Napetost v Ukrajini - Krimu

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.286
113
No saj imaš prav s svojo sarkastično izjavo, dejanski in globalno največji problem za svetovni mir so Američani in ne Ukrajinci.

Brez sarkazem on/off

jest5

Guru
18. avg 2007
26.094
-8.767
113
Zakaj puščamo plenjenje ZDA po svetu
confused-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Obama je lutka tistih, ki plenijo pod njegovim imenom...

Mega korporacije

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.286
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
A ti bi potem kar pustil plenjenje ukrajinskih oblasti s janukovičem na čelu?

1. Nikakor ne, kot tudi ne pustim plenjenja po naši državici ampak kaj, ko vas je več takšnih, ki znova in znova volite ravno takšne.
2. To samo plenjenje dejansko nima nobene veze z mojim prejšnjim postom.

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kakšno plenjenje pa? Ima obama polne žepe nakradenih miljard?

OMG, ti sveta preproščina, pa saj to ni več za verjet
hysterical-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.286
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Tako kot je janukovič bil putinova lutka?

Da, točno tako. Ampak v primeru Putina je to nesprejemljivo, v primeru Obame pa so njegove lutke še zaželjene? Dvojna merila mogoče? (retorično vprašanje, dvojna merila pri tebi so že nekaj časa lepo razvidna). Če mene vprašaš, sem proti vsem lutkam in podobnemu sranje ne glede na to ali so proUSA ali proRUS.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
khm, spet hinavščina v igri? Namreč govoriš o plenjenju naše državice, voliš za edinega do zdaj obsojenega aktualnega politika, ki je ravno obsojen za plenjenje...hm hm?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.286
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
khm, spet hinavščina v igri? Namreč govoriš o plenjenju naše državice, voliš za edinega do zdaj obsojenega aktualnega politika, ki je ravno obsojen za plenjenje...hm hm?

Hinavščina? Spet? Torej se to ponavlja? Od kje ti takšne nebuloze? Drugače pa nisem dal glasu Janši, čisto tako za offtopic pa za v tvojo vednost. Sem pa žal res dal prvič odkar hodim na volitve (kar je redno) svoj glas SDSu, saj sem tako najbolj vnovčil svoj glas glede na to, da nisem hotel, da propade (kar bi, če bi ga dal katerikoli drugi stranki) temveč, da predstavlja neko protiutež glasovom ovac, ki množično glasujete za tisto stranko, katero vam režimski mediji predstavijo kot najboljšo ter z največ "novimi" obrazi, ki lahko kao rešijo Slovenijo. Dejansko je bila opcija (če si želel, da tvoj glas res nekako pride do izraza) zgolj SMC, Desus, Nsi in SDS in sem posledično volil slednje. Nažalost nisem videl druge možnosti, saj če nebi šel na volitve ali pa da bi volil katero od ministrančic, ki niso prišle v parlament in se je to tudi vedelo, da ne zmorejo tega, bi bilo povsem enako, kot če bi svoj glas poklonil SMCju, kar pa tudi pod razno ne pride v poštev. Nikakor pa ni bil moj glas dan Janši, prav tako pa to nikakor ne izraža moje podpore njemu. Kaj si pa mislim o tisti obsodbi sem pa tudi že večkrat napisal pa bom zgolj zate še enkrat - na identičen način bi se lahko v zapor pospravilo VSE politike ampak se je zgolj Janšo in to ob zelo pripravnem času. Zdaj pa dovolj offtopica, tole nima veze z Ukrajino.

Pac_Man

⋆Распут&
10. maj 2014
2.211
0
36
Ni ista roba. Razen, če je Ukrajina razvila Transformer Tech.

Več kot 150 kosov. 2x Su-27, 2x Mig-29, cel kup BMP-2, 2S1 122mm samohodne havbice, 2S7 Pion 203 mm samohodni topi in MT-LB oklopljeni artilerijski vlačilci.

00prezedet_07.jpg

http://www.zhitomir.info/news_143097.html

Ta mesec pridejo v Ukrajino Academi inštruktorji. 550 vojakov bodo izobrazili v urbanem bojevanju.

http://us.sputniknews.com/world/20141231/1013405271.html

Citat:
The source, who spoke to Russia's ITAR-TASS news agency, specified that the $3.5 million training will include “marksmanship, operations by assault groups in urban conditions, close combat and combat and logistics support for the battalion”, areas of focus that Blackwater is intimately familiar with from its time in Iraq.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.933
6.008
113
Urbano bojevanje pomeni samo eno: Rusi gredo v ofenzivo oz veliko dela za pogrebce (tehnike in kanonfutra imajo dovolj).
Mogoče tudi nova fronta na severu.Bolj je slabo vreme rajši gredo Rusi v napad.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Citat:
Uporabnik Pac_Man pravi:
Ta mesec pridejo v Ukrajino Academi inštruktorji. 550 vojakov bodo izobrazili v urbanem bojevanju.

Super, to je bivši Blackwater: http://en.wikipedia.org/wiki/Academi
bonk.gif

Želi Porošenko mir ali vojno? Čez vikend je bila na rtvslo ena oddaja, ki je povedala, da prinašata regiji Lugansk in Donetsk 70%-80% ukrajinskega BDP-ja in da brez teh dveh regij Ukrajina pogine.
A ni to fino, da del lene Ukrajine vojaško napada del produktivne Ukrajine?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.406
5.657
113
Upam samo da bodo pri tem cimbolj profesionalni.....in da si bodo cimmanj rok umazal z kakimi civilisti...

Ceprav...posle j... nema kajanja (za ru....)

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.406
5.657
113
Lol Andy1...ja men štima...

Sploh zato ker se niso odcepl ker bi bli produktivni ampak ker majo rusi lepljive prste od marmelade
wink-1.gif

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Pa dajte no že nehat "drukat" za ponovni voj. spopad... V nizkointenzivnih spopadih, kot so bili do sedaj je Donbas povsem kos kakršni koli Ukrainski vojski... Ob kakršnem koli resnejšem spopadu, pa Rusija pregazi Ukraino, ko plitak potok v tednu ali dveh... V vsakem primeru nastradajo najbolj Ukrajinski civili, vseh narodnosti... Ukrajine kakršna je bila pred "maidanom", ne bo nikoli več... Vsakršno nadalnje vojaško posredovanje Ukrajinske vojske, bo Ukrajino, ki bo ostala samo zmanjšalo in ne povečalo...