Nastavitev tv kanalov? Usb varianta?

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik 3287
  • Začetni datum

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik sass pravi:
ksz
glede na to, da ima večina novih aparatov Smart TV z LAN priključkom, me čudi, kako to da še niso omogočili urejanja TV programov preko mreže, recimo preko spletne strani

Ne boš verjel, ampak obstajajo celo TVji (letnik 2012) kjer se vrstni red programov sploh ne da prestavljat! Sploh ni te funkcije...
bonk.gif

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Telemach občasno menja oz. daje nove programe v shemo. Kako v takem primeru dodaš te nove programe? Ali je potrebno ponovno skeniranje vseh programov in po tem editiranje ali kako?

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Kako, da ne. Naprej ga odzipaj potem pa zaženi ChannelListPCEditor.exe v mapi "chlpced-0.72-release" Nato klikni file- open in poišči channel_list_LExxxxx_1001.scm Potem pa imaš zavihke AIR, CABEL in SATELITE.

Telemach občasno menja oz. daje nove programe v shemo. Kako v takem primeru dodaš te nove programe? Ali je potrebno ponovno skeniranje vseh programov in po tem editiranje ali kako?

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Ko dodaja nove kanale, je zelo dobro jih na novo poiskati, ker se ne gre samo za dodajanje kanalov, ampak dejansko tudi spremembo frekvenc v ozadju.

Če imaš samodejno posodabljanje, potem ti v večini primerov kanale samo doda na koncu. Problem nastaja, ko ti urediš svoj seznam in ta seznam zakleneš, takart ostajajo stare frekvence v ozadju in ko so spremembe, se tebi lahko potem ti kanali iz seznama kažejo kot, da nimajo signala, so dodirani, itn. skratka dobro je dati na vsake toliko ponovno iskanje kanalov, ko so drastične spremembe.

Lp.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.583
6.667
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Goran_82 pravi:
Citat:
Uporabnik sass pravi:
ksz
glede na to, da ima večina novih aparatov Smart TV z LAN priključkom, me čudi, kako to da še niso omogočili urejanja TV programov preko mreže, recimo preko spletne strani

Ne boš verjel, ampak obstajajo celo TVji (letnik 2012) kjer se vrstni red programov sploh ne da prestavljat! Sploh ni te funkcije...
bonk.gif
Kako prestaviti kanale na Samsung ue 26 eh 4500. Imam kup IT in nekaj SLO. Kako te slovenske spraviti na prva mesta s priloženim daljincem.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.583
6.667
113
pri taščici
Imam Samsung ace2 in omenjeno tv. Sedaj pa tvoj zip nekako na tv spraviti. Vem da tv in gsm povežemo preko wi-fi, ki pa ga sicer v hiši nimam. Se pravi lahko internet sharam tv preko gsm.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.802
129
63
Ta program, ki sem ti ga poslal odzipaj in instaliraj na PC.
Potem preko USB na TV s ključkom preneseš datoteko z TV programi iz TV na PC, jih poljubno urediš in vrneš na TV (če tvoj TV podpira izvoz / uvoz programov).
Jaz imam model 6100 in gre bp.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.802
129
63
Se mi zdi, da sem spregledal, da bi rad prestavil kanale z daljincem. Najbrž si na dopustu
cheer.gif

Poskusi takole:

Press the "SMART" button then click on the "CHANNEL" icon.
A list of channels is displayed.
Highlight the channel you want to change the number of.
Press the "TOOLS" button on remote.
Select "EDIT CHANNEL NUMBER".
Enter the number you want it changed to.
Click "OK"

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.583
6.667
113
pri taščici
Hehe na dopustu ja....
Za te navodila dobiš pivo v iškem če se vidimo. Sicer sem nekajkrat šel na ”smart” vendar res nisem bil pozoren na kanale, ker sem iskal opcijo v običajnih nastavitvah.

Podobne teme