Nastrmejši klanec v Sloveniji je?

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Kakorkoli že....moj avto začne cvilt že pri 0,9 % klancu. Pri 3 % klancu grem pa že skor rikverc nazaj. Ljubel zmore v 1. prestavi. Ponosna na svoj avto.
grin1.gif

janez

Zelenc'
22. avg 2007
2
0
1
Mislim, da je eden hujših Zali log - Ravne - Torka.

Približno 5km in 600m višinske.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Danes šel stestiral tale klanec. Zadeva ni tako huda kot zgleda. Samega klanca je točno 250m, dviga pa 32m.

visina.jpg

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik danielt pravi:
Tud cesta na Sv. Goro pri Novi Gorici je kr strma ....

Aja?
confused-1.gif

Meni zgleda skoraj ravna.
grin1.gif

Drugače je zanimiv tudi Podkraj. Pozimi priporočljiv 4x4 pogon in veliko previdnosti.
grims-1.gif

Zelo fajn je pa sedaj cesta na Šmarno goro. Sicer neasfaltirana in polna lukenj (nalivi v zadnjem času), da armaturka izgleda kot božična jelka, ko napadeš prve klance.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Za dol je bolj zabavno. Sva šla z mojo enkrat z golfom dvojko in sem na poti dol rahlo skuril zavore
smile-1.gif

Na dnu, ko moraš itak ustavit pred prednostno cesto, v ogledalu vidim dim za mano. Grem ven, spredaj se kadi izpod diskov in ploščic :D
Potem sva se normalno odpeljala naprej, le malo počasneje sem vozil in bolj na lahko bremzal. Diski in ploščice mislm da so še vedno isti
smile-1.gif

tomislavv

Zelenc'
21. jul 2023
4
2
1
Vem, stara debata. Vseeno bi rad podelil svoje izkušnje iz preteklih let kolesarjenja. Zame osebno je po več 10 vožnjah na Jošta še zmeraj najtežji klanec z najstrmejšim delom prej omenjeni Jošt nad Kranjem. Ostali, ki sem jih prevozil si sledijo približno v tem vrstem redu: Šmarjeta nad Kranjem, Mangartsko sedlo, Krvavec, Vršič (iz Kr. gore), Pavličevo sedlo. Za Jošta sem izmed teh klancev prepričan o najstrmejšem delu in to celo na 2 delih. Če ne verjamete, poskusite! Zobniki 50/34 spedaj, 11/30 zadaj omogočajo vožnjo cika-caka, za direktivo pa bi rabil vsaj 11/32 zadaj.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.517
1.101
113
Vem, stara debata. Vseeno bi rad podelil svoje izkušnje iz preteklih let kolesarjenja. Zame osebno je po več 10 vožnjah na Jošta še zmeraj najtežji klanec z najstrmejšim delom prej omenjeni Jošt nad Kranjem. Ostali, ki sem jih prevozil si sledijo približno v tem vrstem redu: Šmarjeta nad Kranjem, Mangartsko sedlo, Krvavec, Vršič (iz Kr. gore), Pavličevo sedlo. Za Jošta sem izmed teh klancev prepričan o najstrmejšem delu in to celo na 2 delih. Če ne verjamete, poskusite! Zobniki 50/34 spedaj, 11/30 zadaj omogočajo vožnjo cika-caka, za direktivo pa bi rabil vsaj 11/32 zadaj.
Jošt poznam, ga furam... :zmaga: Tik nad vasjo Javornik je meni še težji kot pod vrhom mimo ogledala... Sedaj ko gostilna na vrhu laufa na polno je pa še toliko bolj zoprno zaradi avtomobilov... Za vikend sploh ne hodim...

Pred časom smo debatirali, da je na Kum najtežja. Tega bi rad sfural enkrat, samo ne vem kakšen makedam je proti vrhu, če je OK za cestnega...?

Težavnost je pa seveda odvisna od kombinacije dolžine in naklona... Pa od tega kako sonce tam nabija, če furaš poleti... Tule so nakloni, sicer nekoliko zastarela stran: https://klanci.muha.cc/

Meni je recimo na Krvavec najbolj zoprno v prvih dveh km, naklon in pripeka... Je*i ga, ne gre zmeraj v jutranjih urah...

Sem bil pa v soboto popoldne na Krvavcu, sedaj je asfalt tudi od rampe na Jezercih naprej... Jaz sem šel do plaže pred Hotel, tam se tudi dobro dvigne... So bile pa poroke in sem fasal kolono avtomobilov od rampe naprej... Šank na plaži je pa odprt samo do 17.ih, tako da sem ravno 5 minut pred zaprtjem prišel do svojega pira, ki sem ga sanjal celo pot... Moram pa ponoviti, da vidim kakšna je pot na Kriško, saj je Bam.bi tja zapeljal svojo furo... Da vidim do kam je asfalt...

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.872
113
To so relativno kratki odseki s takšnim naklonom. Na sv. gori še nisi bil?

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.655
-1.370
63
Meni je brutalen klanec tudi iz Dražgoš do Bičkove skale.
Jošt je fajn. Na tistem ovinku z ogledalom se vedno vprašam zakaj mi je tega treba.

• Všeč mi je
Reactions: FuriousG

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.827
2.081
113
Tlakovci na Zvohu na Krvavcu so en boljših preizkusov tehnike, vzdržljivosti in vztrajnosti. Meni so na meji vsega tega in se jih ponavadi ne lotim, kolo teh nekaj metrov raje nesem in se vržem v jezero.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
850
113
strava pravi, da ima cesta na Mengeško kočo na najbolj stmem delu naklon 28%
1689951420567.png

cesta od Krašnje proti Negastrnu 23%
1689951968412.png

cesta na Jošt, takoj nad Javornikom 20%
1689952102038.png