..pa iz obeh strani.

B81

22. jul 2007
37.094
10.585
113
Meni se zdi, da te lahko zdaj, ko so euri, nategnejo parkrat na noč. Recimo skupina 5, 6 ljudi, daš za rundo 20-25 eur (recimo), pa ti spusti kovance v roko, saj ne veš, če je dal točno ali ne. Sploh pa vinjenim....

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Citat:
Uporabnik Dante pravi:
najprej kaj se mi je zgodilo čez vikend v pragi: se usedemo s kolegi v pivnico in poleg vrčka piva si zaželimo še klobasic. naročimo natakarci, čez nekaj časa prinese en tip klobasice (zraven je bilo še nekaj šunke) , pojemo , vse lepo in prav. nakar se pojavi spet prva natakarca in se začne opravičevati, da je tip prinesel nekaj drugega kot smo naročili. pogledam na cenik, cena je bila skoraj enkrat višja kot smo naročili. ko mi prinese račun mi dvigne kapo. zatežim nazaj da bom plačal kar sem naročil. seveda začne pizdit ma se ne dam. ..

zraven sem videl da je skupini angležev tip medtem tut prinesel enako postrežbo kot nam. očitno je šlo za enak "postopek" kot pri nas. skratka kot bi rekli naši nekdanji bratje: "ako prođe prođe"

Praga je en vlki smeh, nategnejo te na vsakem koraku
grin1.gif

Pa kot pravi Denis: tudi pri vračanju drobiža so prasice, v tej diskoteki sem se menda pri skoraj vsaki rundi s kelnarom skregal ker mi je po 20-30 kron na rundo premalo nazaj dajal. Pa tudi ko smo v eno restavracijo na koslilo šli. Pač v centru vejo da so decebra skoraj sami turisti in se jih veliko da nategnit.

Nazadnje urejeno:

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
Ja so se odločil da bodo bogate zahodnjake, ki so polni samega sebe mal obral.:)

glede tega eurota pa če bi blo pomojem bi morale vse članice EU sprejeti euro oz. kdor ne izpolnjuje kriterijev ne bi smel postat član EU. npr. 1.1.09 bo Slovaška sprejela euro, Češka bo imela še krone skratka čista zmešnjava.
ker to je res klinc, da imaš proste meje valuto ima pa vsak drugo.

Ja dobro da v Karlove lazny nisem šel, ker se mi ni dalo stati v vrsti. sva šla pa s kolegom v irish pub zraven.
pa tut ni blo pocen.
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik Dante pravi:

Sam se ukvarjam z gostinstvom. Ej pa nikoli mi ni padlo kaj takega na pamet. Dobri so.
aplauz.gif

Si plačal?

lp

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Ma saj noter je karlove lazny tak bolj, oprema ima kar nekaj let že za sabo, torej nič kaj moderna, je pa veliko vse skupaj. Pa za vse štoke en WC, veš kako je blo za novo leto
bonk.gif

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
40
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Nardim pizdarijo 100% da je kej tazga
evil.gif

Seveda ja, potem pa pridejo ubrisani varnostniki, za katere so se opice pri nas ministranti. Pred dvemi tedni smo bli v Pragi, je kolega hotel placat z eurocardom pa mu kartica ni delala. Seveda so tam prec mislili, da jih hocmo mi nategnit in so se ze varnosniti nabral pa dal vedet da majo revolverje za pasom
bonk.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
That's why it good also to carry some cash :p

Sicer pa, je bil moj stavek misljen bolj za slovenijo, v tujini se je jeba zbunit ce nepoznas njihovega jezika.

majana

Pripravnik
25. maj 2008
162
0
16
Citat:
Uporabnik zetko pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Nardim pizdarijo 100% da je kej tazga
evil.gif

Seveda ja, potem pa pridejo ubrisani varnostniki, za katere so se opice pri nas ministranti. Pred dvemi tedni smo bli v Pragi, je kolega hotel placat z eurocardom pa mu kartica ni delala. Seveda so tam prec mislili, da jih hocmo mi nategnit in so se ze varnosniti nabral pa dal vedet da majo revolverje za pasom
bonk.gif
ce majo res kaj (imitacijo) poklices policaje pa cao

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Citat:
Uporabnik majana pravi:

ce majo res kaj (imitacijo) poklices policaje pa cao

Jao jao
bonk.gif

Seveda so Copsi lokalci ki so najvrjetneje tudi njihove stranke, pa maš kot turist še večje sranje kot si mel
evil.gif

Tko da
priden.gif

Nazadnje urejeno:

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.286
812
113
tud jst sm mel v pragi problem. v enem pajzlu so mi računal pogrinjek pa še posebej service kar za šest ljudi naneslo 12€. itak da nisem plaču niti pogrinka niti servisa. neki so težil, ampak vstaneš pa greš. se mi je kr mal zamerla ta praga takrat.

lp

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
nisem plačal, ker mi je bilo že tisto opravičilo sumljivo in sem videl Angleže, ki so dobili enako.

V Pragi se je potrebno izogibati (ripanju denarnic da ne bo pomote) na relaciji od sinagoge (staro mesto) preko karlovega mostu do hradčanov. čeprav se mi zdi da tam ko se cesta začne vzpenjati na hradčane imajo že bolj normalne cene. najbolj moti to da nimajo kakšne ulice, kjer bi bili samo lokali za kruzanje kot imajo Berlin, Barcelona...tko imaš pa pomešane high-class restavracije pa pube med sabo.
sicer so pa kul, sploh če govoriš slovensko. najbolj kul se mi je zdel en Red House country&blues pub (blizu veleblagovnice Kotva na robu starega mesta), kjer nama je natakar v šali ponujal Laško.

To da imajo pijanih in glasnih Angležev iz nizkocenovnikov polno kapo jih pa razumem.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
356
83
Kras
www.mtl.si
Podobno pri meni. Najprej so me v eni gostilni za večerjo nategnili za par EUR (pogruntal šele v hotelu in si rekel, pa OK...).
Potem pa naslednji dan na kosilu: naročim pizo s posebnega dnevnega menija in potem mi računajo isto pizo po normalni ceni. Sem se na večerji naučil, da prej preverim račun, preden začnem s plačilom. Opozorim natakarico na napako in mi začne nekaj pizdakat. A največja fora je bila, da sem ji na jedilniku POKAZAL pizo s posebne dnevne ponudbe. Takrat se mi je pa utrgalo. Seveda noben [censored] ni znal angleško, ampak po pol ure pizdenja so mi upoštevali pritožbo (verjetno je pametnejši odnehal
grin1.gif
. Jebiga, dam komu tako, ampak, da me bodo pa na suho nategnili, naj se pa hebejo.

Od takrat naprej na Češkem ob naročilu JASNO pokažem kaj hočem in pred plačilom temeljito preverim račun. Pa še nasvet glede nalepke za cestnino: nikoli ne plačuj v tistih hiškah z EUR-i, ker te tako nategnejo pri tečaju, da je joj. Vedno z njihovo lokalno valuto.

Nazadnje urejeno:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.790
5.940
113
Skoraj ne morem verjet da so Pšemeki taki lopovi. Samo so pa res butasti. Če turista enkrat nategneš, se ta isti turist nikoli več ne vrne na isto mesto. Pa še ponavadi ko se vrne naredi slabo reklamo pred vsemi kolegi. Kaj se ne zavedajo tega.

Letos sem bil na dopustu v Egiptu, in čeprav so tam samo pritegnjeni musliji, me začuda noben ni okrog prenašal pri denarju. Ok trgovci so prave face, itak vejo koliko je realna cena, in ti na začetku postavijo dvakrat višjo, potem pa itak shandlaš. Ampak če se na koncu zmenita za 29 funtov, je to 29 in ne 30 ali 40.
Recimo presenetil me je taksist. Na začetku mu itak poveš kam bi rad šel on on pove duplo ceno 40 funtov. Jaz rečem ne ker vem da je 20 relana cena. Potem on 30 in jaz rečem, ne 20. In se zmenima za 20. Pa me tip pripelje na cilj, jaz pa imam v žepu najmanj 100-taka. Tip vzame, začne iskat drobiž, pa brska po predalu in išče, išče, išče. Evo, sem si mislil, pa me bo nategno in mi na koncu spipal 100 funtov. In ni... dal mi je 100 nazaj, mi je pokazal trgovinico, kam naj grem zamenjat, potem sem se vstal, šel zamenjat in mu nazaj prinesel 20. Vzel jih je in rekel, goodby. Evo čisto fer. Pa je to bilo 3000km na jugu in ne v Pragi.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
ksz...

Tudi sam imam podobne izkušnje s Prago, zato se je tudi izogibam. Imam pa neprimerno boljše izkušnje npr. s Slovaki oz. Bratislavo, kjer nas res niso nategnili in so računali vedno pošteno. Prav tako tudi z Romunijo in Moldavijo. Nobenih nategov, povsod dobiš račun na katerem je računano to, kar si dejansko naročil
zmaga.gif

V glavnem nikakor mi ni jasno, da so Čehi največji nateguni od vseh teh narodov
crazy1.gif

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.663
9
38
Ljubljana- okolica
Hm... pa glih v Prago se odpravljamo pred božičem.
Nas so "nategnili" v Bratislavi. Plačali z €. Najbolj na k mi je pa šlo ker je bil cenik v € in SK pa je ženska neki mutila z menjavo.. Lokal je bil pa Spartak če se ne motim in je imel nekega hrošča za logotipo...

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Za Prago moraš vedet v kater lokal iti jest oz. pit..., vprašaš kakega domačina, v mojem primeru "sodelavca" in še nikoli me niso nategnili.

Me pa je hotela prnest okol v menjalnici na ulici. Kar en zemljevid mi je hotela poturit, ki je bil, "kao" zastonj, potem sva se malo kregala in ga je nazaj vzela. Če bi ga vzel, bi dobil enih 20% manj denarja, kot na banki.
Tako, da od takrat krone kupujem samo še na bankah.