Napetost v Ukrajini - Krimu

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.232
7.039
113
#Donbas is not Kosovo and #Ukraine is not Serbia. Comparisons r inappropriate -Bernard Henri-Levy replies to a statement of Sarkozy, presser

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.232
7.039
113
U.S. Senators John McCain and Lindsey Graham have accused Western leaders of “conniving with Russian President Vladimir Putin and his puppets in the Donbas to dismember Ukraine,” in a joint statement issued in response to the events in Debaltseve, the Voice of America has reported.
Read more on UNIAN: http://www.unian.info/politics...of-ukraine.html

Meni tudi ni jasno, kaj se je pravzaprav zgodilo, vedno bolj se mi dozdeva da so pač "prodali" Debaltseve za "nekaj"...ker tole niti slučajno ni bilo premirje, vsi vpleteni v minsk pa so tiho ko miš, razen putina, ki slavi zmago. Upravičeno.

Pac_Man

⋆Распут&
10. maj 2014
2.211
0
36
Fašistični marš v Simferopolu na Krimu, 19. februarja 2010.

http://www.ruscrimea.ru/news.php?point=949

http://censor.net.ua/photo_new...an_fotoreportaj

Kurjenje ukrajinskih knjig, Krim, januar 2014:

Fotografija kurjenja ukrajinskih knjig se je po twitterju rolala že mesece nazaj, ampak jo je posnel eden od prisotnih dijakov s telefonom, vidne pa so bile samo goreče knjige. Stvar je bila očitno precej organizirana, natisnjeni plakati...

Tole sem že videl:

640x416.jpg

Kastastrofa. Spet se potrjuje, da so največji fašisti ravno rusko govoreči prebivalci regije, ki jih moti že obstoj Ukrajincev.

Kdo je naci?

Nazadnje urejeno:

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Jej, jej, kako vekajo in stokajo hollywoodski verniki... Tokrat ste pač pušnl... Pa saj boste našl spet kakšna plemena v Afganistanu, Libiji al pa v kateri drugi vukohebini, kjer boste lahko po mili volji demokratiziral starce, otroke in poročne sprevode z droni... Heba je, ker vas je čedalje več ljudi v globalu spregledal... Ali, da za vase speglane možgane malo poenostavim.. Še vedno živi več Rusov v Donbasu, kot kavbojev v Afganistanu... Saj vem, da čisto ne razumete, kaj hočem povedat, pa vseeno...Unilateralni svet počasi umira, čas je za multilateralni, pa če še tako znoritujete in cepljate z nožicami...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.368
5.649
113
Citat:
Uporabnik boomslang pravi:
.Unilateralni svet počasi umira, čas je za multilateralni, pa če še tako znoritujete in cepljate z nožicami...

In kaj hočeš povedat? Tudi če izključimo CCCP smo še vedno lahko multilateralni......

Pac_Man

⋆Распут&
10. maj 2014
2.211
0
36
Glej, podpiral sem invazijo na Afganistan, bil proti napadu na Irak in podpiral pomoč demokratičnim frakcijam v arabski pomladi. Včasih ima zahod/USA prav, včasih ne. Zgodovina ni črno-bela.
Tokrat je pač Rusija na napačni strani zgodovine in samo upam, da bo zahod dovolj zgodaj našel jajca.

Petokolonaši pa, ko vas jebe. Tudi velenjski rudnik bo treba z nečim zapolnit.
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Če ne bi Rusija pomagala svojim sonarodnjakom, bi jih Ukrajina pregazila.

Podobna zgodba kot v Gruziji, kjer so pravočasno ustavilo "demokratično" zahodno oblast, ki je napadla J. Osetijo.

Glede Američanov pa me čudi, da niso nič aktivni v Afriki, kjer pa ljudje res trpijo za razliko od Afghanistana, kjer so bili sami sebi ok in so še vedno.

Po drugi strani pa je težko delati primerjave, vsaka zadeva je specifika zase.

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Premiki so mnogo globlji in širši, kot se tebi dozdeva Pac_Mac... Afganistan, "arabska pomlad" , Ukrajina itd... so zgolj posledice, vzvodi in ne VZROKI... Treba je gledat globalne trende .. Kdo postaja največji investitor, kam se seli večinski globalni GDP, kdo nadzira resurse, kje so bodoči trgi itd. itd... Saj pravim trendi, trendi in potem postanejo stvari mnogo bolj jasne in enostavne...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.232
7.039
113
Pregazila kako, kaj pa se je slabega godilo tem ljudem na vzhodu ukrajine? Očitno ne kaj preveč, drugače bi že prej želeli odcep, kako prikladno da se je vse začelo dogajat po tem, ko je kijev napodil janukoviæa...

I

Izbrisan uporabnik #488

Verjetno jim niso ugajale besede Timošenkove, ukinjanje njihovega jezika, že kar javne grožnje.

K temu je pomagala verjetno tudi propaganda.

Lej, še pri nas je neka delitev na bele in rdeče, kako je šele tam, kjer je ww2 resnično pustila dolgotrajne hude posledice.

In to tematiko sedaj s pridom izkoriščajo, eni kot boj proti Nazi Germany, drugi spet nekaj drugega

Mi pa kaj dosti o Ukrajini nismo vedeli, kaj se dejansko tam dogaja.

Mene je celotna zadeva precej presenetila.

Sem mislil, da je Ukrajina neka urejena država, saj že, ne vem 20 let ima svoje meje, neko suverenost itd...

Potem pa takšni spopadi.

To ne nastane čez noč, očitno je bil že od začetka problem.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.232
7.039
113
To je res ja. Ampak če nekdo verjame, da je maidan zakuhal zahod, bi se komot reklo, da je vzhod zakuhala rusija...

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
To je res ja. Ampak če nekdo verjame, da je maidan zakuhal zahod, bi se komot reklo, da je vzhod zakuhala rusija...
Drži.... Pa ne, da je morda kdo mislil, da bo Rusija mirno sedela, ob dejstvu, da naj bi v Ukrajino dobila NATO baze... Ti boščka.. Se sprašujem, kaj bi naredila USA, če bi Rusija postavila kakšne tri vojaške baze v Mexiko...Verjetno bi demokratično sprejela voljo Mehiškega ljudstva al kako...

corsol

Guru
11. mar 2010
3.080
1.034
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

maidana verjento ni zakukal Zahod, so se pa vmes zraven uštulil(ZDAs svojimi interesi ,...) in prevzeli pobudo pri ustoličenju oblasti.

To so pač igre .....velikih plejerjev in lahko navijate za kogar hočete,.... vprašaje je le pod katerim se boste bolje imeli(ali pod katerim bi raje živeli)
Stvari niso črno-bele in dejstvo je, da je Rusih in Kitajcih(oz.nasploh vseh azijcih) posameznik bistveno manj vreden kot pa na Zahodu.

Nazadnje urejeno: