Napetost v Ukrajini - Krimu

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.099
4.096
113
Tako kot smo mi podarili del Istre Hrvaški, a ne?

http://www.politifact.com/pund...matters-russia/

Citat:
"Crimea became part of Ukraine only in 1954," he said. "Crimea was historically part of Russia, and (Nikita) Khrushchev gave it to Ukraine in a gesture that mystified some people."

1954: Russian Premier Nikita Khrushchev transferred the Crimean Oblast to Ukraine. It’s often reported that it was a gesture of goodwill from Khrushchev, who had Ukrainian roots.

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.099
4.096
113
Niso ga Rusi sami podarili.

Podaril ga je Hruščev, ki je bil leta 1954 predsednik Sovjetske Zveze in ne Rusije. Upam, da to razlikuješ.

O zgodovini Hruščeva pa si preberi Wikipedio in moj zgornji link in quote, ki sem ga prilimal.

Nazadnje urejeno:

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Aha, Sovjet Hruščev oz. Sovjetska zveza je vzela Krim Rusom.
zmaga.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.099
4.096
113
Tako je. Recimo za primerjavo, kot da bi Tito podaril Dalmacijo Sloveniji.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.892
6.194
113
blizu močvirne prestolnice
Bodo Rusi potem dali nazaj Tatarom? Sam pravim da mi je za Krim vseeno, nek dogovor mora biti, toda Rusija naj dovoli tudi narodom v Rusiji da se po svoje odločijo, vsi lapate kako so bili jenkijii nasilni do domorodcev, pozabljate pa da so bili Rusi enaki ali še slabši!
Vzhodna Prusija mora nazaj k Nemčiji to so tudi dejstva, vse priseljence pa nagnati nazaj v matično državo!

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.099
4.096
113
Putin je Tatarom v nagovoru obljubil uradni jezik. Ne vem, če je bilo tako pod Ukrajino.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.099
4.096
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Bom bolj verjel petriču kot tebi, brez zamere.

Brez zamere. Me pa zanima, kakšno mnenje bi Petrič imel, če bi ga Rosvita vprašala glede ustavnosti odstavitve Janukoviča in glede razpustitve Ustavnega sodišča s strani nove oblasti, ki je označil odstavitev za neustavno.

Kje je izvirni greh?

vandrovec

Pripravnik
19. jan 2014
672
12
18

vandrovec

Pripravnik
19. jan 2014
672
12
18

V.Tretetsky - Head of the City Council Mirgorod (Poltava region. Ukraine) did not want to cave in under the local cell radicals. After stabbing the head is in intensive care.
And yes, all is quiet in the Ukraine. Bloody Harvest continues.

Maydanutyh:

Putim se bo sigurno zamislil nad svojim početjem, saj sta tudi Črna Gora in Albanija uvedli sankcije proti Rusiji.
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.132
7.021
113
Today in Vienna, #Russia was the lone dissenting voice(out of 57countries!)to block an @OSCE monitoring mission to #Ukraine @AmbassadorPower

Zanimivo...da so tako proti tej misiji, le zakaj?

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.132
7.021
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Bom bolj verjel petriču kot tebi, brez zamere.

Brez zamere. Me pa zanima, kakšno mnenje bi Petrič imel, če bi ga Rosvita vprašala glede ustavnosti odstavitve Janukoviča in glede razpustitve Ustavnega sodišča s strani nove oblasti, ki je označil odstavitev za neustavno.

Kje je izvirni greh?

Saj pa to je naredil parlament z glasovanjem, parlament predstavlja ljudstvo in ljudstvo lahko to stori? Saj pa se to že pisalo da je bila to legitimna poteza? Ali zdaj že to več ni bilo prav in zakaj ne?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.099
4.096
113
Zanimivo, kakšna dvojna merila uporabljaš.

Ko Ukrajinski parlament krši ustavo, je to ok, ker je to volja parlamenta, oz. po tvoje, volja ljudstva (pa tudi če pri tem razpustijo ustavno sodišče), ko pa Krimsko ljudstvo na referendumu odloči o odcepitvi in Krimski parlament to potrdi, pa je to (direktna volja ljudstva, izražena na referendumu) kar na enkrat protiustavno in to ne velja.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.132
7.021
113
Kaj nisi razumel o čem je petrič govoril ali zakaj se (namerno) ponavljaš? Krim se je odcepil čez noč, dobesedno. Nobenih demonstracij prej, nič...ponavadi traja leta, desetletja, da pride do tega, tu je prišlo v par dnevih. Seveda ob prisotnosti tuje vojske. Prej pa so lahko 20 let živeli brez problema? Vsaj jaz se ne spomnim, da bi bilo kakšno sranje, ker so želeli odcepitev.

Poleg tega pa tuja vojska predstavlja dober razlog za vprašljivost o regularnosti referenduma. Imaš ruski tank na dvorišču, le kako boš volil. Aja, vojaki niso imeli oznak, niso ruski, čeprav vsi mediji pišejo o tem, da so.

Verjamem, da iz tvoje perspektive vse štima na krimu, a ne razumem kako si lahko tako zaslepljen, samo peščici državam je to ok (severna koreja, venezuela...) skoraj vsem ostalim pa ne, že to dosti pove. Poleg tega pa rusija blokira OSCE misijo, UN pa obsoja dogajanje na krimu. Katera inštitucija še naj reče, da ni gut, kar se gre rusija, da boš verjel? Ali se smatraš pač bolj informiranega, kot recimo UN? No, saj že to, da izjaviš da petrič nima pojma, pove dosti.

Bomo videli kaj bo danes rekel ban ki moon, bojda se mudi v moskvi, jutri pa v kijevu.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
ti ne razumeš dobro
Nova pučistična vlada (ki je glede na ukrajinsko ustavo nelegalna ) je odpravila ruščino kot drug uraden jezik v Ukrajini
in potem se je krim šele odločil
Ruska vojska pa je bila na krimu prisotna od nekdaj