Nategatorji !!!!

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Iščem lepo Vectro kar. od l.05 JTD-ja pa kolega trdi da to NI l.05
sprasujem se.gif
Pravi da je l.04`
Trdi da te komande od radia niso vgrajeval v l.05 pa števci so malenkost drugačni. Ve kdo?

5.jpg

Nazadnje urejeno:

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.984
353
83
tam ko se terc po tori rola
No, tisti prekupčevalci ti lahko ornk dvignejo pritisk.... Leto 2000, prodam tri leta star motor s 43 Tkm na števcu, servisi overjeni. In 2006 ga na avtonetu zasledim z magičnimi 30Tkm... In -ne, ni bilo dvoma, da je moj. Lastnoročno sem poslikal rezervoar in blatnike, dodatna oprema ročno narejena v delavnici... To me je pa ujezilo. Nekdo bo pa kupil motor v dobri veri, da je vse v redu, potem pa slaba volja in pljuvanje po firmi, ko tako hitro kaj crkne. Vsa vozila bi morala imeti vgrajen GPS, ki avtomatsko beleži kilometražo na nekem neodvisnem strežniku.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Prijazno opozorilo morebitnim bodočim (ali trenutnim) strankam Avtocentra Šerbinek v MB, če pride do naslednjega scenarija:
1. prodajaš avto in pokličejo te od Šerbineka ter ti ponudijo gotovinski odkup za običajno solidno ceno,
2. po ogledu avta se navadno odločijo za odkup in pričnejo z urejanjem dokumentacije - prenosa lastništva,
3. za plačilo obrazložijo, da bodo kupnino nakazali v roku 8 delovnih dni, ker so pač firma in ... in tu se zalomi, saj do izplačila ne pride!

Osebno poznam dva primera, iz druge roke pa še enega, kjer je prišlo do tega scenarija. Na denar se je kljub klicem, osebnim obiskom in pogovorom s prodajalci Avtocentra Šerbinek čaka, tudi če je bil avto v tem času že prodan.

Za prvi primer vem, da se je na denar čakalo dobra 2 meseca, za drugi primer se je po vmesnem nakazilu delčka kupnine zadeva premaknila šele po izvržbi (zopet par mesecev po prodaji), tretji bivši lastnik pa je v strahu za svoj denar iz prodajalne namesto preostanka kupnine odpeljal nek čisto tretji avto.

Kot kaže gre za ustaljeno prakso kako brez denarja na račun fizičnih oseb-prodajalcev napolniti prodajni salon z avtomobili, ki niso tvoji, zato pazljivo pri tovrstnih ponudbah in avto iz rok samo, ko bo denar v roki ali na računu.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Kolk poseben moraš biti, da narediš prepis in pristaneš, da ti plačajo z odlokom....:Lol:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.556
1.084
113
Titograd
To je pa res noro, jaz tebi avto, ti meni denar....... kaj mama tu za bluzit? Da mi pridejo na tako idejo, jih steram v tri krasne.....

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Ja sej mislim, da je celo na kupoprodajni možno vpisat, rok plačila, ki je lahko na današnji dan, lahko pa tudi čez en mesec. Če prodajam prijatelju mi ni problema prepisat avto in na pogodbi napisat, da se plača kupnina čez mesec, dva, malo drugače je s takšnimi in drugačnimi dilerji. Zgornji primer pa inšpekcija, policija, vsa sredstva, barabe balkansko slovenske.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.556
1.084
113
Titograd
Svinje so prave, firma je velika, zastopstvo imajo za ford, honda, mazda, land rover, jaguar in še kaj, tehnične preglede, skratka največji avto diler v mb, pa tak klošarijo da ti gre na bruhanje. Jaz se jih že na splošno izogibam, sam na srečo z njimi nisem imel opravka, ampak kako so očetu na mazdi odpravljali rjo in kak avto je moja boljša polovica dobila 3 krat od njih ( po barvanju)..... zračnega filtra jim ne dam za zamenjati
bonk.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Kolk poseben moraš biti, da narediš prepis in pristaneš, da ti plačajo z odlokom....:Lol:

b2b se plačuje nekajkratnike vrednosti avtomobilov z odlogom, ni treba biti kaj preveč poseben za tak posel...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ne mešaj zraven pravne osebe. Tam imaš pogodbo, klavzule in nenazadnje lahko tudi menico.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Ne mešaj zraven pravne osebe. Tam imaš pogodbo, klavzule in nenazadnje lahko tudi menico.

In po tvoje pri b2c nimaš pogodbe...?

Situacija je popolnoma enaka. Pogodba in v primeru njenega neupoštevanja izvršba.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Sem opravil kar nekaj b2c poslov, kjer sem bil customer in sem dobil plačano z zamikom. Pogodba, moj trr in plačilo. Nobenih problemov.

Zakaj bi po tvoje moral človek 'biti poseben', da se gre kaj takega?

Pa ne se spet blamirati z ad hominem enovrstičnicami, prosim. Že tako nimaš ravno najboljšega renomeja...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Če si že nadaljeval, po tvoje moj začetek ad hominem ( ne vem, zakaj se je treba afnat z latiniščino...), ti lahko samo četitam za tvoj renome. Očitno ga imaš, ker si opravil že toliko b.p. poslov.

Za nas smrtnike je bolj sprejemljivo, da kupnino dobimo takoj in je posel sklenjen na licu mesta.

Pa še nekaj, tu je predmet debate avtomobil in ne neka življensko pomebna dobrina.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Še enkrat:

Citat:

Ni treba biti nič poseben. Firme poslujejo na ta način že stoletja in laufa. Ne vem zakaj ne bi torej zaupal podjetju z AAA rejtingom, da mi plača moj avto v 8 dneh. Imaš pogodbo in denarni tok na TRR-ju, ki točno dokazuje poplačilo obveznosti. Računovodsko v bistvu veliko bolj higienično kot denar na roke.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Kot sem že prej napisal, teoretik, ki nima realnega stanja z današnjem stanju na trgu. Splošno gledano nisi nič narobe napisal, ravno nasprotno.

Pozabljaš pa, da smo leta 2013, v Sloveniji, nategatorjev je ko listja....sedaj razumeš?
Plačilna disciplina....tega ni. Danes je nekaj "normalnega", da ti podjetje ne plača...kje so časi 30, 60 dni valute. Danes je normalno da si 120 dni čez, ko pa zagroziš z menico je pa jok....
sedaj sem že off, in tudi kar se tega primera tiče, grem na off.
lp!

Podobne teme