nastavitev smtp strežnik

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Stran sem si postavil Tukaj in pri tem imam tudi mail.
Sedaj pa imam nekaj problemov, nastavil sem strežnik za odhajajočo pošto kakor je bilo v navodilih. Vendar če sem doma mi pošte ne pošlje ker imamo amis in bi moral baje vsakič zamenjat z smtp.amis.net, potem pa grem k punci pa ima tuš mi moral noter popravit smtp.tuš.net. če se pa konetktam z mobitelovo kartico je pa teba spet neki popravlat. Zdej pa, neki je varna povezava neki je ...

uglavnem kako se to na lažji način reši?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Večina ponudnikov ima nastavljeno tako, da če se prijaviš z uporabniškim imenom in geslom, ti dovoli pošiljati pošto od koderkoli. Recimo od amisa, pa vpišeš username/password od amisa.

Varna povezava je pa za to, da ti kdo ne bi snifal pošte, ki jo pošiljaš.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.615
4.572
113
50
Na sončni strani ALP
Podobna težava. Outlook zavrača pošto, če nisem v "svojem" omrežju.

Trenutno se igram s PostCast SMTP serverjem. Je free zadeva in celo deluje. Torej lahko pošiljam pošto iz Amisa ali T-2 omrežja v SiOL, kjer imam služben email. Slabost je, da moram imeti v pisarni skozi en PC s serverjem vključen, ker pošiljam pošto na službeni server, ta pa pošilja pošto naprej na željene naslove.

Na kratko, za SMTP server imam vpisano IP številko računalnika kjer se nahaja ta strežnik. Ni važno v katerem omrežju je, ta zna pošiljat pošto na pravilne naslove brez tečnega spreminjanja SMTP v svojem poštnem programu...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Pazi, če imaš open relay SMTP server, ti ga bodo že čez nekaj dni odkrili spamerji in ti ga bodo tako zabasali z maili, da ti bodo sesuli računalnik. Pa tudi kak kriminalist ti utegne potrkati na vrata

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Stran sem si postavil Tukaj in pri tem imam tudi mail.
Sedaj pa imam nekaj problemov, nastavil sem strežnik za odhajajočo pošto kakor je bilo v navodilih. Vendar če sem doma mi pošte ne pošlje ker imamo amis in bi moral baje vsakič zamenjat z smtp.amis.net, potem pa grem k punci pa ima tuš mi moral noter popravit smtp.tuš.net. če se pa konetktam z mobitelovo kartico je pa teba spet neki popravlat. Zdej pa, neki je varna povezava neki je ...

uglavnem kako se to na lažji način reši?
Pri Amiših so smotani do konca.
Zahtevaj (tehnična podpora), da ti doma nastavijo fiksni IP, nato boš lahko uporabljal katerikoli odhodni (smtp) strežnik, ne samo njihovega.

PS: Eden od razlogov, da pri meni kot morebiten ISP takoj odpadejo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
In tako je baje tudi pri T-2... Ce imas dinamicen IP, imajo port 25 blokiran razen za njihov SMTP streznik je odprt... Tako, da ti v takem primeru nic ne pomaga, ce imas svoj STMP streznik in posiljas z avtetikacijo ... Pa ce se prav spomnim, je Volja/Tustelekom tudi tak...

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Tako je edino pravilno! Če bi vsak uporabnik imel odprte porte (predvsem 25), bi spam postal neobvladljiv. Sploh, ker se večina spywara skuša povezovati na razne hackane smtp strežnike in širiti spam. Sedaj je to omejeno na tiste s statičnimi IP naslovi, katerih je bistveno manj in se jih tudi lažje blokira v primeru povzročanja incidentov. Imaš pa ponavadi itak alternative (port 465, TLS/SSL), kjer ponudniki dopuščajo uporabo drugih strežnikov tudi tistim z dinaičnimi IP naslovi.

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ne ni pravilno... Navzven bi moralo biti odprto... ali pa vsaj moznost, da ti odprejo... Ker veliko je uproabnikov s prenosniki in mobilnimi napravami... in vedno prestavljati SMTP streznik, ko si v enem ali drugem omrezju je bedarija... Ce meni ponudnik to naredi, takoj prekinem
smile-1.gif
... Pri vseh "normalnih" ponudnikih je port 25 navzven odprt...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ne rabiš vedno prestavljati SMTP strežnik.

Zdaj sem recimo na T-2 mreži in sem brez problema na Amisov SMTP poslal mail.

server: smtp.amis.net
Port: 465 (sam nastavi, ko izbereš SSL)
use name and password
Secure: SSL

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ne rabiš vedno prestavljati SMTP strežnik.

Zdaj sem recimo na T-2 mreži in sem brez problema na Amisov SMTP poslal mail.

server: smtp.amis.net
Port: 465 (sam nastavi, ko izbereš SSL)
use name and password
Secure: SSL

Kaj pa ce imas recimo SiOL, ki nima SSL?
Meni ni problem, ker so moji strezniki vsi tudi preko SSL... me pa moti, da ponudnik omejuje vse po vrsti... in ne samo tistih, ki delajo pizdarije ... Mehanizmi za blokado niso tako komplicirani... in bi lahko omejili samo tiste, ki imajo namesto racunalnik v mrezi prikljuceno kanto za zbiranje virusov, spyware-a in katerim te kante "spricajo" promet navzven na vseh moznih portih
smile-1.gif
...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Strežniki imajo tudi drugi, ne samo ISP-ji.

Podjetje za katerega delam, nima SSL - kljub temu sem do pošte lahko dostopal prek SiOLa (doma), UMTS-ja (doma in v tujini), samo pri Amiših (najeta pisarna) sem moral zahtevati fiksni IP.

Če se niso sposobni zaščititi drugače, kot z blokado porta 25, potem naj si izberejo raje kakšno drugačno delo.

PS: SSL ne omogoča niti SmallBussines paket, ki ga imam na Yahoo-ju

PPS: Če ne bi bilo tako žalostno, bi rekel ISP, ki se ne zna ščititi drugače kot z blokado Porta 25 je ROFL.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.726
6.501
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Kaj pa ce imas recimo SiOL, ki nima SSL?
Za SiOL je enako, le strežnik je mail.siol.net.

mail.siol.net
port 465
SSL/TLS + avtentikacija

cheer.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.726
6.501
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Pri vseh "normalnih" ponudnikih je port 25 navzven odprt...
Pri dinamičnih IP-jih je kar pravilno, da je zaprt. Dokler to ni bilo narejeno, so bile stalno težave s pošiljanjem (ker si pač dobil IP, s katerega je nekdo pred teboj pošiljal spam). Odkar so to uvedli, pa so tovrstne težave zelo redke in tudi težav z virusi je manj.

sopfkreg

Zelenc'
25. maj 2008
25
0
1
Moj ponudnik je T-2. V WINDOWS LIVE imam še en voljin e-poštni naslov. Vse je delovalo, dokler T-2 ni začel blokirat port 25. Sedaj mi nikakor ne uspe pošiljat pošte s pomočjo voljinega računa. Ima še kdo podobne težave?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.112
1.890
113
Emona / Carnium
Ali je T-2 po novem blokiral tudi port 143? Namreč, do pred kratkim sem preko tega porta dostopal do poštnega strežnika. Sedaj ne gre več.
A to ne morejo sestaviti kak white list z imeni strežnikov, ki bi jim dovolili normalen promet...